Lekkere bami recepten?

Discussie in 'De lounge' gestart door SDonya, 26 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik wil vanavond bami met kip sate maken. Ik heb alleen nog nooit echt lekkere bami gemaakt... Wie heeft er een lekker recept en met welke kruiden kruid je de bami?

    Alvast bedankt!
     
  2. lovekees

    lovekees Bekend lid

    8 okt 2010
    814
    0
    16
    NULL
    NULL
    ik doe meestal bij de bami koken een boulien blokje
    dan bak ik kip eerst lekker kruiden groente eitje erdoor er bij en meestal bami mix er bij ketjap erdoor is ook lekker
     
  3. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
  4. Channes

    Channes Fanatiek lid

    24 jul 2008
    3.170
    0
    0
    Verkoopmedewerkster
    Groningen
    Ik snij de kip in stukjes leg ik in een marinade van olijfolie knoflookpoeder cajunkruiden een halfuurtje in laten trekken.. Dan wok ik de groente doe er ham stukjes door en een zakje bamimix. Bami koken met een boulion blokje. Kip maak ik op een sate stokje lekker bakken in de grillpan. Satesaus maken en klaar..
     
  5. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    mijn eigen bami recept:
    Mie
    Wokgroente met Sajoer Groenten, Bamboekruiden
    Kip blokjes, in pittig sausje Ajam Smoor, Bamboekruiden

    en smullen maar! (iets minder water bij de bamboe doen, dan maakt de smaak iets sterker en lekkerder)
     
  6. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Dankjulliewel! En voor diegene die de zakjes kruiden gebruiken, van welk merk zijn die?
     
  7. Channes

    Channes Fanatiek lid

    24 jul 2008
    3.170
    0
    0
    Verkoopmedewerkster
    Groningen
    Wij van Honig..
     
  8. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Toevallig van het weekend voor het eerst bami gemaakt met tips van mn indische zwager ;)

    Ontbijtspek fijn snijden (ik had gewoon het hele pakje) en bakken, fijn gesnippert uitje erbij, knoflook erbij (ongeveer 3 teentjes) en selderij erbij (ongeveer een half bosje die ik van de AH had) Let op de selderij is heel belangrijk en geeft die lekkere kruidige smaak!

    Prei fijn snijden en erbij (1 prei) en ondertussen kook je de bami en dit mik je door elkaar en je bakt een eitje er boven op!

    Heeeeeeeeeerlijk! (en zonder die vieze bami kruiden mixen... bah bah)

    Sathe had ik van schouderkarbonade (super mals) en bijna de hele dag in de marinade staan van: Ketjap, knoflook, zout, peper, Djahe (gemberpoeder).


    eetse
     
  9. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Klinkt simpel! Wij eten alleen geen varkensvlees..:D Ik ga de tip van selderij wel onthouden! Dankjewel:)

     
  10. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    O naja de kip kan je op precies dezelfde mannier marineren!

    Tis zo echt heel simpel te maken! Mn dochtertje at ook dr handjes er bijna bij op hihi
     
  11. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Kan ook met kip, en lekker veel echt dikstroperige ketjap manis van de toko (van ABC vinden wij het lekkerst).
    Wij doen het meestal ook zoals Vagans, maar altijd met lekker veel ketjap en bawang goreng!
     
  12. jayenriv

    jayenriv Niet meer actief

    de simpelste bami maak je als volgt:

    olie / trassi / knoflook / ui / ketjap / bami (eiermie, spaghetti, gewone mie)

    olie verhitten, 1 hele gesnipperde ui erbij, 3 teentjes knoflook en 1 theelepel trassi. door elkaar mengen en een scheutje ketjap erbij. daarna de gekookte bami erbij en alles door elkaar mengen. Naar smaak /kleur nog toevoegen: ketjap, knoflookpoeder, zwarte peper.

    hier kan je alles bij toevoegen, kippebouten, kipfilet, rundvlees.

    kipsate: kipblokjes marineren met ketoembar, djintin, knoflook en ketjap. in laten trekken en sate van rijgen.

    komkommer en rode ui op zuur: 100 ml azijn, 20 ml water, 2 eetlepels suiker. alles goed mengen (goed proeven of het niet te zuur is, anders nog wat suiker toevoegen) daarna de gesneden komkommer en ui erin, dit is t lekkerst als je het een dag van te voren maakt. kan eventueel een kwart gele peper bijvoegen.
     
  13. Steph80

    Steph80 Bekend lid

    26 apr 2012
    881
    1
    16
    NULL
    NULL
    En eigenlijk nog een rode peper (of 2) erbij ;). Wat ook lekker is: djeroek poeroet (soort limoenblad) en peteh bonen. En als je een dagje vegetarisch wil eten: in plaats van vlees tahoe in kleine stukjes snijden en bakken (en de trassi weglaten want dat is gemaakt van garnalen).

    Die zakjes met bami/nasi-kruiden zouden verboden moeten worden, wat zijn die vies zeg!
     
  14. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Maar je doet hier dus verder helemaal geen kruiden door?
     
  15. BLiS

    BLiS VIP lid

    29 jan 2009
    27.768
    1
    38
    Vrouw
    Ik maak geregeld de Sambalbami met roerei,broccoli en bladselderij

    Ingrediënten

    1 zak (250 g) Conimex Chinese Eiermie
    600 g broccoli
    Conimex Wok Olie
    4 eieren
    1 el Conimex Sambal Brandal
    1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
    3 el Conimex Ketjap Manis
    4 el fijngehakte bladselderij


    Bereiding

    Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
    Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook ze in ruim kokend water (met wat zout) in ca.5 minuten beetgaar.
    Afgieten en goed laten uitlekken.
    Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli ca. 2 minuten.Klop de eieren en de helft van de sambal snel door elkaar. Voeg toe aan de broccoli en wok tot het ei begint te stollen.
    Voeg 1/2 dl water, de rest van de sambal en de boemboe toe.
    Goed mengen.
    Schep de mie erdoor, voeg de ketjap toe en wok nog 2 minuten.
    Schep de sambalbahmi in 4 kommen en bestrooi met de bladselderij
     
  16. jayenriv

    jayenriv Niet meer actief

    peper is altijd lekker, maar ik maak altijd nog sambal erbij (kids lusten geen peper). Ken die bonen niet?? lust helaas geen tahoe, nare herrinneringen aan :D. vroeger maakte ik altijd verse trassi, maar die uit die pakjes zijn zo makkelijk.... maar pakjes nasi en bamikruiden zouden idd verboden moeten worden, das echt nep...:D zo smaakt bami en nasi niet eens...;)
     
  17. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    nee (naja gewoon wat zout en peper)

    de spek uit knoflook en selderij is al genoeg voor een frisse kruidige smaak (wist ik ook niet maar heb het zelf uitgeprobeerd afgelopen zondag hihi)
     
  18. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Mee eens! Bah bah!
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik maak mijn bami vast totaal Indonesisch-onverantwoord (bestaat zoiets :D) maar het is erg lekker, gezond en snel klaar, wat wil je nog meer?

    Ik gebruik 1 kipfilet, bamipakket OF een zak Chinese roerbakgroenten (van Euroshopper is lekker en erg goedkoop, 80 cent geloof ik), zakje bamikruiden van Conimex en 2 of 3 stukken fijne mihoen van Conimex. Mihoen laten weken in kokend water, ondertussen kipfilet in de wok aanbakken, roerbakgroenten erbij en meewokken, als alles geslonken en aangebakken is kruiden erdoorheen roeren en vuur laag. Mie afgieten en afspoelen met koud water, even een paar keer doorsnijden zodat het makkelijker mengt, dan in de pan erbij, alles goed mengen, op laten warmen en klaar :D.

    En op tafel: ketjap, sambal, seroendeng, augurken, zure uitjes, atjar en cassave kroepoek :D
     
  20. famke80

    famke80 Bekend lid

    2 aug 2012
    730
    1
    18
    NULL
    NULL
    Boemboe (natte kruiden uit een kuipje) van Conimex gebruik ik vaak. Vind deze het lekkerste van de kant en klaar kruiden voor bami.

    Dus bami koken, groentepakket roerpakken, bakje kruiden erdoor (+wat water, zoasl op de verpakking staat), aantal eieren erdoorheen roerbakken. Wanneer de bami gekookt is deze door het mengsel roeren en klaar. Evt. serveren met satehsaus en seroeng-deng (pinda-kokos mengsel).
     

Deel Deze Pagina