hallo, Ik vraag me af of baby's van zes maanden magere joghurt mogen. of moet dit perse volle of halfvolle joghurt zijn? ons meisje is al redelijk fors qua gewicht en op het consultatieburo formulier staat wel magere joghurt, maar op internet vind ik overal dat het halfvol of vol moet zijn, daarom ben ik een beetje verward haha ben benieuwd naar het antwoord, bedankt alvast groetjes lisa
Ik geef magere of halfvolle.. Het een is inderdaad vetter als de andere maar met 6maanden hebben ze die extra vetten nog niet echt nodig. Ik geef dus gewoon wat ik zelf ook eet, en dat is dus mager of halfvol.. Doe er soms een stukje banaan doorheen of wat geprakte pruim. Vind hij heerlijk en zo is het ook nog voedzaam..
Inderdaad volle griekse yoghurt of zo geven.... Een baby hoeft geen dieetproducten! En dit is niet iets waar je op hoeft te minderen hoor... Dan zou ik eerder minder/geen sap geven, geen koekjes oid. Dat zijn ip allemaal extraatjes.
Nu juist wel. Gezonde vetten zijn goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Ik geef roomboter en volle griekse yoghurt.
Op die extra vetten groeien ze en het is goed voor de hersenontwikkeling. Geen dieetproducten aanbieden, alleen de volle variant.
Hier op cb adviseren ze magere of halfvolle omdat vol TE vet is.. De vetten waar ze op groeien zitten in normale boter en margarine ook. Idem in halfvolle yoghurt.. Je kind dus volle kwark geven etc zorgt voor een onnodige intake van vet. Goede vetten zitten oa ook in vis dergelijke.. Ts heeft deze vraag ook aan de voedingsdeskundige gevraagd en deze antwoord ook dat halfvol of mager prima is.
Ik vind dat een vreemd advies, uit mijn borst komt toch ook geen magere of halfvolle melk??? Dus waarom de yoghurt dan wel mager?
Een baby van die leeftijd heeft idd behoefte aan volle vetten. Voor de hersenontwikkeling, voor de energie en voor het maken van goede poep om het maar even simpel te zeggen. Mager is een dieetpoduct. Baby's hoeven niet op dieet, zoals al gezegd. Het is een feit dat kleine kindjes te weinig vet binnenkrijgen. Tot dreumes moet dit 60% van het menu zijn en tot kleuter 40%. Melk bevat idd een klein gehalte verzadigde vetten. Maar daar heeft een kinderlichaam geen last van! Melk bevat ook eiwitten om te groeien en calcium voor sterke botten en vit.D wat dan weer niet zit in magere melk.
Als ik deze tabel bekijk denk ik: het maakt allemaal niet zoveel uit. Alleen gek dat de vit. D kolom niet is ingevuld voor volle yoghurt. De verschillen tussen magere, halfvolle en volle yoghurt zijn niet enorm, vind ik. Voedingswaarde van voedingsmiddelen met de beginletter Y Zelf kies ik voor volle yoghurt en halfvolle melk. Dat neem ik zelf ook, vooral vanwege de smaak, en ik vind dat dit prima bouwstoffen bevat voor de kinderen. Roomboter doe ik af en toe, heb voorkeur voor plantaardig vet.
Zijn niet enorm? Magere yoghurt bevat geen vet, volle bevat maar liefst 35x zoveel vet en halfvolle doet zijn naam eer aan. Het tabelletje geeft per 100g weer, dus per 300g is het verschil aanzienlijk. Het aandeel vit.D in zuivel is niet om over naar huis te schrijven. Suppleren moet sowieso.
Tja, ik vind het verschil tussen 3,5 gram vet of 0,1 gram vet niet enorm. Welk klein kind eet 300 gram yoghurt op een dag? Ik vind de vergelijking per 100 gram dus wat eerlijker. Het lijkt mij dat er significantere bronnen van goede vetten zijn dan een schaaltje yoghurt. En jij begon over vitamine D, vandaar mijn opmerking daarover; dat zit inderdaad nauwelijks in zuivel. Een beetje in plantaardige margarines. En voor de rest is het advies inderdaad om dat extra toe te dienen.
Wat maakt het uit: 300cc yoghurt of 300cc melk? Aangezuurde zuivel is bovendien gezonder. Op het kdv van mijn zoontje lust meer dan de helft geen melk. 10 g vet versus 0 g vet op een dag; ik vind het een wezenlijk verschil. In halfvolle melk of yoghurt zit al geen vitamine D meer. In 100 g volle melk of yoghurt zit 0,1 µg vit. D, dat is niet zo heel veel. Het advies is 10 µg vit. D extra. Het ging hier niet over goede vetten, het ging hier over zuivel, dat naast vet nog een aantal goede bouwstoffen bevat voor een kind in de groei. Bovendien krijgt een kind slechts heel weinig plantaardige vetten binnen, dat is echt marginaal.
Ja, 100 gram of 0 gram, dat is een wezenlijk verschil. Maar om aan 100 gram vet uit yoghurt te komen moet je ruim 3 liter opeten, dus ik snap je punt niet. Het verschil tussen een normale dagintake volle of magere yoghurt is 3,4 gram vet. Volgens de tabel die ik hiervoor heb gelinkt, bevat 100 gram volle melk 0,1 ug vitamine D, geen 10. Dat is dus bijna niks. En de vraag ging over yoghurt, niet over melk (of ben ik nou abuis) en ik zie mijn kind geen 300 gram yoghurt weglepelen (en de 6 mnd oude baby van TS al helemaal niet). Dus als iemand nou magere yoghurt heeft doet ze haar kind echt niet zo enorm te kort - ervan uitgaand dat het kind ook wel wat anders te eten en te drinken krijgt. Helemaal omdat yoghurt ook wat anders te bieden heeft dan alleen maar vet, en dat is er niet allemaal uitgefilterd als het de magere variant betreft. Eiwit: 3,4 om 3,8 gram; koolhydraten identiek; vit A zit meer in volle yoghurt (maar dat is niet per se goed voor een baby); de B vitamines zijn identiek; vit C is bijna hetzelfde. Ik ben ook geen voorstander van magere yoghurt voor baby's en peuters, maar het is echt niet zo dat er helemaal niks goeds in zit, of dat volle yoghurt nou zo geweldig veel heeft dat je nergens anders uit kunt halen.
Haha, ik ben echt stom bezig; vermenigvuldigde alles met 10 (en jij met 3). Heb het al aangepast. Feit is dat baby's en dreumesjes hun vetten heel slecht uit al dat andere voedsel halen, simpelweg omdat ze het nog niet eten. Vetten zijn belangrijk voor ze en omdat ze wel melk en yoghurt eten, is het beter daar de volvette variant van te geven.
Ja, zo doen wij het ook. Vetten zijn prima, maar ook als ze jong zijn geldt: met mate. In halfvol zit ook meer dan voldoende. Mager geef ik niet, maar vooral omdat het zo dun is dat ik het onhandig vind