Mystery ik doe de aubergine in de oven,ik halveer de aubergine (nadat ik hem gewassen heb)dan haal ik de binnenkant eruit,die snij ik vervolgens in stukjes en die bak ik in de koekenpan samen met gehakt,knoflook en tomatenstukjes (uit blik,daar zit tomatenpuree bij)wat peper en zout,na het gebakken te hebben in de koekenpan,doe ik dit in de aubergines en daar overheen gaat oude geraspte kaas,erg smaakvol.
lkh1984 : das wel een goeie tip! Alles invriezen! Doe je dan eerst alles even koken? Of gewoon in stukjes/porties en dan in de vriezer? Kan dat ook met bloemkool en broccoli? Ik ga eens per 2 weken naar rotterdamse markt, afrikanenplein! Neem altijd berg fruit mee en paprikas enzo
Boontje, bloemkool en broccoli even kort koken, Courgette, prei en paprika niet. Aubergine en tomaten in koelkast Meeste in 2 persoon porties, of juist om te mengen Ik ga iig over 2 weken weer. Dan is de vriezer weer vol voor na de operatie. En dan weer een dagje blancheren en snijden
Ok, dan gaan we het nu niet meer hebben over de markt, wat jullie daar gehaald hebben en al helemaaaaal niet meer over wat jullie daarvoor hebben betaald, haha. Grapje. Het is jullie gegund. @llkh1984, vlg mij hebben ze bij Lidl sesam volkorenbrood. Die is echt heel lekker. Omdat manlief en kids niet van zaadjes ed houden, koop ik het niet. Maar anders wist ik het wel. Dus alleen de boerentarwe mag hier nog op tafel Zelf eet ik heel veel volkoren beschuit en volkoren crackers. Op z'n tijd een plak roggebrood en rijstwafels. Zo vul ik het voor mezelf aan. En de kids eten gelukkig ook graag volkoren crackers en roggebrood. Ik moet zelf ook op mn darmen letten. Heb er wekelijks vaak last van. Heb op dit moment zelfs een darmontsteking. Zal wel vd endometriose komen. Misschien krijg ik volgende maand een darmonderzoek in het ziekenhuis. Schijnt niet een prettig onderzoek te zijn?? @rijst: kipfilet heel fijn snijden. Even kruiden en bakken. Uitje meebakken daarna wat heel fijn gesneden prei meebakken. Evt nog wat doperwten. Kliekje rijst meebakken en op smaak brengen met kruiden/ketjap. Heerlijk. Of je gaat iets van chicken tonight klaarmaken. Rijst erdoorheen doen en dan invriezen of dit weekend nog opeten, hmm.
Je woont zelf niet in Heerenveen? Ik weet niet hoe de markt in Drachten is qua prijzen. Mss dat jij dat weet? Ik woon 20min rijden boven Drachten. Dus dat zou best te doen zijn mss in combinatie met een ander boodschap daar. Maar zo ongelooflijk groot is die markt daar ook niet toch?
Miranda ik woon meer in de buurt van Joure,ik kom weinig in Drachten,ik weet dus niet of die markt goedkoop of duur is. De markten in Heerenveen,Dokkum en Leeuwarden,zijn grootte,verder weet ik het niet.Ik weet niet waar je woont,maar is er geen markt dichterbij?
Pastasalades zijn ook ideaal. Pasta af laten koelen en allerlei groenten en/of sla en eventueel fruit er doorheen. Met gehakt, kipstukjes of bijvoorbeeld een kbapperige gehaktburger in stukjes echt lekker. Je kunt er veel van maken en wat over ís weer aanvullen. Wij doen soms zelfs onze aardappeltjes er doorheen. En shoppen bij de lidl en groent van bij de boer om de hoek helpt ook...
hallo meiden, heb niet alles terug gelezen want dat is echt veel te veel haha. dus misschien vraag ik wel eens iets wat er al eens geschreven is. ik merkt dat we hier ook steeds wat meer uit geven per week en aan het eind van de rit ook nog veel de prullebak in verdwijnt. een vraagje over de groente invriezen Invriezen groente hoelang moet je die koken voor je ze invriest? Doe je ze gewoon tegelijk met water opzetten of eerst water koken en dan even erin? kan je dat met elke groente doen boontjes, bloemkool, broccolie las ik al maar kan je dat ook met worteltjes en spruitjes doen? spruitjes kan je zo invriezen weet ik trouwens dat deden mijn ouders altijd ff de vorst erover zei mijn vader dan haha. als je ze dan wil eten bereid je ze gewoon zoals je normaal doet neem ik aan. Hoe vriezen jullie paprika enz in? Of verwerken jullie die eerst in een gerecht en dan in de vriezer? ga iig nog even verder lezen. leuk topic dit.
Gewoon de groenten gesneden een minuutje laten koken. In bakjes/zakjes doen, af laten koelen en dan invriezen. Als ik de groente dan weer uit de vriezer haal dan doe ik het bevroren in de pan. Ik doe dan heet water uit waterkoker eroverheen en dan ga ik het koken zoals anders. Lijkt mij niet zo lekker om het eerst te laten ontdooien. Succes met alles te lezen, haha.
Ik denk dat ik eens naar Drachten ga. Daar ga ik meestal ook shoppen als 1 van ons iets nodig heeft. Kan ik t mooi combineren.
@pastasalades: dat is niet echt een favoriet van ons. Tenminste als het koud is. Wij hebben hier net pannenkoeken gehad. Heerlijk.
ook ik heb een keer een lijstje: za: gebakken aardappeltjes, rundervink, sla en misschien nog spinazie zo: lasagne ma: broccolisoep met ham en een gekookt eitje di: kliekje lasagne en soep wo: boerenkool do: pannekoeken shoarma (shoarma uit vriezer) vr: groentesoep (uit vriezer, al eerder gemaakt) en broodje hamburger) Had veel nog in huis, dus ik was voor boodschappen bij de AH, bakker en slager 34,71 kwijt! zitten ook spullen bij om een kwarktaart te maken
mannetje is vandaag ook nog even naar de winkel geweest totaal 21.35 10kg aardappelen 3.49 1 brikje valio room (zonder lactose) 1.48 6x 1l melk 2.94 500g kaas 1.99 gehaktbolletjes voor bij de boterham 1.99 6x 1.5l cola (5+1 gratis) 8.47 kroketjes 0.99
Spruiten niet zo in de vriezer doen hoor! Manlief had dat 2 weken terug gedaan. Was per ongeluk, maar kwam er een dag later achter toen ik ze schoon wilde maken en blancheren. Dacht ook van oh ja de vorst erover is vast goed. Nou ik haalde ze vorige week uit en alles was bruin. Geen succes dus.
Paprika's doe ik trouwens wel zo in de vriezer zonder eerst te koken. Dat gaat prima. Andere groenten die ik over heb doe ik vaak ook in grote hoeveelheden klaarmaken voor mijn dochtertje. Ze eet opzich wel met de pot mee, maar wil nog niet dat ze al te gekruid eten eet. Vandaag had ik nog spruitjes die op moesten, bijna een kilo. Heb ik samen met kipfilet en pasta in een glazen schaal in de magnetron gestoomd. 15 min op 750watt. Pureren en in porties verdelen. Lekker makkelijk. Doe ik vaker als ik groenten 'over' heb.
Heb vanavond boerenkool gemaakt. Lekker van gegeten en rest gaat straks de diepvries in. Altijd makkelijk!
Hier de boodschappen voor komende week alweer binnen. Hoefde niet zoveel want ml heeft avonddienst de hele week dus eet de hele week alleen met zl. heb lekker brood bij de bakker gehaald van hetgeen ik overhad. Waren vandaag nog "goedkoop" 1.95 ipv 2.70 per brood dus gelijk maar 3 gehaald voor in de vriezer. ons weekmenu Zondag: hutspot (alleen rookworst gehaald) 1. Spinazie met bal gehakt (gehakt nog in huis) 2. Brood 3. Boerenkool (restje uit vriezer) 4. Hutspot (restje van zondag) 5. Chili con carne (restje uit de vriezer. Was totaal zonder brood 17 euro kwijt en 10 euro voor het brood (3 dubbeldonker bruin, halfje wit en zak krentenbollen)
mijn ouders maken ze altijd eerst schoon en gooide ze dan volgens mij in de vriezer ik zal het nog eens ff na vragen.