Ik maak altijd van die Honig pakjes saus aan voor macaroni enzo. Maar ik zou graag zonder pakjes en zakjes een lekkere, gezonde, slanke tomatensaus maken. Wie heeft er een lekker recept?
Ik doe altijd groenten (courgette, ui een wortel, paprika, tomaat wat je maar in huis hebt) schoonmaken en in grove stukken in een klein laagje water zacht koken, kwartier twintig minuten. In een pan bak ik apart gehakt rul. Als de groenten zacht zijn, dan ga ik er met de staafmixer doorheen, doe er een pakje gezeefde tomaten doorheen (dat is wel uit een pakje, maar je kunt ook met je groenten een kilo tomaten mee laten koken) Teentje knoflook erbij, boulionpoeder beetje peper en zout, serveren met macaroni of spagetti, is en gezond en heel erg lekker
Wat ik hier wel is doe is tomato frito van een bekend merk nemen (zijn niet heel duur) hier de gewnste groente en gehakt erdoor en klaar. Of een zooitje tomaten ontvellen in blokjes snijden deze verwarmen wat water erbij en een boullionblokje dit even laten pruttelen gerulge gehakt en groente erbij en op smaak brengen met peper,zout en Italiaanse kruiden erbij.En als je van wat pittiger houd wat sambal erin of pepertje en smullen maar.
Basis tomatensaus 1 ui fruiten, 2 of 3 tenen knoflook persen en meefruiten 2 blikken tomatenblokjes erbij 1 glas rode wijn erbij peper en zout naar smaak verse basilicum fijn snijden en naar smaak toevoegen 1 a 2 eetlepels kappertjes erbij Lekker laten pruttelen tot het indikt en voila. Ik maak deze meestal en ik bak dan vega gehakt mee met de ui en knoflook. Je kan veel maken en invriezen, en later gebruiken en groenten toevoegen. Of als basis voor soep.
Gehakt en groenten bakken. Dan een potje tomatenpuree erbij en dan naar smaak italiaanse kruiden (in potje met verstrooier) toevoegen.... Makkelijk!
Tomaten in partjes snijden, uitjes in stukjes, een heleboel verse basilicum. Samen in een ovenschaal, olijfolie erover, peper en zout naar smaak en dan 45 minuten in de oven laten stoven. Daarna laten afkoelen en met de staafmixer fijn maken. Dit doe ik vaak al 's ochtends. Dan 's avonds enkel wat fijngehakte worteltjes, paprika en gehakt roerbakken, saus erover en klaar! En dan natuurlijk wel met vers gemaakte pasta en grana pandano opdienen. Oja, mocht je de saus niet zoet genoeg vinden, dan kan je zoeten met ketjap of honing. En pesto kan je er ook altijd nog doorheen gooien.
Pak altijd een potje bruchetta kruiden van xenos. Die doe ik voor de helft in een bakje met een scheutje olie en wat water. Dat laat ik wellen. Gehakt bakken, groenten naar snaak erbij en vervolgens de gewelde bruchetta erbij. Wat tomatenblokjes en tomaten frito erbij even laten pruttelen en smullen maar.
Heb je een blender? Wij maken regelmatig zelf pastasaus en variƫren er ook wel bij. Maar voor de basis pureren we tomaten in de blender. Hier doen we dan vaak Italiaanse groenten bij die ook mee gepureerd worden. En tomato frito en rode pesto voor de smaak. En ik trek de kruidenla altijd even open. Bruchetta kruiden zijn idd wel erg lekker er bij~! En/Of gewoon Italiaanse kruiden. Maar dat is een beetje uitproberen waar je van houdt. Het is dan wel een vrij natte saus, dus die moet wel even een poos goed ingekookt worden. Ik doe voor het koken wel een scheut olijfolie in de pan. Ik bak voor mezelf dan nog extra Italiaanse groenten waar ik de saus bij doe (ben een groente mens). En mijn man geruld gehakt waar hij groenten bij doet
Juist.... zo is het heel erg lekker, gezond en de Italiaanse manier. Als je de puree dan hebt gemengd met de groenten doe je er water bij, nog wat kruiden ( knoflook, laurierblad en oregano bij voorkeur) en een heel klein beetje suiker ( of zoetstof) Tomaten kun je beter ernaast in een salade doen. In de saus heeft dat weinig toegevoegde waarde.
Hmmm ook hier... Olie in de pan, Uitje fruiten Gehakt erbij Sambal, knoflook, ketjap manis & klein beetje ketjap asin erbij Lekker bakken... Groenten erbij. (Wij hebben altijd van die zakken diepvries Italiaanse groenten... Gewoon omdat die handiger zijn dan de koelkast vol verse groenten waarvan je dan de helft weggooit.) Klein blikje tomatenpuree er door roeren en nog even laten bakken tot alles gaar is. Blik tomatenblokjes of pakje gezeefde tomaten erbij. (Jumbo heeft ook tomatenblokjes met basilicum... Dat is ook lekker) Vervolgens Italiaanse kruiden erbij en dan lekker laten staan nog eventjes. Ik vind het het lekkerst om het 's middags al te maken en laat het dan gewoon staan en warm het 's avonds weer op. Maar als ik werk is dat geen optie... En dan smaakt het ook prima. Hooguit dat ik dan wat meer sambal/knoflook erbij doe omdat de smaak van de Italiaanse kruiden dan minder in de saus getrokken is.
Maar goed idee... Ik kon al niet zo goed bedenken wat ik vanavond wilde eten en krijg er spontaan zin in
Kijk dat is em, de italiaanse manier, die moet ik hebben . En ik doe toch maar tomaten er in, want ik hou wel van tomatensmaak, maar niet van die koude rauwe rode ballen . Bedankt voor alle tips, ik kan er wel wat mee.
Mijn vader is Italiaans en ik heb het van hem...dus Italiaanser kan het bijna niet, ha ha Als je er tomaat in doet zou ik het op het laatst erin doen en heel kort. Dat ze lauw zijn.