Hartige taart

Discussion in 'De lounge' started by cvm1985, Oct 5, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    Aug 2, 2010
    3,692
    32
    48
    Hallo,

    manlief wil zo graag eens hartige taart eten, nu wil ik dit vandaag als verrassing voor hem maken, heeft iemand een lekker recept? Heb het namelijk nog nooit gemaakt...
     
  2. Eliz30

    Eliz30 Niet meer actief

    Wat lief! :D
    Sorry geen recept maar ik lees wel mee. Het staat ook al tijden op mijn verlanglijstje. Mijn zus maakt wel regelmatig een lekkere taart met spekje en kaas. Zijn er dingen die er niet in mogen?
     
  3. Eliz30

    Eliz30 Niet meer actief

  4. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
  5. Kimmeding

    Kimmeding VIP lid

    Mar 13, 2008
    6,167
    1
    38
    begeleidster verstandelijk gehandicapten
    lelystad
    Ik koop bij de AH altijd een pak hartige taart

    Gehakt rul bakken met knoflook en een italiaanse roerbakmix pakketje er door.
    Dit in de springvorm en daar de geraspte kaas en het ei mengsel er over en in de oven.

    Hmmm volgende week maar weer eens maken...jammie
     
  6. Eliz30

    Eliz30 Niet meer actief

    Goed om te weten! Volgend weekend uitproberen! :D
     
  7. Lycka

    Lycka Fanatiek lid

    Jan 10, 2012
    1,118
    0
    0
    Zweden
    In de laatste Allerhande stond een lekker en eenvoudig recept voor aardappel-preitaart. Ik heb er wel wat ham in gedaan (en wat minder aardappel).
     
  8. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    May 5, 2010
    2,645
    0
    36
    Twente
    Eigenlijk kan je van alles gebruiken in een hartige taart. Je hebt nodig:

    bodem: filodeeg of bladerdeeg
    vulling: groente, vlees of vis (of zonder kan ook), kruiden
    En op het laatst ei met een beetje melk en geraspte kaas

    Zoals bovenstaande doe ik het altijd. Van de week had ik preitaart met filodeeg, prei, ham, champignons en kerrie. Was erg lekker.
    Succes ermee!
     
  9. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    Aug 2, 2010
    3,692
    32
    48
    Thanx voor de tips, helaas gaat die met spinazie niet lukken want meneer houd niet van spinazie. Hoelang moet t in de oven en hoe warm?
     
  10. gekko

    gekko VIP lid

    Oct 11, 2010
    10,962
    0
    0
    NULL
    NULL
  11. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    Oct 14, 2010
    16,546
    3,057
    113
    Wat eten jullie erbij?
     
  12. pizza78

    pizza78 Actief lid

    Jun 19, 2012
    141
    0
    0
    NULL
    NULL
    weet niet of ie van broccoli houd want dit is er 1 die ik al een tijdje op me verlanglijstje heb.

    Benodigheden:

    150 gram geraspte kaas
    bakje gerookte spekblokjes
    1 broccoli
    1 rookworst
    4 hele eieren
    2 dl melk
    1 eidooier
    2 el koud water
    250 gram bloem
    125 gram boter (koud) in kleine blokjes
    15 gram suiker
    zout peper

    Stap 1 voor het deeg:
    zeef de bloem bovende kom en maak er een kuiltje in strooi over het kuiltje ongeveer 10 gram zout, 1 eidooier en het suiker.
    Maak met behulp van 2 messen een kruimelig deeg.voeg het water toe en kneed het deeg tot een bal.laat het deeg in folie minimaal 2 uur in de koelkast rusten.

    Stap 2:
    verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes.
    Kook de broccoli in kokend water met zout tot deze beet gaar zijn en giet deze daarna af.


    Stap 3:
    Snijd de rookworst in plakjes.

    stap 4:
    bak de spekjes krokant in een koekepan

    stap5:
    rol het deeg uit tot een lap van circa halve cm dik en bekleed hiermee de bakvorm.

    stap 6:
    verdeel de broccoli de rookworst en de spekjes in de taartvorm

    stap 7:
    klop de overige eieren samen met de melk en zout en peper stevig door elkaar en schenk het over de taartvorm. Bestrooi met kaas

    Stap 8:
    zet taart in midden van oven en bak in circa 40 minuten gaar.

    Smullen maar.

    Uiteraard kun je ook bladerdeeg of filodeeg gebruiken voor het gemak maar zelf gemaakt is altijd lekkkerder.
     

Share This Page