Hallo, manlief wil zo graag eens hartige taart eten, nu wil ik dit vandaag als verrassing voor hem maken, heeft iemand een lekker recept? Heb het namelijk nog nooit gemaakt...
Wat lief! Sorry geen recept maar ik lees wel mee. Het staat ook al tijden op mijn verlanglijstje. Mijn zus maakt wel regelmatig een lekkere taart met spekje en kaas. Zijn er dingen die er niet in mogen?
Die is superrrrr lekker, maak ik regelmatig!! En anders is een simpele quiche lorraine ook altijd goed!
Ik koop bij de AH altijd een pak hartige taart Gehakt rul bakken met knoflook en een italiaanse roerbakmix pakketje er door. Dit in de springvorm en daar de geraspte kaas en het ei mengsel er over en in de oven. Hmmm volgende week maar weer eens maken...jammie
In de laatste Allerhande stond een lekker en eenvoudig recept voor aardappel-preitaart. Ik heb er wel wat ham in gedaan (en wat minder aardappel).
Eigenlijk kan je van alles gebruiken in een hartige taart. Je hebt nodig: bodem: filodeeg of bladerdeeg vulling: groente, vlees of vis (of zonder kan ook), kruiden En op het laatst ei met een beetje melk en geraspte kaas Zoals bovenstaande doe ik het altijd. Van de week had ik preitaart met filodeeg, prei, ham, champignons en kerrie. Was erg lekker. Succes ermee!
Thanx voor de tips, helaas gaat die met spinazie niet lukken want meneer houd niet van spinazie. Hoelang moet t in de oven en hoe warm?
Quiche van peterseliedeeg met paddenstoelen - recept - okoko recepten Deze is hier altijd een hit! Je kan ook een pakje hartige taart halen (diepvries bij de bladerdeeg) daar staat vaan een recept op.. en hoelang het moet bakken... en de groente/vlees vulling kan je gewoon je lievelingsproducten gebruiken..
weet niet of ie van broccoli houd want dit is er 1 die ik al een tijdje op me verlanglijstje heb. Benodigheden: 150 gram geraspte kaas bakje gerookte spekblokjes 1 broccoli 1 rookworst 4 hele eieren 2 dl melk 1 eidooier 2 el koud water 250 gram bloem 125 gram boter (koud) in kleine blokjes 15 gram suiker zout peper Stap 1 voor het deeg: zeef de bloem bovende kom en maak er een kuiltje in strooi over het kuiltje ongeveer 10 gram zout, 1 eidooier en het suiker. Maak met behulp van 2 messen een kruimelig deeg.voeg het water toe en kneed het deeg tot een bal.laat het deeg in folie minimaal 2 uur in de koelkast rusten. Stap 2: verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water met zout tot deze beet gaar zijn en giet deze daarna af. Stap 3: Snijd de rookworst in plakjes. stap 4: bak de spekjes krokant in een koekepan stap5: rol het deeg uit tot een lap van circa halve cm dik en bekleed hiermee de bakvorm. stap 6: verdeel de broccoli de rookworst en de spekjes in de taartvorm stap 7: klop de overige eieren samen met de melk en zout en peper stevig door elkaar en schenk het over de taartvorm. Bestrooi met kaas Stap 8: zet taart in midden van oven en bak in circa 40 minuten gaar. Smullen maar. Uiteraard kun je ook bladerdeeg of filodeeg gebruiken voor het gemak maar zelf gemaakt is altijd lekkkerder.