en geloof mij die vlogen weg is ook maar 1 malig een partij helaas wel vaker dingen bij ons die echt schelen
wat is vaak vind met die acties van de xenos ze zijn erg kort op de datum of zelfs sos over de datum.
Die haal ik ook altijd, samen met de macaroni en spagetti! Ik haal ze ook vaak alle 3 tegelijk, dan zit het wel weer ff goed met doe voorraad pasta Ik moet wel zeggen ik heb weer es trek in verse pasta, wie weet waar deze het goedkoopste is.
Hier is het nu wintersweer dus tijd voor winterse kost; Zuurkool 0,39 Worst0,95 Aardappels 0,20 Totaal 1,54 en voor 1pers de vriezer in. Pp51,3ct Mijn vriezer is nu ook echt al overvol. Deze week kook ik nog zeker 4gerechten waarvan er flink de vriezer in gaat. Dan kunnen we na de 16e 2 hele weken doen met de kant en klaar voorraad. Bij sommigen alleen nog wat rijst, pasta of frietjes maken.
Hier ook druk met winterkost maken en invriezen. Vriezer begint ook al vol te raken. Nu op het vuur; verse hachee from scratch en in de slowcooker, de laatste 2,5 kg verse stoofperen. De stoofperen ga ik in weckpotten doen, kunnen we weer even mee vooruit en de hachee is voor vanmiddag bij de lunch en de rest vries ik in.
Ik ga ook weer stoofpeertjes inmaken. Liggen ze al in de supermarkt? En hoe zit dat precies met perenrood? Ik vind flessen wijn kopen zo duur. Tenminste voor een voorraad van 10kg tikt het dan wel aan. Dus wil het eens proberen met perenrood. Iemand dit eens geprobeerd? Veranderd de smaak dan ook? En worden ze wel lekker rood? Vind het ideaal om lekker wat op voorraad te hebben. Vorig jaar ook gedaan en vlgs mij kunnen we er nog 4x van eten. Ik had wel 20potten klaargemaakt. Heerlijk. Vanavond staat er bruine bonen met ijsbergsla op t menu (captain's dinner) Kids lussen dit niet dus die krijgen een restje macaroni. llkh1984: ik zag dat je sesambrood heb gekocht, smaakt het wel? Manlief wil ook dat ik deze ga kopen omdat er meer vezels in zitten. Toch beter voor mijn darmen met gebruikdsaanwijzing, haha. Stond er verbaasd van dat hij dit aangaf. Heb er nu 1 gekocht om te testen en als het hem idd bevalt dan schaf ik deze in het vervolg aan.
mirell: klopt idd. En soms ook sneaky, dan denk je dat het goedkoper is maar is juist duurder hihi. Je werkt er begrijp ik? Ik zou graag een extra vriezer erbij willen. Hoe kom ik voordelig aan een vriezer? Mp heb ik niet zo'n betrouwbaar gevoel bij.... En kringloop, testen ze daar de dingen voor ze het verkopen?
Onze vriezer zit eigenlijk ook vol (wij hebben zo'n kast met drie lades en een deurtje) zou er wel een bij willen maar past nergens) En we gaan vanmiddag de maandboodschappen doen...oeps. Maar eventjes een beetje gaan schikken en nog meer in zakjes doen.
Ik gebruik voor 2,5 kg stoofperen 1l frambozen-bessenwijn a 3,95. Deze vul ik nog aan met een halve liter water uit dezelfde fles wijn (voor de smaak), hier worden de peertjes intens rood. In het verleden heb ik ook weleens perenrood gebruikt maar het wordt niet zo intens rood als met de wijn is mijn eigen ervaring plus dat ik nu vrijwel geen suiker gebruik maar kaneel, saffraan, steranijs en kruidnagel (en 2 el kaneelsuiker op die 2,5 kg) vind ik zelf ook een pluspunt Bij onze C1000 zag ik al Gieser Wilderman liggen, superklein dus ik ben bij de groenteboer geweest en heb daar andere stoofperen gehaald die lekker groot waren.
Ik gebuik voor de stoofperen nooit wijn oid. Ik doe hier enkel kaneel en bruine suiker erin en ze zijn altijd evengoed rood
Deze zijn de vriezer ingegaan, er lag nog een halfje zaanse snijder van de ah, en dan weet ik morgen hoe het smaakt. Ik zag dat het polderbrood van de lidl meer volkoren bevat, maar deze is hun luxe brood en daarme 1,49! Dan is die weer duurder dan de ah. Er was ook nog een andere met meer vezels, weet even de naam niet meer, en deze was 1,09. Eerste deze eens proberen. Ben benieuwd hoe hij morgen bevalt hier in huis. Als het lekker genoeg is houden we deze aan als goedkoopste. Ookal heb ik straks werk heb ik manlief zo ver gekregen dat ik door mag gaan met bezuinigen op boodschappen. Vind het nog leuk om te doen ook. En de potjes moeten toch weer eens aangevuld worden. X
ik vond de stoofperen behoorlijk aan de prijs als ik eerlijk ben. hier bij de bas per zal van 1,5 kg bijna 4 euro. en bij de mcd los 3,59 pkg. hoe doen jullie dat et de stoofperen en in potten? zou ik ook wel eens willen doen als ze een keer wat beter te betalen zijn. is beter dan invriezen volgens mij
Nog even wachten, ze zijn er pas net dus nu nog idioot duur. Binnenkort worden ze goedkoop. Net als bijv. de aardappelen, worden ook steeds goedkoper nu. Ik vries ze trouwens wel in in porties en dat gaat eigenlijk heel goed...
@ stoofpeertjes je kan ze ook in een fles cassis light laten inkoken is ook HEERLIJK!!! en voor de weight watchers onder ons ook nog eens 0 punten
Miranda81; lees iets over vezels.... wij nemen hier 3 broden van ah voor 2 euro. Je hebt bruin maar dus ook volkoren ervan en dat shceelt nog echt! Je moet alleen goed naar het etiketje kijken want aan de buitenkant zie je het verschil niet. Verder heb ik niet alles gelezen hoor dus misschien suffe info.
Bij bakker bart krijg je nu bij aankoop van drie broden een gratis latta boter. Wij hadden nog drie volle knipkaarten liggen (gaan niet meer naar bakker bart eten nu blue band goede start brood is goedkoper en lust ik -ben een moeilijke broodeter) Dus drie broden en de latta gratis Da's toch leuk. Toen naar Etos om de gigabox pampers te halen voor 24 euro (we hadden nog airmiles zat dat leverde een tientje extra korting op) en daar kregen we nog een goodybag gratis mee. Toch leuk winkelen zo.
Die heb ik laatst gekocht om te proberen. Vond dat ze droger waren dan het brood dat we al gebruiken. Verder vinden we de broodvorm/formaat van een boerenbrood fijner in gebruik. Maar idd, dat is wel een fijne aanbieding. Ik denk dat ik binnenkort weer eens een brood zelf ga bakken. Bloem en dan flink wat zemelen en lijnzaad erdoorheen voor de vezels. Door witte bloem te gebruiken, krijg je een heerlijk luchtig brood. Althans, dat vind ik
@llkhg1984: Lekker brood eten dan vandaag, haha. Manlief moet vandaag ook werken en hij heeft vandaag dit brood mee naar werk. Ben benieuwd. @stoofpeertjes: die met de fles cassis lijkt mij wel wat. Ga ik iig een keer proberen. En mss ook wel met bruine suiker en kaneel. Ik doe er altijd al wat kaneel doorheen, heerlijk. Zag gister bij AH dat ze erg duur zijn. Dus nog even wachten. Vorig jaar waren ze bij Lidl 2kg voor 1,20. Maar weet niet wat de prijzen dit jaar doen omdat de appels e.d. ook duurder zijn door de vorst van febr. dit jaar. Hoe maakt ik ze in: ik gebruik oude groentenpotten (Heb een dikke voorraad inmiddels). Goed uitkoken met soda, omspoelen en drogen aan de lucht op een schone theedoek. Stoofpeertjes koken zoals je dat wilt, potten vullen en deksels erop doen. (laat een duimdikte aan de bovenkant van de pot leeg) Zet ze 10min op de kop. Na die 10 minuten weer rechtop zetten. Tijdens het afkoelen klikken de potten zich weer vaccuum. Gebeurd dat niet dan kun je vaak op de deksel drukken en hoor je de "klik" en is hij vaccuum. Je kunt ze nu heel lang (lees: paar jaar) bewaren in de kast. Gister zouden we de bruine bonen eten. Doorgeschoven naar vandaag. Manlief moest gisteravond overwerken.