Ik heb ze gister voor het eerst met candy melt en cacao boter drops gemaakt. Ik heb de candy melt au bain marie gesmolten en steeds wat van die drops erbij gedaan tot ik dacht dat het goed was Ik kreeg ook het advies van de zonnebloemolie, het verschil weet ik niet. Gr MB2005.
Ok thanks! En heeft er iemand ervaring de melts van Callebaut? Volgens een vriendin smelten die beter dan Candy Melts. Je hebt wel minder kleuren maar als je de witte neemt, kun je er kleurstof aan toevoegen. Ervaring?
View attachment 278623 Mijn blauwe ballen haha. Ingevroren en wel, klaar om over een week of 5 - 6 te worden versierd!
Oh leuk zeg die blauwe ballen!! Welke kleurstof heb je gebruikt om je beslag te kleuren, pasta of gewoon vloeibaar?
Wilton verkoopt kleurstof om chocolade (Candymelts) te kleuren en ze worden verkocht in een verpakking van vier, blauw, oranje, rood en groen geloof ik. Het is kleurstof op oliebasis. Maar aangezien de witte Candymelts net zo duur zijn als de reeds gekleurde melts heb ik me er nooit aan gewaagt.
Deze heb ik met de hand gemaakt. Cake bakken en mengen met botercrème. Dippen in oranje en blauwe candymelts en dan decoreren met die gepofte rijstsnoepjes (manna), gewoon te koop bij de supermarkt.
Wat een mooie creaties heb ik al voorbij zien komen. Ik zag ze op de telefoon, de pc even niet aan gehad, dus kon wat moeilijker reageren, maar het ziet er erg mooi uit. Nu maar hopen dat ik snel mijn apparaatje terug heb, dan kan ik ook weer eens aan de gang.
Bij gebrek aan mijn apparaat ben ik vanmiddag maar macarons gaan bakken, was ik ook erg nieuwsgierig naar. Eerst het kookschuim gemaakt, maar wat is dat lekker zeg. Precies de vulling van een negerzoen. Echt heerlijk. Nu de amandelmeel en de rest erbij en dan eerst drie uur wachten.
Jaaaa daar ben ik ook zo benieuwd naar, heb ze a) nog nooit gegeten, b)nog nooit gemaakt maar vind ze er zo aantrekkelijk uitzien in al die leuke kleurtjes, zag laatst een recept van appel macarons..yummie. Heb je zo´n macaron kit gehaald of gewoon met losse ingrediënten? En moest je geen 'oude' eiwitten gebruiken? (twee dagen laten staan in koelkast).
Ik gebruik dit recept: Macarons met witte chocolade ganache[0]=bundle%3Arecipe Ik heb al veel recepten van Rudolph geprobeerd en ze lukken zo goed. Ik had deze ook nog nooit gehad, maar het ziet er zo lekker uit. Ik keek de kits dit weekend bij de action, maar dit leek me net zo makkelijk. Het beslag is al heerlijk kan ik je zeggen. De rest volgt vanavond.