@JsVlinder, klopt het dat je 'maar' 1 kindje hebt? En hoe oud is hij, als ik vragen mag? Ik zou het zelf niet kunnen/willen. Zwanger zijn vond ik verschrikkelijk. Ik kan het me wel voorstellen als je heerlijke zwangerschappen hebt gehad en je echt geen kinderen van jezelf meer wilt. Toch denk ik dat je nooit van te voren kunt weten hoe moeilijk het daadwerkelijk is om een kindje af te staan.. Ik vind het wel super als mensen dat voor een ander willen doen. Maar dan alleen hoogtechnologisch draagmoederschap. Eiceldonatie zou ik alleen misschien doen voor mijn zusje. Ik vind niet dat het 'maar' een eicel/DNA is. Elke cel in het kindje dat eruit voortkomt bevat 50% van het DNA uit die eicel.
Als je draagmoeder wil worden voor een (homo)koppel en niet je eigen eicel wil gebruiken moet je uitwijken naar het buitenland, zie programma draagmoeder gezocht en dat het verhaal van Cindy, Sven en Jeroen Over wat Zara zegt dat het dan 100% lichaamsvreemd materiaal is en je eerder kans hebt op zwangerschapsvergiftiging en andere zaken klopt volledig volgens de gynaecologen in ons ziekenhuis die ook meewerkte bij draagmoeder gezocht ( Cindy komt uit mijn woonplaats)
@TS: Aanrader om te terug te kijken en wat heeeel veel van je vragen zal beantwoorden: Draagmoeder gezocht
Dan ben ik dus een van de weinige "gelukkige" die dit heeft mogen ervaren. Bij mij was er wel degelijk spraken van HELPP en bij is door verschillende artsen verteld dat dit wel degelijk met antistoffen te maken heeft. Moet zeggen dat dit inmiddels 10 jaar geleden is, dus ik weet niet hoe het nu zit met alle onderzoeken. 1 ding weet ik zeker, ik was er bijna niet meer geweest en er is een lange weg aan vooraf gegaan voordat ik weer zwanger durfde te worden.
Ts, Respect! ik heb er zelf ook wel eens over nagedacht nu ik zwanger ben en besef hoe moeilijk een leven zonder kinderen moet zijn als je een kinderwens hebt. Hier nog een blog van iemand die ook draagmoeder is: Kriebelbuiken en hier nog 1: Wie schrijft dit blog en waarom? « logeerbuik misschien heb je er wat aan
Citaat Om nog meer te leren over de regulatie van de afweer tijdens zwangerschappen gaan de onderzoekers een bijzondere variant onder de loep nemen: zwangerschappen die ontstaan na eiceldonatie. Vrouwen die hier gebruik van maken zijn vaak in de veertig of vijftig, of hebben door een medische oorzaak geen eisprong, waardoor een natuurlijke zwangerschap er niet in zit. Met een donoreicel kunnen zij toch zwanger worden als deze in het lab door in vitro fertilisatie (IVF) wordt bevrucht met zaad van hun partner. Draagmoeders bevinden zich in een vrijwel gelijke situatie. Doodziek Zon zwangerschap is bijzonder omdat de foetus geen enkele verwantschap heeft met de moeder. Dit zorgt voor meer problemen dan een normale zwangerschap of ivf met eigen eicellen. Pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) komt voor bij 50 procent van deze zwangerschappen, terwijl dat normaal bij hooguit 5 procent is. De kinderen zijn meestal wel gezond en worden op tijd geboren, maar de moeders kunnen doodziek zijn tijdens de zwangerschap, vertelt Scherjon. Ze hebben vaak een te hoge bloeddruk en weefselafwijkingen die vergelijkbaar zijn met een graft-versus-host-reactie na beenmergtransplantatie. Hoe groot die gelijkenis is willen we nu verder uitzoeken. Ook kan dit onderzoek ons helpen begrijpen waardoor de één een normale zwangerschap heeft en de ander bijvoorbeeld pre-eclampsie en een foetus met groeivertraging. En ook waarom bij de één IVF beter gaat dan bij de ander of waarom iemand tien miskramen krijgt.
Dat zei mijn internist en gyn, en vk. Dus voor mij is het waar Ik heb daar verder geen info over opgezocht, ik probeer eerst maar eens weer beter te worden
Interessant. Van wie is dit afkomstig? Het is een feit dat PE vaker voorkomt onder oudere vrouwen, wat ik al zei. Vrouwen die eiceldonatie hebben ondergaan zijn vaak ouder. Dat vreemd weefsel voor PE zorgt, staat (nog) niet vast.
Onderstaande komt van Freya Verloop van de zwangerschap - Helaas verloopt deze over het algemeen moeilijker dan een "gewone" IVF zwangerschap. Dit is te verklaren omdat bij een "gewone" IVF zwangerschap de helft van het embryo bestaat uit lichaamseigen materiaal (de eicel van de vrouw en het sperma van de man), bij eiceldonatie is er sprake van een volledig "lichaamsvreemd" embryo wat een verhoogde kans op zwangerschapsvergiftiging met zich meebrengt. Eiceldonatie door een zus verkleint de kans op zwangerschapsvergiftiging. Vooralsnog leidt 50% van de na eiceldonatie ontstane zwangerschappen tot een vorm van zwangerschapsvergiftiging, die meer of minder ernstig kan zijn. Het heeft niet altijd met leeftijd te maken, ik zit op Freya ook met jonge vrouwen ( denk aan vervroegde overgang, geen eicellen meer door kanker etc) die ook zwangerschapsvergiftiging hebben gekregen.
Dat vroeg ik, omdat de 'kriebels' voor een tweede kindje vaak komen tussen ~2 en 4 jaar (oid). Als veel leeftijdsgenootjes van je kind broertjes en zusjes krijgen en je daar overal mee geconfronteerd wordt. Hoeft natuurlijk absoluut niet, 1 kind kan een hele bewuste keuze zijn en je zult daar vast ook wel uitgebreid over nagedacht hebben Maar was wel benieuwd.
Ok, dan snap ik je vraag. Ik wil hier niet uitgebreid ingaan op mijn keus om het maar bij 1 kind te houden. Ik heb er echt uitgebreid over nagedacht en het blijft bij 1
Ik ben draagmoeder. Ik zie dat je de link van mijn blog al hebt gehad. Ik heb helaas een miskraam gehad, die op het blog nog niet staat. Dat komt binnenkort. Maar ik ben hier nu ruim 2 jaar mee bezig. Ik ken een aantal draagmoeders. Onder andere Cindy en Jolanda uit de documentaire "Draagmoeder Gezocht" heb ik ook ontmoet. Ik kan je er inmiddels dus heel veel over vertellen. Heel veel informatie staat op Zwanger Voor Een Ander | verzamelde informatie over Nederlands draagmoederschap en via die site kun je ook op een forum komen dat uitsluitend gericht is op draagmoeders. Daar kun je al je vragen kwijt, maar je bent ook van harte welkom om mij een berichtje te sturen. En dat geldt ook voor de andere dames die het overwegen! Groetjes, Anique.