Al tijden geen uien gegeten omdat ik echt overdreven reageer met snijden. Rode ogen, tranen. Gewoon niet mogelijk een heel ui te snijden. Maar nu heb ik het uitgevonden! Ik leg de snijplank onder de afzuigkap en zet hem op de hoogste stand. Dan maak ik mijn armen lang en ga snijden. Als het klaar is kap uit en weglopen totdat je gaat bakken.
Of een heel scherp mes gebruiken. Dit klinkt absoluut niet kippiekips maar goed ik volg vaak eet programma's en daar werd in verteld dat als je mes erg scherp is je de moleculen ( die je aan het huilen maken ) niet kapot kan snijden waardoor je minder kans hebt om te gaan huilen. Met een bot mes snijd je die dingen dus wel kapot en dat zorgt voor een huil reactie Heb je nou niet een scherp mes probeer het dan eens onder stromend water
Je kunt ook je adem inhouden terwijl je je wangen opblaast en een zonnebril op doen. Moet je wel heel snel snijden en je man ff een foto laten maken. Goeie tips, thnx!
Ria van Eindhoven gaf op TV ooit de tip om je mond wijd open te houden bij het uien snijden. Je ziet er uit of je compleet onbenullig bent, maar het werkt wel.
Dat ga ik eens proberen want ik kan er ook heeel slecht tegen. Heb al alles geprobeerd verder, met koksmessen scheelt het wel maar heb nog steeds last.
Zie filmpje: Gordon Ramsey legt uit hoe je een ui snijdt How to chop an onion - Gordon Ramsay - YouTube