Hoii ff vraagje ik komer net achter dat ik vergeten ben kipfilet eruit te halen bhoe kan ik dat nog voor 5 uur otndooien iemand een idee?en kan ik dat gewoon uit de verpakking halen om te ontdooien?
magnetron?? echt waar..... ik heb dat wel eens geprobeerd, maar de kip werd ondertussen wel gaar op sommige plaatsten (werd wit) en was eigenlijk niet lekker hierdoor.....
uit verpakking en in ontdooistand van magnetron of kokend heet water in pan kipfilet zonder verpakking op een bord en dat bord op de pan zetten ,dus geen kip in het water maar puur het bord op het water.
Gewone magnetron niet maar ontdooi stand.. in lauw water leggen kan ook inderdaad en als je het in stukjes nodig hebt. kun je het half bevroren alvast snijden en dan al vrij snel bakken hoeft dan niet door en door ontdooit te zijn maar dat kan alleen bij kleine stukjes anders is de buitenkant zwart en binnenkant rauw natuurlijk.
ik heb een magnetron ondooi stand voor kip, dan moet ik het gewicht invullen, als je dan 100 gram minder doet, wordt hij niet wit (wit is gewoon gaar geworden kip) dan even laten staan, en dan is hij ook makkelijker te snijden als hij nog iets bevroren is
Niks mee doen, gewoon zo laten liggen en als je wilt bakken evt nog half bevroren bakken... Dan ontdooit het vanzelf wel In magnetron of heet water vind ik persoonlijk 3x niks
ik kook de kip dan gewoon zo ontdooid die en als ik hem klaar maak ben ik en niet zo lang bezig en weet ik zeker dat hij echt gaar is
ik heb hem nu in een schaal gelegd met vershoud folie er over heen zonder de verpakking en dan straks maar gewoon bakken dan.. haha
In een dichtgebonden plastic zakje in koud water leggen. Vind ik fijner dan de magnetron, want dan wordt soms een deel al gaar.
+1, vaak doe ik het nog zonder zak, vind dat dat persoonlijk sneller gaat. En als het meerdere stukken zijn intussentijd proberen uitelkaar te halen zonder dat het breekt. Dat versnelt het proces. Als je voelt dat het water ijzig koud begint te worden weer verversen met gewoon koud kraanwater. Persoonlijk vind ik magnetron niks, heb het gevoel dat je dan ook meer kans heb op kruisbesmetting en die witte randen.. BRRR..
Als je witte randen krijgt in de magnetron doe je hem te lang erin. Dat is nl dan gewoon gekookt. hier 3 a 4 min op ontdooistand en heb gewoon roze bijna ondooide snijbare kip. Ontdooi het nooit van tevoren doe altijd op ontdooistand.
De kip onder koud stromend water leggen! Enne... Mocht je blokjes nodig hebben, dat snijdt lekkerder als het licht bevroren is!
Ik een dicht zakje in handwarm water. Magnetron wordt het gaar van en van heet water krijgt de kip ook witte plekke. Als je ern kipsvhaar hebt zoals wij, knip ik em bevroren door dan in zakje ontdooit weer sneller
heb het tegenwoordig niet meer zo vaak, maar ik snijd hem dan in kleine stukjes (als het filet is dan) en dan in de marinade en daarna bakken. last minut kip noemen wij dat. met kippenpoten leg ik het eerst in warm water en dan kruiden en in de over als het niet meer erg bevroren is. liefs doris