Ja hee, dan begin je idd net! Je moet na die 40 dagen niet meer terug gaan! Nooit meer! Ik lust ook graag een stukje chocola of een hand pepernoten, maar krijg altijd meteen spijt. Par uur erna hoofdpijn, buikkrampen, bah! Ik eet al jaren geen geraffineerde suiker en voel me sindsdien stukken beter!
Geraffineerde suiker is toch eigenlijk gewoon alle producten waar suiker in verwerkt is zoals je die in koekjes stopt enzo? Ik neem trouwens wel pure chocolade. de 86% van de cote d'or is lekker en bevat per 100 gram maar 18,6 khd. Dus bij een stukje heb je maar 1,86 khd. Dat valt wel mee
Daar zit ook geraffineerde suiker in. Het idee van geraffineerde suiker vermijden doe je uit gezondheidsoogpunt, niet vanwege de kcal.
Ik ben ook niet terug gevallen daarna. Een week zonder suiker en ik at een blokje chocola en werd me toch duizelig! Kun je zien wat suiker normaal gesproken continue doet.. Ik zoet soms met honing en ahornsiroop. Verder niks meer met suiker, m'n smaak is ook verbeterd en vind al snel iets zoet.
Ik heb het over koolhydraten, geen calorien, . Ik let op de koolhydraten in het algemeen, dus niet alleen de suikers. Ik beperk het tot 50 per dag (incl. de suiekrs). In alle suiker en koolhydratendieten mag je pure chocolade, dus dat is mijn beloning van de dag.
Ik ook pas sinds de pcos. Maar het schijnt te helpen voor de cyclus, dus ach, ik geef het een poging. En dat is best moeilijk.
Wat een hoop reacties!!! Een aantal die al suikervrij eten of zelfs direct besloten hebben om te stoppen. Super! Ik stop niet helemaal rigoreus. Ik gun mezelf 1 week de tijd om te ontdekken waar allemaal suiker in zit en om een beetje op te maken wat ik in huis heb. Maar wel flink minderen. De nieuwe boodschappen die ik nu gedaan heb of ga doen is wel suikervrij. Ik heb ook de cursus 40 dagen zonder suiker gezien maar vond bijna 70 euro nogal veel voor zoiets. Met een beetje goed zoeken vindt je heel veel suikervrije recepten op internet en ook op de website www.suikerwijzer.nl staat heel veel. Ik zag ook ergens zelfgemaakte zalmsalade voorbij komen. Maar let op dat in de meeste mayonaise uit de supermarkt gewoon suiker is toegevoegd. Ik heb er nu één bij de AH gevonden: de belgische mayonaise van ah huismerk (met rood label). Of mayonaise zelf maken maar let op dat in sommige mosterd ook suiker is toegevoegd. Iemand nog tips waar ik suikervrij brood kan halen (behalve het zuurdesem brood van de biowinkel)? ik wil dit nl niet zelf gaan bakken. En welke honing bevat geen toegevoegde suikers? of staat het er dan ook echt op vermeld? ik heb bloemenhoning van de Plus maar er staat niet in de ingredientenlijst dat er honing aan toegevoegd is. Of staat dit dan op een andere manier vermeld?
In al het gistbrood van de biowinkel zit echt geen suiker hoor! Honing bevat geen toegevoegde suikers, maar het is geen goede suikersoort, net als dat ahornsiroop dat niet is! Hier een linkje: glycemische index, afvallen en gezondheids verbetering Het aandeel suiker in mosterd en moster in mayo is miz behoorlijk verwaarloosbaar. Mayo hoef je trouwens niet te maken met mosterd, scheut azijn kan ook.
Omdat "de rest van je leven" bij veel mensen zo permanent klinkt en dus slecht verkoopt En na 40 dagen kan je jezelf wel bedruipen inmiddels ook. Daarbij.. Ik wilde na een week al niet meer terug.. Daar had ik echt geen 40 dagen voor nodig
Heb nog potje suikervrije zelfgemaakte chocolade-cashew pasta in de kast staan... Zooooo lekker Nadeel is dat ik het niet zoals mijn vrienden van duo penotti volstop met allerlei dingetjes om het smeuïg te houden. Maar nu kun je er stukjes van afsnijden en dan smaakt het minstens zo lekker als op brood. Met een klein beetje honing trouwens... En duo penotti is ook wel iets goedkoper dan een hele zak cashews vermalen (Hazelnoten is ook lekker.. Maar die kon ik toen niet vinden..) Recept komt geloof ik van suikervrij.nl
Mar welke 'zoetstof' zou je kunnen gebruiken om dingen wat zoeter te maken behalve stevia? Zo wil ik ook havermout gaan eten, in pap en pannenkoekjes (havermout, ei, melk mengen en bakken). Ik dacht er een klodder honing op/door te gooien maar dat is dus niet goed? Weet iemand een (lekker) alternatief?
Hoe doen jullie dat met jullie gezin? Maken jullie iets aparts voor jezelf of laten jullie de koolhydraten er gewoon uit ofzo? Waar vind ik makkelijke recepten? Het liefst te combineren met mijn gezin?
Fruitsuikers, agavestroop (met mate). Zoetstoffen van de natuurvoedingswinkel | SuikerWijzer Onderaan die pagina nog meer links over zoetstoffen.
Wij vermijden geen koolhydraten. Die heb je miz gewoon nodig. Je kan er wel op letten wélke koolhydraten je neemt.
Vanavond yoghurt met pruimenstroop genomen. Er stond op geen toegevoegde suikers. Dat mag dan wel toch? Net bij de thee een banaan. ( en nu wil ik snaaien, maar nee ik doe het niet)
Hier ook een enorme voorstander van suikervrij en alleen de goede koolhydraten. Ik was serieus koolhydraatverslaafd en heb echt af moeten kicken.... Ik hoefde geen kilo's af te vallen, maar had door mijn koolhydraatverslaving wel wat vet verzameld bij m'n buik en heupen. Nou, dat verdween als sneeuw voor de zon!! En wat voelde ik me goed! Ik heb me eerst verdiept in het lezen van allerlei dieet die koolhydraatbeperkt zijn en ik heb toen een eigen dieet opgesteld wat goed bij mij pastte. Tijdens mijn zwangerschap ben ik iets minder 'streng' geweest, maar nu 3 weken na mijn bevalling, heb ik gewoon weer behoefte om gezond te gaan leven. Morgen maar gelijk weer beginnen!