Voor het grootste deel wel ja, mn scharrelvlees van de scharrelslager is echt lekkerder. Gezonder? Geen idee, wij doen het omdat we ons er goed en fit bij voelen en omdat ik een tegenstander van de bio industrie en plofkippen ben
Voor het grootste deel (vlees, fruit, melk, sapjes ed), omdat we dat het lekkerst vinden. Maar spul als koffie, brood enzo niet. Vlees is voor mij het belangrijkste, vanwege de afschuwelijke vee-industrie.
Ik zou heel graag alles biologische want naar mijn mening is het wel gezonder. Op sommige soorten fruit zitten namelijk 5 verschillende soorten giftige stoffen. De kleine krijgt alleen maar biologisch.. wijzelf af en toe omdat het te duur is, helaas.
Gedeeltelijk. Niet zozeer omdat het gezonder is maar omdat het vlees van dieren komt die een beter leven hebben gehad. EN het vaak lekkerder is: eieren, vlees. Pasta, rijst maar ook aardappelen en groente en fruit hoeven van mij niet biologisch. (alhoewel het mij wel beter lijkt ivm de gifstoffen die ze erop spuiten! Goed schoonmaken dus!!) Melkproducten weer wel omdat de koeien een beter bestaan hebben gehad. Tegenwoordig bij de AH kun je door middel van sterren zien wat voor leven de dieren hebben gehad. Waarbij 3 sterren een goed leven. Uiteraard kies ik daar altijd voor. Ook de eieren met 3 sterren. Als je ziet hoe plofkippen "leven" dan zou je niks anders willen dan dat je eieren afkomstig zijn van biologisch of ronddeel kippen! En we eten zoveel mogelijk e-nummer vrij.
Wel...fruit en vlees sowieso. Maar goed, wij hebben dan ook een oma met een hele grote tuin waar nu allemaal appels vandaan komen, ander fruit het hele jaar door et cetera... Ja vlees is duur, daarom eten wij niet elke dag vlees. Maar ik ben meer van het consuminderen & fair trade Koffie koop ik alijd fair trade.
Ik let er niet op. Ik koop soms wel biologisch vlees, omdat dat vaak ook scharrelvlees is. Maar verder niet speciaal. Als ik weet dat het lekkerder is ofzo. Maar ik doe niet aan biologische wasmiddelen ofzo.
niet, te duur en daarbij, ze kunnen me veel wijsmaken maar het is gewoon in een aner bakje verpakt tenminste dat is wat ik denk!
Toevallig moest ik hier laatst nog aan denken nav een aantal reacties van je op een topic wat over (huis)dieren gaat. Je vindt mens en dier behoorlijk gelijk. Maar wanneer het aankomt op biologisch vlees opeens niet? Dus een hond wegdoen vanwege een bijtincident is belachelijk maar een dier behandelen zoals ze in de bio-industrie doen is dan wel okee? Daar snap ik nou niets van.
Ik eet niet biologisch. Niet bewust maar ik eet gewoon wat ik lekker vind. Het maakt me niet uit of het biologisch of niet-biologisch is.
Ik verbaas mij er gewoon over. Dat zijn voor de volle 100% gaat voor dieren. Vind ik overigens eerlijk een heel nobel streven. Maar als het gaat om de leefomstandigheden van de dieren die ze op eet maakt het opeens niet uit???
Zoveel mogelijk! Het allerbelangrijkste vinden we dat het vlees wat we kopen 100% biologisch is (en we eten dat maar 1 of 2 keer per week). Biologisch vlees duur? Nee joh, vlees uit die afschuwelijke vleesindustrie is juist bedroevend laag. Als je beseft wat een dier daarvoor heeft moeten lijden en creperen, gaat mijn voorkeur zonder twijfel uit naar een stukje vlees wat in zijn leven een dier heeft kunnen zijn in plaats van een produkt. Ik doe daar niet aan mee, aan uitbuiting van dieren en wij eten hier dan zoveel mogelijk vegetarisch. Bovendien is biologisch vlees voor jezelf duizendmaal gezonder, als je beseft wat er bijvoorbeeld in plofkip zit (die arme dieren zijn VOLgespoten met antibiotica en groeihormonen, eet smakelijk) dan wil je dat je kinderen echt niet geven hoor. Je kunt bijv resistent worden voor antibiotica, zodat men in de toekomst al kan overlijden aan een simpele keelontsteking. Ik leer voor voedingsdeskundige en hierdoor verdiep ik mij erg in de gevolgen van wat voeding met je kan doen. Voor ons zoveel mogelijk biologisch, en die onderzoekers die beweren dat biologisch niet persé gezonder is? Denk na...biologisch= natuurlijk. Dat betekend vrij van chemische toevoegingen en bestrijdingsmiddelen. Je wilt toch geen gif op je voedsel? Druiven zijn bijvoorbeeld de meest bespoten fruitsoort wat er bestaat, vol chemicalien. En nee, dan betaal ik liever wat meer, ik wil het beste voor mijn kinderen. Wat het grootste probleem is, is dat alles tegenwoordig maar snel snel snel moet. Uit pakjes of potjes koken bijvoorbeeld, en dit is zo slecht. Back to de basis, vroeger was er ook geen rommel zoals E nummers, waarvan de meeste dus echt giftig zijn. Neem nou 951, aspartaam. Zeer giftig, komt er bij ons niet in. Conserveermiddelen? Wat denk je wat dat met je lichaam doet, laat staan dat van een jong kind. 250 (natriumnitriet) zit bijv in alle soorten vleeswaren en kaas..(tenzij je voor biologische kaas kiest) en dit E nummer staat er ook om bekend kankerverwekkend te zijn. Nee, ik vermijd dit soort troep. Men kan wel zeggen dat het niet schadelijk is in kleine hoeveelheden, maar kijk eens voor de grap hoeveel e nummers je op een dag naar binnen werkt. Voor ons zoveel mogelijk biologisch dus, met als absolute voorwaarde vlees, zuivelprodukten (ook dierenwelzijn..) en de meesten groenten en fruit.
Struisvogel politiek. Gewoon lekker je kop in het zand steken als het om dat soort dingen gaat. Een hond is een huisdier, dat staat dichterbij de mens. De meeste mensen vinden vlees heerlijk, dus denken ze er liever gewoon niet over na wat er met het lekkere gebraden stukje kip op hun bord gebeurd is. Ik denk ook dat als mensen hun eigen dieren zouden moeten slachten, meer als de helft geen vlees meer zou eten omdat ze dat niet zouden kunnen. En ik las ook ergens dat iemand geen biologisch eet omdat ze denkt dat het gewoon hetzelfde in een ander bakje is? Please! Dat zou wel heel erg makkelijk zijn denk je niet?
Op de website van het Ministerie van Volksgezondheid is ook veel informatie te vinden over het aantal bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit. Ik hoor heel vaak mensen zeggen dat biologisch eten te duur is, en als je alles biologisch wilt eten dan ben je inderdaad duurder uit. Maar je kunt ook deels biologisch eten, dan ben je ook al een heel eind op weg! Suiker is bijvoorbeeld ook erg slecht, het zit tegenwoordig overal in en die kleintjes worden er onbewust mee volgestopt. Beter kun je voor 50 cent méér naar de biologische winkel gaan en een rol gezonde koekjes kopen gezoet met tarwestroop i.p.v suiker. Ook is het niet nodig om elke dag vlees te eten (zelfs zeeer ongezond!), dus de vlieger dat biologisch vlees zo duur is, gaat niet op. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld twee keer per week een eerlijk biologisch stukje vlees kopen (soms is het zelfs even duur of goedkoper), afwisselend met vis of vega. Maar iedereen moet natuurlijk doen wat hij/zij wilt, maar vind het altijd leuk om tips te geven en mensen iets bewuster te maken. Je bent tenslotte wat je eet