Ik vind trouwens biologische rundergehakt van 2,25 voor 300 gram niet duur. Dat koop ik bij de Lidl. En wij gebruiken dus 300 gram met z'n vieren, is voldoende, meer heb je niet nodig.
Voor 3 euro zoveel heb ik 500 gram '' gewoon '' vlees, ik vind dat biologische gehakt dus wel duur, en 300 gram met ze vieren ? Jeetje ik heb met 500 gram soms nog wel dat ik het weinig vind. Maar ja wij zijn echte vlees eters
leuk dit stukje ik kan je vertellen dat de biologische boer naast het familie bedrijf van mijn familie zijn koeien aan gewoon op roosters heeft staan hoor en en die koeien lopen minder buiten als de beesten van mijn familie.
Hier kost een kg kipfilet ( deze week ) 6 euro nog wat bij de AH .. Sorry maar dan ga ik echt geen 4 euro uitgeven voor twee iniminie stukjes biologische kip.
Wij halen onze kippies bij de boer met vrije uitloop kippen dus een soort half bio kippen... voor 6 euro de kilo.... die bio kip heb ik gezien bij de sligro
Niet! veel te duur , en of het nou zoveel beter is voor de gezondheid..... die stukken die Be Happy noemde heb ik ook gelezen idd. Ik overweeg het wel eens , maar ik ga echt geen 4 euro uitgeven voor 225 gr voor 2 kipfiletjes die ik vervolgens ook nog moet gaan zoeken in het bakje.....
Als ik 1x iets heb gegeten en ik ga er bijna van over mijn nek,dan kun je me het nog zo vaak voorschotelen,van welk merk dan ook,ik hoef het niet meer... Dat is mijn mening,ook al na 1x een vleesvervanger eten,ik hoef het niet meer want ik blijf de link leggen met het vorige! Dat heeft er niks mee te maken dat ik er wel of niet over lig te zeiken,ik drink mijn koffie zwart,en iemand anders gaat daar van over zijn nek heen.
Bedankt voor de tips Agter! En over de vitamine,ik slik toch al elke dag multivitamine a-z dus hoop dat ik zo toch voldoende binnen krijg.
Zelf doe ik het (of probeer ik het) een beetje zo: Als je gezond eet, dan eet je, als het goed is, toch ook twee keer in de week verse vis. Stel dat je dan ook twee keer bewust geen vlees eet, maar iets met kaas of noten of zo. Dan een keer in de week patat of brood met soep. Heb je nog twee dagen in de week over voor vlees. En dat is meestal wel biologisch hier. En voor die twee dagen mag het ook een stukje duurder of luxer zijn. De reden dat ik biologisch vlees koop is niet dat het gezonder zou zijn. Maar ik heb zo'n hekel aan het dierenleed wat er achter zit. Ik vraag me trouwens wel af of iedere dag grote hoeveelheden vlees wel gezond voor je is. Mij lijkt variatie veel gezonder. En kip voor zes euro de kilo is bijna zeker weten plofkip, of in elk geval veel te goedkoop om de kip een normaal bestaan te geven. Dat voelt iedereen toch wel aan?
Zoveel mogelijk biologisch vlees omdat ik de bio industrie verschrikkelijk vind en de hormonen, antibiotica en weet ik het allemaal voor troep niet in onze lijven wil hebben. Groenten enz. koop ik biologisch op de momenten dat het financieel lukt. Dat biologisch duur is VIND IK enerzijds waar maar anderzijds, dan eet je toch iets minder vlees? Volgens mij heeft een mens al voldoende aan 75 gram vlees per dag.
Ik vind de term 'vlees vervangen' een beetje gek; je kunt heerlijk eten zonder dat er vlees bij zit, dat hoeft toch niet altijd vervangen te worden? Wel als je volledig vega gaat leven, maar een gewone omnivoor kan prima eten zonder dat er altijd vlees bij zit - en dan hoef je niet alle vitamines uit te gaan tellen. Als je goed kunt koken, hoef je dan echt niks te missen qua genieten van je maaltijd. Sowieso is het idd gezonder gevarieerd te eten, en is het niet zo best om iedere dag grote hoeveelheden vlees te eten. Met name rood vlees is een risicofactor t.a.v. hart & vaat ziekten - of het nou biovlees is of niet. Wat mij betreft is 200+ gram vlees op je bord geen luxe, maar absolute decadentie, en zeker niet iets wat je iedere dag zou moeten willen. Het kan eens een keer gebeuren, met een bbq of zo, maar als basis voor de dagelijkse maaltijd is dit heel ongezond. Ook voor grote kerels die veel energie verbruiken.
Zo; jij durft met je "absoluut niet waar"! In noten, peulvruchten, bonen, appelstroop en champignons zit 0,0 vitamine B12. Dat zit namelijk alleen in dierlijke producten. Nu jij weer. In 1 ei zit slechts 0,04 mcg B12. Moet je wel heel veel eieren eten.
Dat begreep ik ook. Maar B12 zit toch ook in zuivel (en in vis)? Je hoeft er ieg niet perse vlees voor te eten, dacht ik.
Wat een verschil met prijzen tussen Belgie en NL! Hier kost gewone kipfilet zo 13 euro per kg,biologische kipfilet is dan niet heel veel duurder (18 euro). Een hele biologische kip kost hier 20 euro (tov 8 euro voor een gewone). Die paar euro meer betaal ik graag om een dier een beetje een waardig leven te laten leiden.