30 euro luiers per maand (max, vaak nog wat goedkoper als ik aanbiedingen haal) Billendoekjes 3,50 per maand (77 cent per pakje bij action, gebruik 1 pakje per week) Voeding 40 euro per maand ( H.A. voeding) Kleertjes is heel wisselend, van de eerste maten heb ik erg veel gehad, zometeen zal ik meer moeten gaan kopen. Er wordt vaak gezegd dat borstvoeding niets kost, maar mijn ervaring is anders! je hebt toch zoogkompressen nodig, meeste mensen gebruiken voedingsbh's, en vaak komt er ook een kolf aan te pas. ( huur a 2,50 per dag) of kopen, kom je al snel richting de 100 euro als je een beetje handige/goeie wil. En je hebt er ook nog startspullen voor nodig. Als we dan uitgaan van gemiddelden, stoppen de meesten met 3 maanden met het geven van borstvoeding.. maak je een hoop kosten voor een korte termijn.. dus zo goedkoop is borstvoeding niet naar mijn idee.
Als je gewoon de aanbiedingen van luiers en billendoekjes in de gaten houd scheelt het ook echt heel veel! Wij hebben toen bij de kruidvat een mooie aanbieding gehad, heb nu 2 lades helemaal volliggen met billendoekjes
Ik zou zelf in plaats van steeds iets kopen voordat je zwanger bent, en bedrag per maand op een aparte rekening zetten voor deze spulletjes. Dan heb je als het zover is een bedrag staan waar je voor kunt shoppen. Je hoopt natuurlijk dat alles voorspoedig verloopt qua zwanger worden maar het kan natuurlijk ook een hele tijd duren of niet vanzelfsprekend gaan, ik zou zelf dus lekker sparen. Dan lijkt het me ook confronterend je spulletjes te zien. Daarnaast verandert misschien je mening nog over wat je denkt nodig te hebben of wil je op het moment zelf ineens iets heel anders. Ik heb niets gekocht voordat ik zwanger raakte. Natuurlijk is dat een persoonlijke keuze.
Behalve de kosten voor voeding, kleren en luiers gaan ook je energiekosten en gas omhoog omdat je meer thuis bent, meer wast, misschien warmer stookt etc. Als je thuis wilt blijven tot alle kinderen naar school zijn, moet je er ook rekening mee houden dat de oudste wrs al op zwemles ed zit als de jongste nog thuis is en de middelste gaat misschien naar de peuterspeelzaal. Met alleen de kosten voor het eerste jaar ben je er nog niet. Misschien heb je 2 kinderen in de luiers. Ik ben het met een voorgaande post eens dat borstvoeding alleen maar goedkoop is als je het lang geeft en geen kunstvoeding nodig hebt. Als je het een maand of 3 doet, en wel een kolf, voedingsbeha etc aanschaft dan is het al gauw duurder dan kv. Waar je ook rekening mee moet houden, zijn dat je na een maand of wat ná de geboorte ineens weer een paar grote uitgaven hebt zoals kinderstoel, autostoel categorie 1 (of 2 stoelen als je 2 auto's hebt) fietsstoeltje(s), buggy omdat dat toch wel prettig is voor erbij, etc Maar als je per maand zo'n 350 aan de kinderen kan besteden zou het moeten lukken lijkt mij. Persoonlijk zou ik nog geen dingen gaan kopen nu, maar inderdaad geld opzij zetten voor als je straks zwanger bent. Stel het duurt nog 3 jaar voor je zwanger bent, dan zijn er alweer zoveel nieuwe/andere dingen op de markt dat je misschien wel spijt hebt van je aankopen nu.
Daar had ik nog helemaal niet aangedacht, aan gas, water, licht etc.. goede tip en handig inderdaag om rekening mee te houden. Meer zielen in huis is ook meer was en ook meer douchen etc.. En ik denk inderdaad dat het handig is om gewoon een spaarpot te hebben en niet te kopen. Dank jullie wel voor de berichtjes
Hier scheelt het 0,0 aan gas/electra/water. Zoon is 3 en we verbruiken nog net zoveel als 3 of 4 jaar geleden Douchen doet zoon met 1 van ons, dus geen extra water Verwarming kost ook niet duurder met een kindje, want de verwarming zou je anders ook aanzetten zonder kindje, dus of je nu 2 of 20 personen in huis hebt, dat scheelt niks in de stookkosten Kleding wassen; kleertjes zijn vaak nog zo klein dat het nauwelijks extra was kost.
Ze zeggen dat je aardig wat extra was hebt met een baby, denk maar eens al al die hydrofiele luiers die je gebruikt, kindje spuugt, luier doorgelekt, etc. En als je katoenen luiers geruikt heb je ook extra was. En moet je het huis niet iets warmer hebben met een kleintje? Ik zou het ook wel lekker vinden dat wanneer ik borstvoeding geef ik niet kou zit te lijden. Dus dan laten we misschien de verwarming 's nachts ook wel branden. Een spaarpotje is inderdaad handiger. Ik heb voordat ik zwanger werd een keer een setje rompers en sokjes gekocht. Is in een grotere maat en kan het altijd nog weggeven dacht ik toen maar later vond ik het toch wel meer voor een meisje dan voor een jongen toen vrienden van ons een zoon kregen. Dus ja nu ligt het nog steeds. Inmiddels 20 weken zwanger en heb al aardig wat spullen gekocht en gekregen en dat terwijl het nog altijd mis kan gaan. Volgende week de 20 weken echo, hoop dat alles goed is met de kleine!
baby kleertjes zijn zo klein dat zowat de hele kledingkast aan kleding in 1 wasmachine past, heb nooit extra was gehad hoor toen mijn zoontje een baby was, nu eigelijk nog steeds niet echt nu onze zoon 3 is. En wij hebben de verwarming sowieso op 21,5 staan als ik thuis ben, dus wij stoken het niet warmer nu er een kleintje aan komt, en 's nachts laten wij in de winter sowieso de verwarming aanstaan als het vriest, anders vriezen de leidingen vast in de douche ( vorig jaar toevallig gehad ) Veel succes met de 20 weken echo meid!
wat spannend die 20 weken echo veel plezier! Ik denk persoonlijk dat het idd mee valt. Wij hebben de verwarming op 23 staan ik ben echt een koukleum als je dat zo schrijft haha. Maar ik heb inderdaad nog niks gekocht behalve een heel leuk rompertje die ik zag voor een vriendin maar misschien hou ik hem lekker zelf haha. als wij nou rond feb, maart willen proberen wanneer is het dan handig om te stoppen met de pil? en foliumzuur te slikken? Ik ga maar door met vragen ja we zijn nu toch lekker bezig. Haha. Liefs
haha ja inderdaad, de water, gas elektra kosten gaan ook omhoog! ik gebruik nu vaker licht boven (babykamer, snachts met voeden in t begin, snachts de tv aan) Ik was ook zeker meer, minstens 1 was meer per week! ik gebruikte nooit een droger, redde het altijd net met mijn 2 wasrekken, maar sinds de kleine er is, gaat de wasdroger ook af en toe aan! Niet voor de babykleren maar voor andere dingen. Overigens is de magnetron ook nog nooit zoo vaak gebruikt En of de kleine gaat in bad, of mee onder de douche. Onder de douche duurt toch wel langer als dat ik alleen ga dus ja, die kosten zullen ook omhoog gaan denk k
Denk dat er inderdaad ook snel een hoop kleine dingetjes bij komen kijken! Nu hebben we de verwarming overdag op 16 graden staan ofzo, ga niet stoken voor mij alleen, trek gewoon een lekker slobbervest aan Boven hebben we de verwarmingen alleen op de vries-beveiliging staan, straks zal ie op de babykamer toch ook wel aan gaan.. Beneden zeker ook op 20 graden ofzo, tegen die tijd. nog 2 tips: watkostenluiers.nl en: geef nooit meer dan een euro uit voor een pak billendoekjes! Let ook op de hoeveelheid doekjes: sommige pakken hebben er 100, andere maar 70..
Ze zeggen dat het slim is om weer een normale menstruatie te hebben gehad voor je zwanger wordt. Dan zijn de hormonen uit je lichaam. Dat betekent dus 1 maand van te voren stoppen minimaal. Ook is het makkelijker voor het bepalen van de zwangerschapsduur zeggen ze, alhoewel ik een echo heb gehad met (achteraf) 10 weken,volgens mij is dat standaard een termijnecho. Het is moeilijk om een zwangerschap te plannen allemaal. Ik was meteen de eerste maand zwanger (wel eerst een maand zonder pil), maar het kan ook maanden zo niet langer duren. Ik zou er in ieder geval rekening mee houden dat het meteen raak kan zijn. Wij gaan verhuizen begin januari en wilden niet dat de kleine dan al geboren zou worden. Dus hebben we gezegd: minimaal zoveel tijd er tussen ook ivm vroeggeboorte. Nu ben ik 7 maanden met verhuizen, nog krap aan, ben benieuwd of ik nog veel kan tegen die tijd. Ik ben meteen met het stoppen van de pil begonnen met het slikken van foliumzuur, je lichaam moet eerst een voorraadje aanleggen in het lichaam heb ik ergens gelezen.