Klopt, maar in zuivel en ei zit veel minder B12 dan in vlees. Wil je met zuivel en ei aan je adh B12 komen, moet je PER DAG naar binnen werken: 400cc halfvolle melk 200cc halfvolle yoghurt 2 boterhammen met volvette kaas 2 eieren Lang leve je cholesterol.
Zogelukkig, zoveel vind ik dat niet hoor. 400 cc zijn 2 kleine glazen, ik eet al meer kwark/shake op een dag dan die yoghurt en melk bij elkaar dnek ik kaas eet ik ook regelmatig en eieren heb ik maanden bijna dagelijks gegeten (2 0f 3) gebakken, met kaas en ham of bacon om af te vallen, en ja, ik viel heel veel en heel snel af... Volgens mijn arts is dit echt niet abnormaal en hey, mijn cholesterol is prima incl. mijn gewicht nu Maarja, ik was ook niet van plan die leefstij eeuweig vol te houden dus nu eet ik minder van dat al, behalve kwark...mmmm vind ik zo lekker! Biologisch: ik zou het graag willen maar wij eten echt gezonder en zijn al zoveel kwijt wekelijks...100 a 150 euro is niet abnormaal merk ik. 4 personen, 2 katten en 1 konijn. Ik kan meer gewoon nu niet missen. Maar zou het wel graag willen. We eten dan niet de kiloknallers etc. maar gewoon de verpakkingen, ook niet goed, I know, maar we eten het niet dagelijks en als we dat wel doen is het weinig p.p. gewoon een klein stukje...
Mee eens. Ik heb de meest verschrikkelijke filmpjes gekeken. Ik denk dat als ze plaatjes op pakjes sigaretten kunnen doen, ze dit idd ook met vlees zouden moeten doen. Het is allemaal begonnen met Fast Food eten....de dieren konden niet snel genoeg gefokt worden. Dus daarom worden ze in zo'n kort mogelijke tijd geploft en bewerkt. Als je die arme plofkippen ziet, die nog geen drie stappen kunnen zetten, voor ze weer hijgend moeten zitten omdat hun borst zo groot is! Afschuwelijk! En die kuikens die in laatjes verwekt worden en op lopende banden geïnjecteerd worden om ze groter te maken. Hou op! Nee, geef mij maar twee keer per week biologisch vis en vlees en voor de rest vegetarisch. Een beetje vlees is namelijk heel gezond maar dan wel van dieren die een stuk beter leven hebben gehad dan die in fabrieken worden geboren en gedood. En dit geldt ook voor vissen. Mensen zouden ze zich namelijk ook mogen verdiepen in de netten die er voor zorgen dat allerlei zeeleven naar de maan gaan. Ik verbaas me over diegene die zeggen dat ze het niks uitmaakt. Jammer vind ik dat.... En wat betreft het geld. Wij zijn dan nog wel met z'n tweetjes maar we kopen voor 50 euro per week aan boodschappen (incl. wasmiddel, kattenvoer etc) en dan eten we voornamelijk biologisch. Ik vind dat toch wel netjes. Wij eten wat dat betreft dan geen snoep, koek, chips of frisdrank. Daar bespaar ik liever op dan op het leven van dieren!
Alles biologisch op een heel enkel ding na. Ik eet biologisch uit respect voor mijn lichaam en voor de natuur. Duurder valt echt heel erg mee! Als je maar kijkt waar je wat haalt. De AH heeft veel goede bio producten voor een heel goede prijs. Vaak beter en goedkoper dan de producten in de biosupermarkt. Maar de collectie is klein dus daardoor kom ik ook vaak in de biosuper. Groente fruit altijd van het seizoen kopen. In bio super maar ook in de lidl hebben ze aardig veel bio tegen een goede prijs. Bijvoorbeeld aardappels en tomaten, haal ik altijd in de lidl. Koffiebonen haal ik in de plus. Net zo duur als gewone bij de AH. Biologisch vlees is iets duurder maar vind ik erg belangrijk. Voor het dier, voor de natuur en voor mijzelf. Ik eet bijv nu nooit meer kip omdat ik dat wel te duur vind (9,- voor 2 kipfilets) maar gehakt enzo valt reuze mee en regelmatig in de bonus bij de AH. Laatst nog sappen en pindakaas bij de aldi. Bio brood is ook duurder maar je eet er weer veel minder van dus volgens mij uiteindelijk even duur. En het eco toiletpapier is momenteel in de aanbieding bij de AH Ik vind het lastig dat wat vroeger zo normaal was (onbespoten, gewoon uit de aarde ipv uit de watten, koe die gras eet en geen korrels, etc etc) tegenwoordig biologisch moet heten! Er is te veel geld belang en daardoor wordt een kip in 3 weken van kuiken naar plofkip 'gekweekt' met hormonen en who cares wat dat doet met de mensen?! Ik wil gewoon graag 'normaal' maar tegenwoordig heet dat biologisch!
Bij ons trwns ook vaak vegetarisch maar voor mijn man ook vlees (bio dan natuurlijk) Wij hebben met zijn 4en een huishoud budget van 85,- En dan heb ik alles biologisch. Te doen toch?!
Zit hier een biologische boer in de omgeving?? Ik denk ook dat het wel per boerderij verschillend is hoor.. ik heb bij de één een beter gevoel dan bij de ander..
ehhh,,per week Per dag of per maand mocht ik hopen! Per dag had ik een lekker salaris en per maand had ik een lekkere spaarpot gehad!
En dat noemen ze nou kiloknallers, vreterij over de rug van die arme dieren. Je zal helaas altijd mensen hebben die het niet interesseert, gelukkig komen er steeds meer bij die wel bewuster nadenken. Het gekke is dat mensen die goed vlees te duur vinden, wel vaker geld uitgeven aan andere luxe produkten zoals kleding, vakanties etc...beetje krom. Uiteraard geldt dit vast niet voor iedereen, ik begrijp heel goed dat als je minder te besteden hebt, voor het goedkoopste kiest. Maar daar gaan we weer: vlees eten elke dag is hartstikke onnodig. Vraag maar eens aan je ouders of grootouders hoe dat vroeger ging: 1 x per week een stukje vlees. Tegenwoordig moet het op de boterham en elke dag, het wordt gewoon overgeconsumeerd..
Jij schrijft ook een leuk stukje zonder punten en komma's. Maar even on topic: zo iemand mag zich absoluut geen biologische boer noemen..
Compleet mee eens. En dit hoop ik ook weer door te geven aan onze kinderen. Zuinig omgaan met je lichaam, de dieren en de aarde. Zo moeilijk is dat niet..
In noten zit wel degelijk vitamine B en zorgt voor meer ijzer dan vlees. Dus....prima vleesvervanger, net als de overige voedingsmiddelen die ik opsomde.
Ook wat overdreven...er mag misschien wat minder inzitten dan in rood vlees, maar het gaat erom dat je vit. b binnenkrijgt en die 12 erachter maakt niet uit! Een volkoren boterham met appelstroop zorgt voor meer dan voldoende ijzer, neem er een glas sinasappelsap bij en de ijzer wordt sneller opgenomen (zuivel zwakt het juist af). Er wordt maar geroepen dat rood vlees nodig is, dit is juist superslecht als je het elke dag eet. Belangrijkste is gewoon goed varieren, dan krijg je van alle voedingsstoffen wat binnen. Er is niet voor niets bewezen dat vegetariers gezonder zijn (en nee, ik ben geen vegetarier..eet graag biologische kip en vis).
Helemaal mee eens. Je wordt tegenwoordig nog steeds raar aangekeken als je zegt zoveel mogelijk biologisch te kopen, alsof je een soort geitenwollensokkenfiguur bent! Dat komt alleen maar omdat mensen het te druk hebben om zich erin te verdiepen. Biologisch is normaal, en natuurlijk. Dan hoor je mensen praten over "gewoon vlees" i.p.v. biologisch vlees, en dan denk ik echt, je moest eens weten.....gewoon is het zeker niet, die troep uit de vee industrie. Oo wat reageer ik veel, zie ik net..dit is dan ook echt een topic waarbij ik het niet kan laten mijn mening te geven .
Noten: wel sommige B-vitamines, maar absoluut geen B12 (wat zogelukkig ook zei). offtopic: Voor mij overigens totaal geen prima vervanger, ben allergisch voor noten...
Tsjongejonge zeg, zullen we het even gezellig houden? Wie denk jij wel dat je bent? Jij kan toch niet in andermans portemonnee kijken? Mensen vallen jou toch ook niet aan op jouw manier van leven? Beetje begrip voor den ander graag: leven en laten leven!
Bijdehandjes gevreten? Ik heb het over vitamine B12!!! Ik houd niet van mensen die grote waffels hebben, terwijl ze niet weten waar ze het over hebben. Iets van klok en klepel.