Anniek daar heb ik al naar gekeken. Maar ik heb flexibele opvang nodig en die zitten met gastouders vol en hebben wachtlijsten van langer als een jaar.
Hoe vaak gaat je kindje dan naar de opvang? Ik heb 2 kinderen voor 1,5 dag op de dagopvang zitten en 1 kind voor 2x 1 uur VSO en 1x 3,5 uur BSO en hiervoor moeten we na belastingteruggave net geen 200 euro per maand betalen. Als ik 420 euro per maand zou overhouden na betaling van het kdv dan zou ik gewoon blijven werken. Dat is op zich wel de moeite. Heb je jouw vakantiegeld er ook bij gerekend? Dat krijg je dan ook niet meer. Die zorgtoeslag en kgb krijg je als het goed is nu ook dus dat zal waarschijnlijk geen 390 euro per maand verschil opleveren lijkt me?
die aanrechtsubsidie is de algemene heffingskorting en daar heft iedereen recht op, dus die krijg je ook als je werkt. Het wordt wel afgebouwd. Tja..persoonlijk zou ik blijven werken, maar mijn baan is voor mij ook wel leuk/uitdagend etc. Weet natuurlijk niet hoe dat bij jou zit. En ik zou me nooit rijk rekenen met toeslagen... en heb je nu terwijl je aan het werk bent geen recht op zorgtoeslag of kgb? Want dan is het verschil natuurlijk groter als je stopt. Succes met het maken van je keuze.
Mijn zoontje gaat 3 hele dagen naar de opvang. De opvang is wel duurder ivm flexibele opvang. En ik krijg nu ook geen vakantie geld.. Zit al in mn uur loon. En ik krijg nu 11 euro KGB en 50 euro zorgtoeslag.
Alg heffingskorting wordt voor de minst verdienende partner met 135 per jaar afgebouwd, tot 0 in 2024. Voor 2012 is ie nog 1491. ongeveer 124 euro per maand dus. Edit, het is meer aangezien je nog een kindje hebt. 1762/12=147 per maand
Ik wil bij discussies als deze nog wel even de kanttekening maken dat men er rekening mee houd dat de zoals jullie het noemen aanrechtsubsidie langzaam aan het verdwijnen is, deze wordt in 15 jaar volledig afgebouwd en is al in 2009 begonnen met afbouwen . En het afbouwen schijnt best hard te gaan dus daar zou ik iet teveel op rekenen van dat krijg ik.
Dit dus, je omschrijft het beter dan ik, en het afbouwen gaat best hard want 2009 was het nog ongeveer 250 per maand
Ik zit eerder richting een verschil van 150 euro te denken als ik het op een rijtje zet, maar goed, weet niet of dat wel voor je de moeite waard is om te blijven werken.
Maar je zegt dat je na aftrek kdv 400 (en nogwat) overhoudt, dan werk je toch niet voor maar 30 euro? Wat voor extra kosten heb je dan doordat je bent gaan werken die ruim 300 euro moeten kosten? ik snap het vast niet...
Nou eigenlijk geen extra kosten. Ik dacht alleen meer over te houden van mijn salaris. En dat is niet zo. Het geld van mij gaat op aan boodschappen en sparen. En de boodschappen kunnen we van mijn man zijn salaris doen en het sparen van de toeslagen.
Bij de algemene heffingskorting gaat het dus om een maximaal bedrag. Als u geen of een laag inkomen heeft kan de door u te betalen belasting lager zijn dat de maximale heffingskorting. U houdt dus een deel over dat u niet meer van uw belasting af kunt trekken. Als u een fiscale partner heeft met een hoger inkomen, dan kunt u de resterende korting bij uw partner aftrekken. Het inkomen van uw partner moet hiervoor dan wel hoog genoeg zijn, u kunt namelijk niet meer terugkrijgen dan u samen aan belasting zou moeten betalen. De algemene heffingskorting toepassen bij de partner wordt ook wel aanrechtsubsidie genoemd. Het woord aanrechtsubsidie komt van het idee dat vooral huisvrouwen hier gebruik van maakten. Zij bleven thuis op de kinderen passen en zorgden voor het huishouden. Daardoor hadden zij geen inkomen of erg weinig en maakten dan gebruik van de aanrechtsubsidie. Hoogte afbouw aanrechtsubsidie De overheid heeft besloten om de aanrechtsubsidie af te bouwen. Hiermee hopen zij dat er meer mensen aan het werk gaan. Als je zelf een inkomen hebt kun je de algemene heffingskorting gewoon op je eigen inkomen toepassen. Vanaf 2009 wordt de aanrechtsubsidie afgebouwd met 6 2/3e procent per jaar. Dat betekent dat de hoogte van de aanrechtsubsidie in 2011 nog 80% is. Jaar Maximale aanrechtsubsidie Jaar Maximale aanrechtsubsidie 2008 100,00% 2016 46,67% 2009 93,33% 2017 40,00% 2010 86,67% 2018 33,33% 2011 80,00% 2019 26,67% 2012 73,33% 2020 20,00% 2013 66,67% 2021 13,33% 2014 60,00% 2022 6,67% 2015 53,33% 2023 0,00% Uitzonderingen Er zijn situaties waarvoor de afbouw niet geldt. In dat geval moet degene met het minste of geen inkomen: voor 1 januari 1972 geboren zijn na 31 december 1971 geboren zijn met een thuiswonend kind (ingeschreven op hetzelfde adres) die op 31 december 2011 jonger is dan 6 jaar
Sparen van de toeslagen?? Dan heb je ze volgens mij niet nodig! Stoppen met werken om in aanmerking te komen voor toeslagen terwijl er een hoop mensen geen baan kunnen vinden en niet rond kunnen komen. Sorry ik vind dit zo oneerlijk en dan heb ik het niet over mijzelf...
Ik heb toch ook nergens gezegd van wel? Maar ik kan wel zeggen ik wil ze niet dan ga ik de BD spekken ( bedoel een ander die ze nodig heeft krijgt ze er niet van ) Dus dan spaar ik idd van de toeslagen
Praat ff voor jezelf AMFY OT: Ik heb in de zelfde situatie gezeten als jou, er ging meer geld naar het KDV en de BSO dan dat ik er zelf aan overhield, ik werkte dus meer voor de oppas dan voor ons zelf. Heb toen dus gekozen om te stoppen. Ben nu een jaar TBM en het bevalt me prima, een sociaal isolement klopt echt niets van en dat ligt dan echt aan jezelf, ik doe heel veel met de kids, ik ga naar georganiseerde dagen op de kinderboerderij ( zie ik altijd veel moeders van school ) ik ga naar alternatieve tupperware party's met een stel malloten, ik ga iedere vrijdag ochtend met de jongste naar de bieb voor een soort baby gym ( ben je ook weer onder de mensen ) ik ben echt altijd op pad en ik heb gewoon tijd te kort, iedere dag heb ik wel wat te doen. Kijk als je zo weinig overhoud zou ik gewoon stoppen.
Owh je had er nog wat bij gezet. Even voor de duidelijkheid want nu zeg je dingen die niet kloppen. Ik ga niet stoppen met werken voor de toeslagen! Maar ik heb er dan wel recht op dus ja dan neem ik ze. Ik ga stoppen met werken omdat ik het zonde vind om mijn zoontje 4 dagen weg te brengen als het niet nodig is.