Helft broodjes kebab boordevol bacteriën De Consumentenbond trekt aan de bel: mensen met een verminderde weerstand, 65-plussers en zwangeren kunnen maar beter geen broodje döner kebab eten. Van de 49 geteste broodjes bleek een meerderheid onder de bacteriën te zitten. Op vijf broodjes zat zelfs de zogenoemde 'poepbacterie'. De gevonden bacteriën kunnen onveilig zijn voor mensen met een verminderde weerstand, zegt de Consumentenbond. De broodjes werden gekocht bij tien willekeurige kebabzaken in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Breda. Een hoge hoeveelheid bacteriën duidt erop dat het eten te warm of te lang bewaard is gebleven, of dat er niet hygiënisch wordt gewerkt. "Dit onderzoek laat wederom zien hoe belangrijk het is dat consumenten weten hoe het gesteld is met de hygiëne in de horeca"', zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. Volgens Combée maakt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) binnenkort de gegevens van hygiëne-inspecties openbaar. Birtat, aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam, kwam er in het onderzoek van de Consumentenbond als slechtste uit. Het broodje döner kebab bevatte daar de nodige bacteriën. "Naast colibacteriën troffen we Staphylococcus aureus aan, die eveneens duidt op een onhygiënische situatie", aldus de Consumentenbond. ---- Verbaasd me niks moet ik zeggen.. Vind die tenten vaak zeer onhygiënisch ( bij mij in de buurt dan)
O hier hebben we volgens mij niet eens tenten die dat verkopen....geen idee Maar wat raar dat het in Nederland kan dat er zulke producten worden verkocht en dat hier niet meer controle op is.
Hier in de buurt zitten tig van dat soort tenten, als je naar binnen kijkt heb je al gegeten en gedronken bah. Dus verbaast ben ik totaal niet. Wij hebben hier om de hoek zo een doner tent zitten, en "iedereen" zegt ik ga ff een broodje halen bij ... ik ben morgen toch vrij dus kan ik mijzelf rustig leeg sch..ten... haha ! Ach en ze blijven het kopen..
Bijna logisch lijkt me. Het vlees hangt heel de dag Onafgedekt te draaien en wordt zo verhit/klaargemaakt. Er wordt elke keer weer wat vlees afgeschraapt en die slijper ligt heel de dag langs het hompje vlees en wordt tussendoor niet gereinigd. De een na de ander zit er aan en het vlees hangt er maar druk of niet druk. Toch is het erg lekker en nee ik last het hier niet door staan. De kinderen krijgen het trouwens niet maar vind zo nu en dan een pizza of friet genoeg fastfood .
kebab - Google zoeken. Voorbeeldje op Google van kebab. Zo hangt het dus heel de dag in z'n mooie omgeving
Ik maak ze altijd zelf ... de döner hier in nederland smaakt echt voor geen r*** Een echte döner hoort niet zoet te zijn zoals hier (bij onze "winkels") verkocht word Maar ook al zou ik het wel kopen, ik zou me daar niet druk om maken want dan zou je echt niks meer mogen eten (neem bv worst, salade en dat soort dingen die in de fabrieken gemaakt worden), overal zullen ze wel de een of andere bacterie vinden
Ik had nog nooit een broodje kebab gegeten en na deze uitzending te hebben gezien, hoef ik het dus al helemaal niet. NOS Nieuws - Varkensvlees in lamsdöner kebab Je weet gewoon niet wat je voorgeschoteld krijgt. Bah en dan ook nog als extraatje een lekkere bacterie.
idd goor.. vliegen hebben vrij spel op zo'n rol en als je enkele dagen niet verkoopt laten de meeste die rol gewoon hangen ik snap ook niet dat de voedsel en waren autoriteit niet ingrijpt. 90% van die tenten werkt volgens mij zwaar onhygiënisch, zelfde als bijna elke chinees restaurant, brr.. ik zie een nieuw programma aankomen voor rob van de smaakpolitie
Ja dat zie je op de zwarte markt ook veel. Zie dat vlees draaien en de muggen draaien mee Bah dat hoef ik niet!
"Hier word ik niet vrolijk van", haha. Wij eten het ook nooit. Ik krijg er serieus buikpijn van en je ziet gewoon dat het niet vers is. Zelfgemaakt is veeel lekkerder en je weet tenminste dat het vers is.
Je hebt speciale kruiden zakjes voor shoarma en of kebab. Vast op Google kun je ook de juiste kruiden op zoeken als je niet van kant en klaar houdt. Koop zelf lams, varken of zelf kip. Marineren en grillen of bakken het smaakt heerlijk. Dun snijden is even oefenen maar met het juiste mes is dit niet zo moelijk
Uggh ja verbaast me echt niets! Ik hoef ook nooit wat uit die zaken, getver het is ook altijd zo warm daar binnen en dan die gore vloeren en dienblad.. Na het stappen gingen we er wel eens eten maar daar ben ik snel vanaf gestapt want voelde me de volgende dag alleen maar beroerder
Idd, na het stappen . Eerst heel veel alcohol zodat in je maag die bacterie niet kan overleven. En mocht je de volgende dag toch ziek worden dan weet je nooit of het van de kebab kwam of de drank. Daarom eten vooral dronken mensen kebab !
Iel! Het is voor mij denk ik 5 jaar geleden dat ik het gegeten heb. Inderdaad na het stappen. Nu eet ik het helemaal nooit meer