Boerenkool

Discussion in 'De lounge' started by Foxter, Oct 26, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    hoi meiden,

    Als jullie boerenkool maken met verse boerenkool (dus niet uit de vriezer zeg maar), koken jullie dan de boerenkool op de aardappelen of in een aparte pan? En waarom? Ik maak het nooit met verse boerenkool maar heb nu toch maar eens een zak meegenomen :)

    Bedankt voor de tips!
     
  2. MissyZuilen

    MissyZuilen VIP lid

    May 14, 2007
    9,519
    1
    36
    Female
    Office Manager
    Nieuw-Engeland, Utrecht
    ALS ik met verse boerenkool doe, kook ik die in een aparte pan.
    Zo ook met bijv andijvie.
     
  3. Hopefultimes

    Hopefultimes Fanatiek lid

    Sep 5, 2012
    2,209
    1
    0
    NULL
    NULL
    Zelf doe ik eerst de aardappels in de pan en dan de boerenkool er op en daar eventueel de rookworst op leggen.
    Wordt een beetje een zware pan, maar vind dit zelf wel het lekkerste, de smaken trekken dan goed in en door.
     
  4. Luja

    Luja Niet meer actief


    Eens!:) eerst de aardappels klein snijden en onderin de pan, aan de kook brengen, bouillonblokje erin en dan de boerenkool erin. Na een kwartiertje (Hema) rookworst erbovenop, kwartier verder laten koken en dan is t klaar. Ik maak er dan zelf ng graag een jus bij met in een apart pannetje uitgebakken spekreepjes erdoor...

    Eet smakelijk vanavond!!
     
  5. Gerdatjuh

    Gerdatjuh Bekend lid

    Feb 27, 2012
    992
    23
    18
    Female
    Fryslân
    Ik doe het altijd apart.. Zo doet mijn moeder het ook altijd.. Monkey see, monkey do :D
     
  6. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Hier ook. Alle kolen kun je zo doen, behalve zuurkool, die moet wel apart gekookt worden.
     
  7. Baylee

    Baylee Fanatiek lid

    Jan 21, 2008
    2,417
    0
    36
    Hier eerst de aardappelen erin erop de boerenkool.

    En eigenlijk er nooit op gekomen om de HEMA worst er ook in te leggen nou ja die warm ik apart op dus volgende keer probeer ik alles in 1:D
     
  8. Tinkerbel80

    Tinkerbel80 Niet meer actief

    Lekker alles bij elkaar in de pan! :D
     
  9. annetske

    annetske VIP lid

    Sep 14, 2007
    5,112
    1
    0
    Friesland
    eerst de aardappelen en daar bovenop de boerenkool en speklappen alles kook ik in 1 pan. de rookworst warm ik appart op altijd. De speklappen snij ik kleine stukjes na het koken, en stamp ik dan mee met alles.
     
  10. Amezen

    Amezen Fanatiek lid

    Aug 13, 2012
    1,421
    0
    0
    Haarlemmermeer
    Ik doe het exact zo!
     
  11. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Ik doe de boerenkool op de aardappels, beetje zout en peper erbij. Worst maak ik apart, ik vind dat dus viezer smaken als je het bij elkaar doet haha. Door de boerenkool doe ik daarna nog uitgebakken spekjes en een klein pannetje jus voor stamppot en dan doe ik er lekker mosterd en nog wat peper over hmmmmmmm.
     
  12. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    eens. de worst doe ik wel apart in een pan, die krijgt rare smaak als t water gaat koken vind ik(zal wel aan mij liggen want hubby smaakt geen verschil)

    ik doe altijd scheutje maggi op de boerenkool nog ff
     
  13. mbeekje

    mbeekje Bekend lid

    Jan 9, 2012
    725
    1
    18
    Werk als sociaal pedagogisch hulpverlener en passi
    Groningen
    Ik doe altijd nog wat apart gekookte gort door de stamppot boerenkool zoooo lekker.
     
  14. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    gort?
     
  15. Tamale

    Tamale Niet meer actief

    De verse boerenkool bovenop de aardappelen en idd een rookworst erbij op. :)
    Heeerlijk!
    Apart een jus en spekjes op bakken. Hmmm! Goed idee! :D
     
  16. TriCo77

    TriCo77 Fanatiek lid

    Mar 10, 2006
    1,591
    0
    36
    met alle stampotten kook ik aardappels en de groente in 1 pan.
    dan trekt de smaak lekker door

    boerenkool doe ik altijd wel eerst in de vriezer, anders krijg ik het op de een of andere manier niet gaar. vreemd maar waar
     
  17. hoedje

    hoedje Lid

    Oct 19, 2012
    93
    0
    0
    Apart, anders zijn de aardappels eerder gaar dan de boerenkool en dan blijft ie te knapperig..
    Rookworst in de magnetron.
     
  18. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Hier doe ik het als volgt;

    doe de boerenkool in een grote pan, kokend water erbij (waterkoker) en dat zet ik op. Ondertussen schil ik de aardappels en snijd ik ze in vieren ofzo, allemaal ongeveer even groot. Zodra de boerenkool kookt leg ik de aardappels erboven op en dan de deksel er weer op, vuur hoog tot het weer kookt en dan laag zetten en koken tot de aardappels gaar zijn. Stampen met wat kookvocht en een klontje boter. Rookworst warm ik op in de magnetron.
     
  19. Soekie

    Soekie Bekend lid

    Mar 26, 2010
    733
    0
    16
    Female
    Verzorgende IG
    Aardappelen in de pan, bovenop de boerenkool en daarop de rookworst. Mjammie :D
     
  20. sannedegroot

    May 5, 2008
    69
    0
    0
    Huismama
    Assen
    Ik doe de aardappelen onderin en de boerenkool erboven op. Rookworst doe ik altijd apart in een pannetje. Anders kookt mijn pan altijd over met zoveel erin. Ik bak apart de spekkies krokant en ook dat vet stamp ik samen met een beetje boter en melk tot een smeuïg prakkie. Ik eet het altijd met appelmoes dus jus maak ik nooit.
     

Share This Page