Lekkere jus maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Amethist, 26 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Keukenprinsesje,

    Hoe maak ik zelf lekker jus zonder zo'n pakje?

    Gisteren had ik namelijk niet van die aanmaakjus in huis en heb ik een jammerlijk mislukte poging gedaan om zelf jus te maken :cool:.

    Ik had speklappen gebakken, maar daar kwam niet veel jus vanaf. Dus toen de speklappen klaar waren heb ik ze uit de pan gehaald, een klontje boter gesmolten, wat water toegevoegd en er een half bouillonblokje bijgedaan. Om het wat dikker te krijgen heb ik een beetje bloem erdoor gedaan. Maar het was echt niet te eten zeg, hartstikke zout, LOL :D, en het zag er ook echt niet uit als lekkere jus ;).

    Dus vandaag de vraag -> hoe maak ik wél lekkere jus?

    Roept u maar!
     
  2. MLkids

    MLkids Niet meer actief

    Ik doe niets anders als het vlees er uit halen, water erbij, even laten borrelen en klaar....
     
  3. MissyZuilen

    MissyZuilen VIP lid

    14 mei 2007
    9.519
    1
    36
    Vrouw
    Office Manager
    Nieuw-Engeland, Utrecht
    Van speklappen maak ik nooit jus, bah hahaha..

    Maar van bijv karbonades/tartaartjes/hamburgers/schnitsels etc wel..

    Wij doen t vlees braden als die bijna gaar zijn beetje water erbij doen en scheutje ketjap erdoorheen.
    Nog even laten pruttelen en daar is keesie..

    Als je t wat dikker wilt, kun je er eventueel wat Maizena ofzo doorheen doen. Doen wijzelf niet.
     
  4. Kiraa

    Kiraa Fanatiek lid

    10 jul 2012
    1.715
    0
    36
    ik bak vlees altijd in een pakje bona (dus geen fles) en dan zo'n zakje aanmaakjus erdoorheen met water.. Hoort eigenlijk wel niet, maar je krijgt wel een lekkere dikke bruine jus! (vooral zo lekker om je gehaktballen in te laten sudderen..
     
  5. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Speklappen geeft idd geen goede jus!

    Zoals hierboven al omschreven, maar ik doe er vaak ook nog een klein schepje morsterd door. En als ik gekookte aardappels heb doe ik het afgietwater van de aardappels erbij ipv gewoon kraanwater, daar zit nog een klein beetje zetmeel in en geeft net iets meer dikte.
     
  6. Duchess

    Duchess VIP lid

    26 jan 2006
    11.503
    3
    38
    Eindhoven
    Ik doe ook eigenlijk niks anders dan water erbij... Maak alleen jus van (runder)gehaktballen. Ik proef het tussendoor altijd even en als het wat te flauw is doe ik er alleen nog wat zout bij. Ik kruid de gehaktballen wel vrij sterk altijd.
     
  7. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Ja, ok, met een zakje jus erdoor, dat snap ik, maar die had ik dus gisteren niet ;).

    Eigenlijk komt het er dus op neer dat als ik toevallig een keer speklappen eet (en dat is eigenlijk bijnan nooit) of een ander iets wat bijna geen jus afgeeft (zoals een kipkrokant-ding) dat ik een pakje moet hebben om jus te kunnen maken?
     
  8. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Hoe mijn oma het mij geleerd heeft: alles wat je braadt komt lekkere jus vanaf. Ik heb nu een rollade in de braadpan zitten....mmmm ik kan me nu al verheugen op die jus met elkkere stukjes vlees erbij in wat los is gekomen....gekookte aardappelen en spitskool met kummel. Ik hoop dat mijn man vroeg thuis komt :D
     
  9. MissyZuilen

    MissyZuilen VIP lid

    14 mei 2007
    9.519
    1
    36
    Vrouw
    Office Manager
    Nieuw-Engeland, Utrecht

    Klopt idd.. Mijn schoonmoeder doet dan bijv een karbonade erbij braden eigenlijk alleen voor de jus. Die houd niet van die zakjes jus.
     
  10. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Ik doe overal een scheutje water bij en de aanbaksels losmaken mrt de achterkant van een vork. Een beetje ketchup erbij doet daarna wonderen. Word de jus ook dikker van.
     

Deel Deze Pagina