Boerenkool

Discussie in 'De lounge' gestart door Foxter, 26 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Bedankt allemaal! Wordt smullen vanavond :D
     
  2. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Alles samen in een snelkookpan.
    De boerenkool even een paar minuten voorkoken.
    Laagje water, aardappelen, boerenkool, peper en zout en de worst er bovenop.
     
  3. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Wat is een snelkookpan??
     
  4. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Ja, zo doe ik het ook!
     
  5. Hopefultimes

    Hopefultimes Fanatiek lid

    5 sep 2012
    2.209
    1
    0
    NULL
    NULL
    Toch grappig dat er zoveel verschillende manieren zijn voor zo een simpel gerecht! haha
     
  6. minon

    minon Niet meer actief

    Eerst de boerenkool koken met een beetje gort. Dan slinkt het en dan de aardappels erbovenop. Knapperige boerenkool wordt hier niet gewaardeerd ;) Verse runderrookworst van de slager er bovenop en een blok spek. Net zo lang koken tot de gort kapot gekookt is. Mjummie heerlijk smeuig. Eventueel voor de smaak nog een pollepel jus erdoor.
     
  7. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    7 dec 2009
    1.915
    1.667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    En ik doe altijd eerst de de boerenkool in de pan en de aardappelen er boven op, anders komt de boerenkool omhoog.
    Apart pannetje voor de rookworst
    En gerookte spekblokjes apart bakken, dan hebben we er ook lekkere jus bij.
     
  8. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Wat is gort?
     
  9. YouBri

    YouBri Actief lid

    28 jan 2012
    282
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier de boerenkool, met daarop de aardappels in de snelkookpan.
    Daarnaast een koekenpan met spekjes en een saucijs (dus geen rookworst;))
    Als de boerenkool klaar is, beetje vet van de spekjes en de spekjes zelf door de aardappels en boerenkool mixen en smullen maar!:D
     
  10. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    8 nov 2009
    4.023
    10
    38
    Vrouw
    Somewhere
    Hier aardappels en boerenkool samen in de pan. We hebben een snelkookpan dus binnen 5/7 minuten hebben we een pan verse boerenkool :D
     
  11. wilde ik net zeggen boerenkool moet wel langer koken dan de aard.
    rookworst heb ik altijd vers en kook ik apart
     
  12. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Een pan die snel kookt :D
    Haha, nee een pan waar je onder hoge druk ( stoom ) snel mee kookt.
    Erg lekker en fijn.
     
  13. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Oh daar ga ik eens achteraan, lijkt me heel handig!

    Het was heerlijk hoor :D
     
  14. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Google maar eens. Ik heb er één van BK.
    Daarvoor één van Tefal, 'geërfd' van mijn ouders, ook fanatieke snelkookpanners.
     
  15. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    30 apr 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Ik doe het heel anders.

    Aardappels in de pan, in hele kleine stukjes en dat ze iets onder water staan. Als ze bijna klaar zijn doe ik de boerenkool erop.
    Als de boerenkool goed geslonken is stamp ik alles, het water blijft in de pan. Hier doe ik een zakje instant aardappelpuree poeder bij en een flinke scheut melk. Alles mengen tot de pureepoeder is opgenomen.
    Dan flink wat zout en een klontje boter, een handje geraspte kaas en een schep sambal (zonder zaadjes).
    Alles mengen en even laten staan.

    Ik bak er altijd kipfrikandellen bij, houd niet van rookworst.
     
  16. marietje85

    marietje85 Bekend lid

    2 aug 2010
    675
    1
    18
    NULL
    NULL
    Ik doe de zak boerenkool altijd een half een uurtje in de vriezer dat smaakt toch altijd net iets beter.
    Zak een beetje kneden dan zijn het wat kleinere stukjes anders is het te grof gesneden.

    Aardappels, boerenkool en worst samen in de pan. Als de aardappels gaar zijn stamp ik het met een scheut melk erdoor.
    Gort deed mijn oma ook altijd erdoor maar zelf krijg ik dat nooit zo lekker. Ga binnenkort toch maar weer een poging wagen.
     
  17. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    6 mei 2007
    8.101
    4
    0
    Onderin de (grote soep-)pan water, kruidenbuiltje, hamlappen en een in blokjes gesnede knolselderij, uur of langer laten prutten. Dan daarop de boerenkool en bovenop de aardappel (in kleine stukjes) en weer een uur laten prutten. Rookworst erop, in apart pannetje spekjes bakken en dan wat mosterd en juspoeder bij de boerenkool, stampen (evt met wat aardappelpuree of boekweitgrutten indikken als het nog wat vochtig is) en klaar is Kees!
    Kortom: boerenkool gaat hier ónder de aardappels!
     
  18. Jonon

    Jonon Fanatiek lid

    9 feb 2012
    1.319
    0
    0
    In m'n huuske
    Ik doe het volgens mijn moedersrecept. De lekkerste boerenkool!!!

    Ik bak een paar dagen van te voren rundvlees.
    De jus hiervan doe ik in een kom en zet ik in de koelkast.
    Dan de geschilde aardappelen in de pan, stuk spek met vet erbij en boerenkool er boven op. Laten koken, daarna stampen met een stamper. Dus niet mixen met een staafmixer.(wel het spek eruit halen, dit is alleen voor de smaak) En als laatste de jus erbij gieten.
     
  19. truus1980

    truus1980 VIP lid

    26 sep 2007
    6.259
    2
    36
    Bij Emmen
    Ik doe eerst de aardappels onderin de pan. Boerenkool er boven op. Laatse 10 minuten ongeveer leg ik de rookworst erop zodat die ook warm word.
    Ik bak ook gerookte spekjes en die doe ik erbij door. :D

    Smullen.

    Maar...ik koop verse boerenkool. 300gr zit er in een zak geloof ik. Die leg ik dan in de vriezer tot wanneer ik het gebruiken wil. Dan gaat t zo bevroren in de pan met aardappels.
     
  20. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Dit dus maar laat de worst wel in het plastic zitten
     

Deel Deze Pagina