Hoi Vraagje, tijdje geleden heb ik cakepop workshop gevolgd. Erg leuk, maar daar ze gedraaid met verkruimd bisquit deeg. Maar nu ga ik voor een vriendinnetje 8 cakepops maken, maar heb er niet al te veel tijd voor. Dus vroeg me af, kan het ook gewoon met normale cake (kant en klaar) of is echt biscuit het lekkerst? Ben bang dat het anders te zwaar word, maar heb die ervaring nog niet. Dus wie weet raad? thnx
Volgens mij kan het ook met een kant en klare cake. ik maak ze zelf met cupcakemix, in een cakepopmaker.
Mja ik maak ze meestal van de goedkoopste cake uit de suup. "Grootmoederscake" meestal (Maak ze meestal met dochterlief en het buurmeisje.. Lekker fratsen in de koken en het resultaat is mooi meegenomen. Maar ze smaken over het algemeen prima! Alleen die vorm hè.. Dat is erg lastig als je 5 of 7 bent )
Ik heb ze al wel vaker voorbij zien komen. Ziet er echt heel leuk uit, maar hoe maak je dat dan? Is dat een beetje simpel te maken??
Kan ook goed met gewone cake hoor. Die verkruimel je en je doet er botercreme met een smaakje of bijv. chocopasta doorheen.. zodat het blijft "plakken" . dan rollen tot een balletje. Ik bak ze tegenwoordig met cupcakemix in mijn popcake maker..dat is nog veel lekkerder!
@koali: ik laat ze maken door dochterlief van 5 Al zijn die dan wel wat misvormt.. Maar heel moeilijk is het niet. E er zijn wel wat varianten qua recept. Ik gebruik altijd cake met monchou. Ik vind botercreme met suiker te zoet.... Je kunt ook balletjes bakken met een cakepopmaker.. Dan heb je gewoon meteen balletjes die je op een stokje kunt prikken. Moeilijkste vind ik het stokje erin krijgen zonder dat de balletjes stuk gaan.... Maar zag laatst iemand die vast voor het opstijven er gaatjes in prikte. Dat ga ik dus volgende keer ook eens doen.. Moet schelen!
En dippen jullie dat dan in gesmolten chocolade ofzo? Vind het er namelijk wel altijd erg leuk uitzien en ook origineler dan een gewone cake.
kan allebei, als ik ze met de hand moet rollen dan gebruik ik eigenlijk altijd biscuit, omdat kant en klare cake van zichzelf al wel wat vettig is, en met een binder wordt het helemaal een vette meelbal. Voor mijn cakepopmaker gebruikt ik een cupcake recept.
Je hebt van die speciale chocolade die je kan smelten. In allerlei leuke kleurtjes. Zakje kost 4 euro ofzo. Succes!
Je kan ook Oreo koekjes verkruimelen en dit mengen met Philadelphia. Zelf nog nooit geprobeerd hoor overigens, maar schijnt heel lekker te zijn.
Het kan eigenlijk allebei wel. Ik heb zelf een cake pop maker en mijn vriend vindt ze direct uit de cakepop maker lekkerder en luchtiger dan wanneer je een cake verkruimelt en daar balletjes van maakt.
nee, dat valt wel mee. De monchou haalt het uberzoete er wel vanaf. Oreo cake pops zijn de pops of choice bij ons in de familie. Het wordt mij niet in dank afgenomen als ik andere pops dan oreo pops meeneem voor feesten en partijen