Ik wil je veel beterschap wensen en hoop dat je gauw weer beter bent. Toch zet ik wel vraagtekens bij enkele dingen die je opschrijft, oa al na 2uur van het eten van een spiegelei de verschijnselen terwijl de incubatietijd al richting de dagen cq weken ligt. Kan me niet echt voorstellen dat t daar dan weg komt. En je zegt daarvoor al een week griep te hebben gehad, hoe weet je zeker dat het griep was dan? En geen anijs, rookworst en honing? Nog nooit van gehoord! Nogmaals beterschap..
rauw ei kan ook al best gevaarlijk zijn m.b.t. bacteriën als je niet zwanger bent.... heel logisch dus eigenlijk dat je je ei gewoon even doorbakt.... voor ei geldt hetzelfde als voor vlees, liever niet rauw omdat het risico om ziek te worden tijdens zwangerschap gewoon te groot is.
vind het ook allemaal erg overroepen hoor. Ik eet heel veel honing. nu ik goed verkouden ben. een tas thee met honing en citroen. heel de dag door. Er wordt gewoon overdreven. Mijn gynecoloog vertelde me gewoon op te passen met groeten. (ben immuun voor toxo dus daar moet ik niet voor oppassen) en rauwe eieren. En voor de rest mag hier alles gegeten worden. Ik heb de eerste 5 maanden van mijn zwangerschap ook geen gerookte zalm gegeten omdat ik hier zoveel las dat het niet mocht. hier in belgië maken ze er geen probleem van en ik eet het dus nu ook af en toe.
Huh? Nu snap ik het niet meer: in je eerste post geef je aan dat je je altijd aan deze adviezen hebt gehouden en nu geef je aan dat de diëtiste in het ziekenhuis (na je opname dus?) deze adviezen heeft gegeven? Heb persoonlijk mijn vraagtekens bij de kennis van je diëtiste. Weet je zeker dat je haar goed hebt begrepen? Kijk het shoarma-verhaal was laatst in het nieuws-> niet alle shoarmatenten nemen het even nauw met de hygiëne maar dat betekent niet dat je niet zelf shoarma meer mag maken als je zwanger bent en gekruid eten? In oosterse landen komen de kindjes ook gezond ter wereld hoor snap dat je erg geschrokken bent, maar zou mijn broodje rookworst er niet voor laten staan Sterkte met je herstel en ik hoop dat je snel van het astronautenvoedsel af bent! Edit: Ter aanvulling mbt honing: Kan ik veilig honing eten als ik zwanger ben? | Voedingscentrum Anijs: Gebruik van Venkelthee en andere kruiden - Babyopkomst.nl Oftewel geen kilo's van eten maar een beetje kan echt geen kwaad
jeetje meid wat heftig, dit hoop je nooit te krijgen hè. En je doet zo je best om overal op te letten, beterschap! @iedereen, reageer ajb niet zo aanvallend. Denk dat enkele voedingsadviezen speciaal voor TS zin om d maag te ontzien en niet te prikkelen om het braken te voorkomen. Dat ze nu extra voorzichtig wil zijn is ook begrijpelijk.
Honing mag je gewoon eten , de bacterieen die EVT je baby voor het eerste jaar ziek zouden kunnen maken overleven niet in de darmen van een volwassenen. Deze bacterieen komen dan ook niet bij het kind. Ben ook wel benieuwd waar de dietiste vandaan haalt dat er lever in rookworst zit? En al zou het erin zitten zou het danig verwaarloosbaar zijn.en je mag 1 snee leverproduct per dag hebben. De bacterieen van shoarma geldt alleen voor de shoarma bij de shoarmaboer. Als jij thuis shoarma bakt van de slager of supermarkt zitten er niet meer bacterieen in als een lapje van ander vlees. Oneerbiedig gezegd is de kennis van de dietiste niet correct en maakt ze je onnodig bang! Jammer! Probeer van je eten te genieten en laat staan wat echt niet mag maar je ontzegt jezelf zo veel.
Wat erg dat je zo ziek bent geweest! 'Gelukkig' in de eerste helft van de zwangerschap, in de tweede helft had de foetus meer risico gelopen. Ei en listeria is dacht ik geen combi. Spiegelei moet je sowieso niet eten als zwangere omdat de dooier niet gaar (=zacht) is. Doorgebakken spiegeleieren bestaan dus niet. Je kan al listeria krijgen van het blaadje sla op een broodje. Ik haalde weleens een broodje bij bakker Bart of Delifrance, maar dan zonder sla of rauwkost. Oppassen met Rauw vlees (kans op besmetting met Listeria en Toxoplasma) Eten van zachte kaassoorten van (ongepasteuriseerde) rauwe melk (kans op besmetting met Listeria) (Gerechten met) eieren die niet goed gaar of niet hard gekookt zijn(kans op besmetting met Salmonella) Voorverpakte vis, zoals gerookte zalm, makreel of paling (kans op besmetting met Listeria) Lang bewaarde verse producten zoals vleeswaren en rauwkostsalades en kant- en klaarmaaltijden (kans op besmetting met Listeria) Het aanrecht, het vaatdoekje, de afwaskwast (kans op besmetting met Listeria) Rookworst mag je gewoon eten, is gegaard vlees. Anijs ook. Honing ook. Shoarma of kebab zou ik buitenshuis nooit eten, iedere keer weer wordt door onderzoek aangetoond dat dat vlees vol poepbacterieën zit.
Wat vervelend voor je. Heel veel sterkte en beterschap! Zo'n verhaal zet me wel weer met beide benen op de grond betreft het opletten met eten! Je hoort er vaak over, maar eigenlijk nooit over iemand die besmet is. Rustig aan!
hier kan ik me alleen maar bij aansluiten... De enige reden waarom je niet te veel rookworst moet eten is vanwege de hoeveelheid zout en de gevolgen die dat kan hebben op je bloeddruk.... Maar tegenwoordig zit er al stukken minder zout in dan vroeger en rookworst eet je ook niet elke dag... kan dus eigenlijk geen kwaad. Dat er te veel lever in rookworst zou zitten is de grootste onzin die ik ooit heb gehoord.
sorry maar een ding snap ik niet rookworst mag niet omdat er zout en LEVER in zit?? ik weet niet waar die dieetiste haar rookworst haalt maar er zit echt geen lever in rookworst hoor. ik draai al 13 jaar rookworsten en nog nooit geen leven er bij in gedaan
Je mag trouwens gewoon lever(pastei) tijdens je zwangerschap, maar wel met mate. Even de vit.A in de gaten houden, maar je hebt die als zwangere ook hard nodig, helemaal als je geen multi slikt waar A in zit.
daarom je mag ook best gekookte lever maar wel in een kleine hoeveelheid. kijk ik zou niet een bolletje saks of een leverworst per dag op eten maar een keertje een broodje pate oid kan echt geen kwaad
teveel vitamine A kan daadwerkelijk erg schadelijk zijn voor de hersens van je ongeboren kind... maar een boterham met leverpastei of een keer een plakje leverworst op een verjaardag kan echt geen kwaad hoor... Wel oppassen met te grote hoeveelheden inderdaad
Ff inbreken..... Listeria van spiegel ei kan alleen komen door t ei WIT wat niet goed doorbakken is, en niet van t geel. En spiegel ei mag je gewoon eten in je zwangerschap, als t wit maar goed doorbakken is, en niet drillerig. Mijn vk vertelde me dat als je de Listeria bac. Binnen krijg, je alleen zelf ziek kan worden van de bacterie, en je uit kan drogen. Maar je kindje kan er geen schade van oplopen, zolang je maar niet uitdroog.
dan mag je vk wel terug naar school want listeria is wel schadelijk Salmonella daar in tegen niet. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/listeria.aspx
hier breek ik dan even in met deze link: Listeriose en zwangerschap - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Het is wel degelijk gevaarlijk voor je kind! Erg nalatig van je VK dat ze niet de juiste info verstrekt
Brabbel ik neem aan dat je in de war bent met Salmonella. Wat jij schrijft gaat nl over Salmonella. Listeria is super gevaarlijk!
Heftig hoor! Maar uhh rookworst mag echt wel, net als kruiden (mits geen emmers) en veel vrouwen hebben tegenwoordig een tekort aan vitamine A in hun zwangerschap omdat we allemaal hysterisch leverproducten laten staan maar vitamine A wel van belang is. Ik wens je veel beterschap, kan me je schrik goed vorstellen!