Voor kraamverzorgers is het heel belastend om altijd te moeten bukken bij alle controles en verzorging van de kraamvrouw. Ze doen dit natuurlijk dag in dag uit en dan is het wel echt zwaar als het bed te laag is. HOewel ik me kan voorstellen als je BI hebt dat het dan lastig is om je bed uit te komen. Ik ben zelf ook klein (157) en had inderdaad een krukje. Ik legde de baby eerst op bed, ging dan het bed af/in en nam dan de baby weer bij me. Helaas is ons bed wel naar z'n grootje gegaan door de klossen dus ga bij de kraamzorg intake vragen of ons (nieuwe) bed zo niet hoog genoeg is (is een vrij hoog bed) zo niet dan moet het wel omhoog, dat zien we dan wel weer.
Nou Lies, ik vind ook echt dat jij niet echt klantvriendelijk bent tegenover ons. Ik snap je wel, alleen hoef je niet zo te bitchen ? En , even serieus, wie krijgt er nou eigenlijk een baby? Mag ik dan ook alsjeblieft zelf bepalen of ik liever zo in bed stap met mijn kindje of een hele halsbrekende tour moet uithalen met baby op m'n bed leggen, krukje op, bed opklimmen, baby er weer bij .... Dan verschoon ik zelf het bed wel. Of vriendlief. Als klossen de enige reden zijn dat jullie dan helemaal niet komen, vind ik jullie kraamzorgbureau maar prut.
Ik moet zeggen dat ik mijn bed omhoog wel heel fijn vond en de kv ook. Ze was zelf 5 maanden zwanger en ik heb veel hulp gekregen bij de bv. dus met alle hulp en controles had ze hier anders echt haar rug verpest. Als je thuis wilt bevallen moet je bed toch ook echt op hoogte zijn. Beval je niet thuis dan zou je zelfs voor je controles nog op de eettafel kunnen gaan liggen qua hoogte. Hier gaat het bed wel weer op klossen en dan zien we wel weer hoe het loopt..
in real life ben ik echt niet zo'n "bitch" hoor, haha maar regels zijn gewoon regels en daar hoort een bed op hoogte bij. dat staat in onze leveringsvoorwaarden (en bij collega-organisaties meestal ook hoor). zó vreselijk is het nou ook weer niet om "halsbrekende toeren"uit te halen. ik ben zelf vier keer kraamvrouw geweest met bi en hechtingen en heel de rataplan, dus ik weet ook heus hoe brak je je kunt voelen. als een collega van mij bij de arbo-arts komt met rugklachten en ze biecht op dat ze regelmatig aan een laag bed werkt, zijn wij flink de klos! we móeten dat gewoon regelen voor ons personeel. zoals ik eerder al zei, snap ik best dat het soms lastig is om in en uit bed te komen, maar daar is echt wel een mouw aan te passen. je kunt ons "prut" vinden hierom, maar wat heeft een regel nou met de kwaliteit van de zorg te maken??? ik vind juist dat je, door ook goed aan je personeel te denken, júist kwaliteit van zorg kan geven, omdat je tevreden (en gezond) personeel hebt! bovendien hebben wij een hele hoge klanttevredenheid, dus blijkbaar wordt onze instelling toch begrepen en gewaardeerd!
Je leest verkeerd jij gaf eerder aan dat als een vrouw haar bed niet verhoogd, jullie helemaal geen zorg meer verlenen. Vind ikzelf erg apart Maargoed, tis ook niet heel gek dat een vrouw na de bevalling even meer aan zichzelf denkt dan aan een kv.
Moet eerlijk zeggen dat ik het niet meer dan normaal vind dat een kraamverzorgster 'eist' dat het bed omhoog staat. Het gaat ook om háár lichaam. Het is haar werk en dat moet ook zij veilig kunnen uitvoeren. Dat betekend dus een goede werkhoogte voor haar, dus bed omhoog. En zij moet de controles uit kunnen voeren, jouw hechtingen kunnen bekijken, je kunnen helpen met bv etc. Natuurlijk kun je altijd in overleg met je kraamverzorgster, vind zij het niet nodig om het bed omhoog te doen dan niet maar vind wel dat zij dit dit mag eisen van je. En bovendien, je hoeft daar in je kraamtijd niet mee bezig te zijn, dat bed heb je van te voren toch al geregeld.
Heb zelf hetzelfde probleem. Ben niet zo groot en heb BI. Zo'n hoog bed lijkt mij voor mij vreselijk onhandig. Dat het voor de kraamhulp fijn is voor haar rug kan ik aan de ene kant wel begrijpen. Aan de andere kant...ik werk als huishoudelijke hulp, verschoon regelmatig meerdere bedden op een dag en heb nog nooit gezien dat klanten hun bed op klossen of kratten zetten voor ons. Heb bij zulke opmerkingen dan altijd een beetje 'is mijn rug dan niet belangrijk' gevoel.
dat klopt ook! als er (zonder gegronde reden) geen bed op hoogte is, weigeren wij idd de zorg. dit wordt ook ruim voor de bevalling besproken, tijdens het intakegesprek. je hebt dan nog ruim de tijd om naar oplossingen te zoeken (samen met degene die de intake komt doen. die is van harte bereidt om mee te denken). het werk van de kv draait nl voornamelijk om de verzorging/ controles van moeder en baby en als ze dat niet kan doen, heeft het mi ook weinig nut dat de kv komt.
ik heb het idee dat ook in de thuiszorg wel steeds beter aan het personeel wordt gedacht. mijn schoonvader moest toendertijd in elk geval een lichtgewicht huishoudtrapje en een andere stofzuiger aanschaffen. je hebt helemaal gelijk als je er zo over denkt hoor! ook jouw rug is belangrijk! ik hoor deze kritiek ook weleens van stratenmakers ed en vind het niet meer dan logisch. daarom ben ik eigenlijk heel trots dat wij zo zuinig zijn op onze mensen!
haha nee hoor. maar het valt mij op dat er zo inmens veel verschil is tussen organisaties. hier hoeft namelijk het bed niet omhoog als het niet lukt (bij 3 bureaus) en doen de vk's helemaal niet moeilijk als je geen kraamzorg hebt en mag je tegenwoordig ook dagen van 2 uurtjes afnemen. ik heb het dan niet over kleine bureaus hoor deze beslaan hier ik denk 70% van de provincie
En hoe zit het met telefonische intake gesprekken... Die van mij deed het telefonisch, het is mijn eerste kindje en ik heb geen idee wat ik moet/kan verwachten. Als meedenkende kv zou je dan toch wel interesse moeten tonen in je client? Moet zeggen dat ik dit redelijk teleurstellend vind ivm klossen die niet passen en extra bedondersteuning...
ik ga altijd op intakebezoek. ook bij een tweede of volgend kindje. behalve als mensen dit zelf niet op prijs stellen en liever telefonisch contact hebben. ik zou dus even contact opnemen met de kraamzorgorganisatie, zodat ze alsnog mee kunnen denken/kijken.
tja, dat is altijd al zo geweest en zal ws ook altijd zo blijven. zeker in tijden van terugloop van het geboortecijfer, merken we hier in de omgeving ook wel dat concurrenten concessies doen, maar hier zijn de vk wél heel streng, dus uiteindelijk heeft de cliënt er dan nog niks aan als het bed niet op hoogte is (de vk is hier nl ook niet van gediend). toch merken wij, dat als je goede kwaliteit zorg levert, mensen toch graag voor onze organisatie kiezen en de "regels" respecteren. we hebben 87% van de markt en dat is écht veel!
Snap ieders verhaal de kv heeft goede arbo-omstandigheden nodig en voor de a.s. moeder moet het ook makkelijk blijven. Maar kom op dames, er wordt ons gevraagd een krukje te gebruiken. Ze praten niet over een uitschuifbare ladder met 24 treden. Ik zou het bij de intake gewoon bespreken of ons bed hoog genoeg is. En anders klossen, die je in de meeste gevallen kunt huren en anders kratjes verzamelen. Niet te moeilijk doen!!!
Bed gaat hier ook niet omhoog.. ik vind het heerlijk een laag bed, ben zelf ook klein en zowel bi als ischias. Klossen en kratten kunnen niet onder het bed. Dan breekt het hoofdeinde af . Bed verschonen hoeft de kraamverzorgster niet te doen. We proberen het logeerbed nog te verhogen voor de controles. Ook al zie ik niet in hoe het bukken door de knieën belastend kan zijn voor de kraamverzorgster haar rug.