Wij gaan vanavond samen kaasfonduen. Lekker makkelijk, uit een pakje. Nu zat ik mij opeens af te vragen, zou het lekker zijn als ik een klein teentje knoflook er in zou persen?
Ik maak hem altijd zelf! Ook lekker en heel makkelijk. Is een recept van Boursin hihi dus knoflook in overvloed. Het is een recept met droge witte wijn, zelf geraspte kaas erin en op het laatst een kuipje boursin quisine.. Kijk maar op boursin.nl
hier doen we ook gewoon het pannetje insmeren met een teentje, vaak nog een scheutje witte wijn en wat nootmuscaat... mmm lekker hoor! eetsmakelijk!
limmeke, ik denk dat ik iets niet goed gedaan heb want we proefden niets van de knoflook.... volgende keer een beetje persen en erin.
Ik snij het teentje altijd door en wrijf dan met de aangesneden helften het pannetje in. Er moet wel wat van het teentje afgaan. Zo krijg je een hele lichte knoflook smaak aan de fondue. Soms maak ik ook weleens gekruide fondue, ik hak dan gewoon verschillende kruiden (bieslook, peterselie, lavas) gooi er wat mosterd poeder door heen en verse knoflook in fijne stukjes gesneden. Voor een stevige knoflook smaak, de knoflook pas op het laatst toevoegen. Zondag ga ik zelf weer eens fonduen. Belgische kaasfondue (abdijkaas en passendale) met bier. Heerlijk met stukjes appel en brood. Dochter is er ook zeer blij mee, die vind het heerlijk (met bier smaakt het een stuk zachter dan met wijn).
Aatje: Het was verder wel heerlijk hoor. Volgende keer beetje persen dus, komt goed. Bluemoon, klinkt lekker!