Mag ik dit wel eten? Ik kan het niet vinden op voedingscentrum maar gerookte diepvries vis wel omdat de listeria zich niet kan vermenigvuldigen.. ? het is wel niet de lekkerste sushi maar tjonge wat zou ik dat graag weer eten en tis ook gezonder dan alle gefrituurde vishapjes die ik nu eet
ik heb het aan de gyn gevraagd en SUSHI of sashimi mag nooit, ook niet uit de diepvries... dus helaas nog n paar maandjes wachten..
Ik haalde het altijd vers van de markt. Staat hier op zaterdag een kraam die het de nacht ervoor krijgt en verwerkt. Diepvriesvis heb ik altijd wel goed doorbakken, omdat bij het ontdooien de bacterie wel weer kan groeien. Het risico is veel kleiner dan met vacuum, maar minder veilig dan echt vers.. En geen tonijn, ivm de kwikresten..
sushi en komkommer/avocado mag volgens mij wel.. alleen ben ik dan weer huiverig dat het op dezelfde plek 'gesneden' word als de vis waardoor het weer onveilig word.. Of ik moet het zelf gaan maken.. Vers van de markt is hier niet echt een optie en zeker omdat ik niet de mogelijkheid heb om sochtends te gaan en het daarna dus al vast een lange tijd zou liggen... Dacht / hoopte dat diepvries sushi vis meteen werd verwerkt en gediep vriesdroogd waardoor listeria zo goed als uitgesloten zou zijn.. over de kwikvissen ben ik ook bekend. baal wel had het al een tijdje niet gehad terwijl we het normaal 1a2x per maand eten..
inderdaad vega sushi kan wel, maar ik durf dat ook niet omdat die op dezelfde plek worden gemaakt als de vis varianten. en zelfs vers van de markt zou ik niet vertrouwen.. Ik wil ook zo graag!!! manlief heeft ook een verbod gekregen, ik niet: hij niet hahaha
Tja, ik ga 12 december uit eten met wat vriendinnen en dan staat er ook sushi op het menu. Eens kijken hoe ik dit ga doen haha!
Daar zijn de meningen over verdeeld hoor! Kraakverse sushi uit restaurant mag welheb ik mij laten vertellen!
Hmm... Ik zie hier meerdere berichten dat Sushi en Sashimi echt nooit mag... Maar ik heb het meerdere malen tijdens mijn zwangerschap gegeten, er verschrikkelijk van genoten en er niks van gekregen. Ik ga naar restaurants waar het vers is en eet dan ook gewoon de rauwe vis ( alleen de tonijn en zwaardvis met mate i.v.m. kwik ). Voor de zekerheid laat ik de rauwe sint Jacobsschelp staan... Maar bij mijn weten mag je het gewoon eten als het vers is!
meningen blijven altijd verdeeld; ik zeg maar zo: rauw vlees, rauwe ei, rauwe vis (hoe vers ook) niet doen.. just to be safe! je zult maar net diegene zijn die ziek wordt! maar ieder voor zich natuurlijk!
Als er een kleine kans is dat het verkeerd kan aflopen, zou ik het niet doen. En voor je het weet zijn die negen maanden voorbij en kun je weer eten wat je wilt.
Hier idd ook alles laten staan wat rauw betreft.. Heb sowieso niets gehad omdat ik die uit de winkel toch niet zo superlekker vind en je daar niet alleen de vega hebt. Is een beetje zonde om de rest weg te gooien.. In een restaurant zou ik zeker de vega wel aandurven, de rauwe dingen niet. Dat je er zelf niet ziek van wordt, betekend nog niet dat dat het voor je kindje niet uitmaakt. Maar het is ieder voor zich idd! Ik mag bijna weer alles eten en ga daar dan extra van genieten! En ik vind dat die maanden echt enorm hard gegaan zijn...
Ik durf het niet om te eten, maar mij is verteld dat als je het lekker helemaal vers zelf maakt, en direct op eet het geen kwaad kan. Wel met echt verse vis. Dus die niet vacuum verpakt is geweest. (van de vis afslag of zo)