Gehakt nu nog invriezen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Yil, 28 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yil

    Yil Bekend lid

    16 mrt 2011
    919
    0
    0
    Ik werk part-time als office manager
    Ik heb zaterdag een halve kilo gehakt bij de supermarkt gehaald en die is tot en met morgen te gebruiken. Normaal vries ik gehakt gelijk dezelfde dag nog in, maar het is hier een beetje hectisch geweest en het lag nog braaf op me te wachten in de koelkast. De vraag is of ik het vandaag nog kan invriezen als het dus tot morgen te gebruiken is.

    Hoor het graag!
     
  2. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Zou ik niet meer doen.
     
  3. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Als je het vandaag pas had gekocht, had het ook tot vandaag in de koeling van de winkel gelegen. Nu lag het in je eigen koeling, ik zou het wel invriezen.
    Het is toch tot morgen houdbaar? En zowieso, bij ontdooien merk je snel genoeg of iets nog goed is of niet...ik zou het wagen ;)
     
  4. Nyna

    Nyna Niet meer actief

    Ikzelf laat het hooguit maar 1 dag in de koeling liggen, maar je zou eens er aan kunnen ruiken of het nog goed is, dan kun je het misschien aanbakken (rullen voor in macaroni/spaghetti) en dan invriezen.
     
  5. ChilllayD

    ChilllayD Actief lid

    27 jun 2012
    256
    0
    0
    Den Helder
    Inderdaad, dat wat Panter zegt. Dat kan prima. Zolang het nog mooi roze/rood ziet is er niets aan de hand.
     
  6. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    ja hoor ik zou dat gewoon doen. Zolang je het in de koelkast bewaard hebt en de houdbaarheidsdatum is nog niet verstreken, doe ik dat ook altijd.

    Zonde om weg te gooien dan.

    Overigens heb ik wel eens gelezen dat gehakt roze of rood is door allerlei toevoegingen, maar dat gehakt normaal gesproken grijs/bruin is. Dus zelfs als het dan zou verkleuren is het nog wel goed.

    Als het maar niet groen wordt haha
     
  7. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    kan prima...waarom zou je het niet doen??
     
  8. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Ik had hetzelfde 'n paar weken terug maar dan met kipfilet. Die was nog 'n dag of 3 goed en ik haal 'm uit de verpakking om over te doen in diepvrieszakjes en de kip was duidelijk bedorven. Ik terug naar de winkel en daar kreeg een beetje op m'n donder van de slager. Er staat inderdaad een houdbaarheidsdatum op, maar je moet niet willen dat gehakt of kip na 4 dagen in de koelkast nog gegeten wordt. Daarnaast gaf hij aan dat de temperatuur in de koelkast anders is dan bij hun. Thuis gaat de koelkast tig keer per dag open en is de temperatuur dus niet continue goed.

    Oftewel ik zou het dus niet meer doen na die ervaring.
     
  9. ChilllayD

    ChilllayD Actief lid

    27 jun 2012
    256
    0
    0
    Den Helder
    Hahaha geen groen nee :D

    Maar ik vind het altijd wat minder smaken en een wat aparte geur hebben als het al een beetje bruinig begint te kleuren. Dus, ff ruiken en proeven en dan wel/niet invriezen!
     
  10. Yil

    Yil Bekend lid

    16 mrt 2011
    919
    0
    0
    Ik werk part-time als office manager
    Hmmm het rook niet vies, maar ook niet supervers. Als ik het nou door en door bak, is het gevaar dan geweken of kun je er dan nog ziek van worden?
     
  11. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Als je het bakt en daarna invriest (als het koud is) is er niks aan de hand.
     
  12. Yil

    Yil Bekend lid

    16 mrt 2011
    919
    0
    0
    Ik werk part-time als office manager
    En als ik het invries en daarna bak?
     
  13. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Zoals ik al eerder zei, ik zou het erop wagen. Maar wel na ontdooien ff goed snuffelen.
     
  14. tulip

    tulip Niet meer actief

    Ik zou,het nog wel doen, mits het er niet raar uitziet of ruikt. Even goed je zintuigen gebruiken.
     
  15. Jorietje

    Jorietje Fanatiek lid

    22 feb 2006
    4.149
    688
    113
    Zuid-Holland
    Als het er nu nog goed uitziet (en ruikt) zou ik het gewoon invriezen en als je het er dan weer uithaalt en wilt gebruiken om te gaan bakken, zou ik ook wel even goed kijken of het er nog steeds goed uitziet (en ruikt)..
     
  16. marietje85

    marietje85 Bekend lid

    2 aug 2010
    675
    1
    18
    NULL
    NULL
    Ik koop heel vaak vlees met de datum van de volgende dag omdat je dan korting krijgt. Dit gaat altijd de vriezer in. Hier in de supermarkt hebben ze een open koeling en naar mijn idee is dat niet heel veel kouder dan thuis.
    Gewoon in de vriezer doen zou ik zeggen.
     
  17. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.850
    113
    Provincie Groningen

    Dat is echt grote onzin!!
    Waarom zit die houdbaarheids datum erop dan.
    Als je het vanuit de supermarkt gelijk in de koelkast doet dan moet het niet 3 dagen voor de houdbaarheids datum al bedorven zijn!
     
  18. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    +1...mooie klantvriendelijke slager....:x
     
  19. DNJ

    DNJ Actief lid

    21 okt 2012
    336
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat dacht ik ook meteen, waarom dan een datum? ;)

    Vlees wat tot morgen goed is ligt morgen met een 35% sticker (of met een ander soort sticker, afhankelijk van waar je boodschappen doet ;)) in de winkel en kun je dus nog prima invriezen!
     

Deel Deze Pagina