Heerlijk juist! Haha. Mijn broertje is 8 jaar jonger dan ik, dus ik heb geregeld gesnoept van z'n hapjes. Liga met sinaasappelsap vond ik zo lekker dat ik het nu nog weet. Het is trouwens geen sinaasappelsap met liga. Het is juist liga met een beetje sap, zodat je een papje krijgt van je liga. Dus je geeft het niet in plaats van fruit, je geeft het in plaats van een ander tussendoortje. Maar als kinderen toe zijn aan tussendoortjes, zijn ze ook oud genoeg om het zelf te eten, dus kun je net zo goed een rijstewafel, liga in de hand, soepstengel etc geven.
In pap zit trouwens tegenwoordig meestal geen toegevoegde suiker meer. Wel even goed kijken, maar zeker de pap voor de kleintjes bevat vaak alleen van nature aanwezige suikers.
Haha vind je dat nu nog lekker? Ik weet nog dat ik als kind bij een vriendinnetje melk met daarin suiker ennbeschuit kreeg en lekker dat ik het vond!!! Niks aan natuurlijk maar t was nieuw ennanders dus lekker Die pap he, zonder toegevoegde suikers, is dat gewoon brinta ofzo?
Nee, brinta zou ik nog niet geven aan een baby (zit weer veel zout in en andere toevoegingen). Voor babys heb je rijstebloem naturel (va 4mnd) en pap fijne granen (va 6mnd), waar verder geen suikers aan toegevoegd zijn.
Ik heb ergens vaag gelezen dat in die tijd de kunstvoeding onvoldoende vitamine C bevatte, en dat de babys dan geperste sinasappelsap kregen voor vit C. En misschien om dit wat milder te maken Liga erbij? (al gruwel ik bij het idee om granen te geven aan een baby van 3mnd)
Geen idee of ik dat nu nog lekker vind. Heb het sindsdien niet meer gegeten en ook nooit de moeite genomen het te maken voor m'n kinderen. Pap vind je idd gewoon in het babyschap. Het zou me niks verbazen als Brinta juist wél toegevoegde suikers heeft. Maar de meeste babyproducten zijn aangepast, veel natuurlijker dan vroeger. Zonder toegevoegde meuk. Maar check toch steeds de ingrediënten, want dit geldt niet voor alles.
Eerder omgekeerd, de huidige producten bevatten veel meer toevoegingen en suikers dan vroeger. Meestal is de suiker 'verstopt' onder een andere naam, zoals 'natuurlijke suikers' of 'vruchtensuikers' of 'vruchtensap' of 'dextrose' of zo.
Over het pureren: hier een kindje van bijna een jaar (morgen jarig ) en die eet nog steeds sommige dingen gepureerd. Hij heeft ook nog maar twee tanden... Ik weet heus wel dat ze ook kunnen kauwen met hun tandvlees, maar die van mij heeft er een hekel aan en slikt alles heel in. Gevolg: elke keer een hoop gekok en gekots aan tafel. Tot een maand of 9 pureerde ik alles behalve brood, wel steeds wat grover natuurlijk, geen gladde pap. Vanaf 9 maanden wat grotere stukken met name van groente en fruit. Maar nu merk ik dat bijvoorbeeld vlees echt nog heel moeilijk is, dus dat pureer ik dan alsnog. Rijst en pasta en zo gaan er wel ongepureerd doorheen.
Het is ook bedoeld om te kijken met welke soorten groenten en fruit je het beste kunt starten.... Kun je het nog pureren! Vanaf een maand of 6 kun je in ieder geval gaan prakken en zelfs al stukken geven in de hand. Tegen die tijd gewoon eens proberen en kijken wat je kindje er van vindt! Wat betreft pap: hier altijd de granenpappen van bambix gegeven, staan in het babyschap
Bedankt allemaal voor de reacties, zo wordt ik steeds wat wijzer in de wereld van vaste voeding voor een baby. Vind het wel super spannend. Ben erg benieuwd wat hij lekker zal gaan vinden enz... Ik zal als hij 6 maanden is dan gaan kijken voor pap met fijne granen. Of de boterham moet zo goed gaan dat het meteen een boterham wordt voor ontbijt ook....
Hihi, dacht ook weer eens pap te proberen, handig als snel ontbijt. Vies dat ze het vind! Ze tuft het echt uit, zowel met fles als uit een bordje. Ging er zelfs bij kokken zo sneu! Och ja, dan maar geen pap.