Duidelijk, ga het binnenkort even proberen, even proefdraaien. Ik bak ook gewoon mijn biscuit in een springvorm hoor maar verhoog mijn bakblik met wat bakpapier en krijg hele mooie hoge biscuits, dan hoef je er niet 4 te bakken, lijkt me zoveel werk Heel erg bedankt voor je uitleg!
Dat kan best, alleen niet in een afgesloten bak. Het vocht moet eruit kunnen om te drogen. Dus in een kartonnen taartdoos of zo kan het prima.
Voor volgend jaar staat hier een snijshema voor de cijfers 0-9 snij schema voor het cijfer 1 (Pagina 1) - Bakken & Vullen - Het "DeLeuksteTaarten" - forum
Hallo dames, ik heb een vraag en wie weet kan een van jullie mij hierbij helpen. Ik ga binnenkort twee taarten bakken, een bekleed met roze marsepein/fondant en een met witte slagroom. Op deze taarten wil ik heel veel roze of witte bloemetjes. Nu is mijn vraag, kan ik de taart beter met marsepein bekleden of is fondant ook lekker genoeg? En als ik het met fondant doe, en de bloemetjes ook van fondant maak, deze dan op de slagroom leg, blijven ze dan wel mooi of gaan ze smelten? Het liefste bekleed ik de taart met marsepein, alleen dan moet ik de bloemetjes ook van marsepein maken (wil niet en marsepein en fondant kopen en de helft weg moeten gooien) en ik heb het idee dat de bloemetjes van marsepein niet zo mooi blijven staan. Ik zal even een plaatje bijvoegen van wat ongeveer mijn idee is. Bekijk bijlage 289574 Ik heb zelf hortensia uitstekers dus de bloemetjes gaan wel lukken denk ik.
Ik gebruik zelf altijd fondant, vind ik fijner werken en neutraler van smaak. Hier kun je ook prima bloemetjes van maken, maar deze gaan smelten als je ze zo op de slagroom doet. En hoezo fondant of marsepein weggooien? Luchtdicht en donker bewaren, blijft heel lang goed. De taart op het plaatje is volgens mij gewoon afgemeerd met botercreme, bloemetjes gespoten met royal icing.
dames even een vraagje, als ik een taartje maak voor 5 december, waar kan ik die tot die tijd het beste bewaren ? Gebruik gewoon een makkelijke vulling van Slagroom en banketbakkersroom, bekleed met fondant.
Prachtig taartje! Heb niet echt advies voor je smaak is natuurlijk ook belangrijk, dus denk ook aan wat je lekker vindt, dat is persoonlijk. Ik vind bijvoorbeeld fondant echt heel vies succes!
Mee eens! Ik vind fondant juist niet neutraal smaken, bah. Maar marsepein vind ik heerlijk Maar het ligt er maar net aan wie de taart moet opeten..
En wat je prettig vind om mee te werken. Ik vind marsepein ook veel lekkerder maar een crime om mee te werken. Hier dus altijd fondant.
vulling met slagroom moet je in de koelkast bewaren. Maar die kun je ook niet lang van tevoren maken, want dan is de slagroom niet meer lekker. Max 1 dag van tevoren.
Vandaag met mijn zus de verjaardagstaart voor zoonlief gemaakt. Het is mijn 5e taart en van de zus de 8ste of zo. Zijn lang bezig geweest maar ben heel blij met het resultaat!
Ik zou toch marsepein en fondant kopen. als je goed de hoeveelheden afpast kan dat prima samen zonder te veel te kopen. (al hou je altijd wel wat over.) ik zou echt de taart van marsepein doen en de bloemen van fondant. bloemetjes van fondant werkt fijner. je kan ze ook in het voren maken en dan laten uitharden. slagroomvulling moet altijd in de koelkast. maar als je de taart dan wel even rustig op temperatuur laat komen kan het zweten weer wegtrekken. succes.
Jeetje wat een mooie taarten allemaal!! ikzelf begin er niet aan maar ik vind het leuk om ze te bewonderen hier! echt knap van jullie hoor!
Erg leuk om te kijken naar jullie creaties! Ik ga zondag mijn allereerste taart maken. Ik denk dat het een zak van sinterklaas taart word. Ben heeeeel benieuwd of het gaat lukken.