Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kari37

    Kari37 Fanatiek lid

    19 nov 2009
    2.571
    1
    0
    Duidelijk, ga het binnenkort even proberen, even proefdraaien.
    Ik bak ook gewoon mijn biscuit in een springvorm hoor maar verhoog mijn bakblik met wat bakpapier en krijg hele mooie hoge biscuits, dan hoef je er niet 4 te bakken, lijkt me zoveel werk ;)
    Heel erg bedankt voor je uitleg!
     
  2. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat kan best, alleen niet in een afgesloten bak. Het vocht moet eruit kunnen om te drogen. Dus in een kartonnen taartdoos of zo kan het prima.
     
  3. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier nog 2 van mij:
     
  4. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Voor volgend jaar ;) staat hier een snijshema voor de cijfers 0-9
    snij schema voor het cijfer 1 (Pagina 1) - Bakken & Vullen - Het "DeLeuksteTaarten" - forum
     
  5. Zonzon

    Zonzon Bekend lid

    5 aug 2012
    727
    0
    16
    Hallo dames, ik heb een vraag en wie weet kan een van jullie mij hierbij helpen.
    Ik ga binnenkort twee taarten bakken, een bekleed met roze marsepein/fondant en een met witte slagroom. Op deze taarten wil ik heel veel roze of witte bloemetjes.
    Nu is mijn vraag, kan ik de taart beter met marsepein bekleden of is fondant ook lekker genoeg?
    En als ik het met fondant doe, en de bloemetjes ook van fondant maak, deze dan op de slagroom leg, blijven ze dan wel mooi of gaan ze smelten?
    Het liefste bekleed ik de taart met marsepein, alleen dan moet ik de bloemetjes ook van marsepein maken (wil niet en marsepein en fondant kopen en de helft weg moeten gooien) en ik heb het idee dat de bloemetjes van marsepein niet zo mooi blijven staan.

    Ik zal even een plaatje bijvoegen van wat ongeveer mijn idee is.

    Bekijk bijlage 289574

    Ik heb zelf hortensia uitstekers dus de bloemetjes gaan wel lukken denk ik.
     
  6. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Ik gebruik zelf altijd fondant, vind ik fijner werken en neutraler van smaak. Hier kun je ook prima bloemetjes van maken, maar deze gaan smelten als je ze zo op de slagroom doet.

    En hoezo fondant of marsepein weggooien? Luchtdicht en donker bewaren, blijft heel lang goed.

    De taart op het plaatje is volgens mij gewoon afgemeerd met botercreme, bloemetjes gespoten met royal icing.
     
  7. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    dames even een vraagje, als ik een taartje maak voor 5 december, waar kan ik die tot die tijd het beste bewaren ?

    Gebruik gewoon een makkelijke vulling van Slagroom en banketbakkersroom, bekleed met fondant.
     
  8. Annedore

    Annedore VIP lid

    17 feb 2010
    7.338
    836
    113
    Vrouw
    Flevoland
    Prachtig taartje! Heb niet echt advies voor je :) smaak is natuurlijk ook belangrijk, dus denk ook aan wat je lekker vindt, dat is persoonlijk. Ik vind bijvoorbeeld fondant echt heel vies ;) succes!
     
  9. Prinsessa

    Prinsessa Niet meer actief

    Mee eens! Ik vind fondant juist niet neutraal smaken, bah. Maar marsepein vind ik heerlijk ;) Maar het ligt er maar net aan wie de taart moet opeten..
     
  10. butterfly83

    butterfly83 Fanatiek lid

    14 feb 2008
    2.047
    46
    48
    friesland
    En wat je prettig vind om mee te werken.
    Ik vind marsepein ook veel lekkerder maar een crime om mee te werken. Hier dus altijd fondant.
     
  11. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    vulling met slagroom moet je in de koelkast bewaren. Maar die kun je ook niet lang van tevoren maken, want dan is de slagroom niet meer lekker. Max 1 dag van tevoren.
     
  12. Er komen weer prachtige taarten voorbij.Knap gemaakt dames
     
  13. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Vandaag met mijn zus de verjaardagstaart voor zoonlief gemaakt. Het is mijn 5e taart en van de zus de 8ste of zo.

    Zijn lang bezig geweest maar ben heel blij met het resultaat!
     
  14. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Nog eentje
     
  15. JosieJ

    JosieJ Niet meer actief


    Wow! Superleuk! Knap hoor!
     
  16. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    De laatste!
     
  17. Yris

    Yris Niet meer actief

    Die is gaaf, wow :D knap als je maar 5 taarten hebt gemaakt!
     
  18. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    Ik zou toch marsepein en fondant kopen. als je goed de hoeveelheden afpast kan dat prima samen zonder te veel te kopen. (al hou je altijd wel wat over.)
    ik zou echt de taart van marsepein doen en de bloemen van fondant.
    bloemetjes van fondant werkt fijner. je kan ze ook in het voren maken en dan laten uitharden. slagroomvulling moet altijd in de koelkast. maar als je de taart dan wel even rustig op temperatuur laat komen kan het zweten weer wegtrekken.

    succes.
     
  19. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    Jeetje wat een mooie taarten allemaal!! :D ikzelf begin er niet aan maar ik vind het leuk om ze te bewonderen hier! echt knap van jullie hoor!
     
  20. Charise

    Charise VIP lid

    9 nov 2011
    5.664
    5
    38
    Zwanger zijn van een prachtig meisje!
    Zuid-Holland
    Erg leuk om te kijken naar jullie creaties! :D
    Ik ga zondag mijn allereerste taart maken. Ik denk dat het een zak van sinterklaas taart word.
    Ben heeeeel benieuwd of het gaat lukken. :D
     

Deel Deze Pagina