Mag je een ingevroren groentehap in de koelkast laten ontdooien en vervolgens de ene helft vandaag en de andere helft morgen geven?
Lijkt mij niet zo veel mis mee... Ik ben dit ook van plan. Als je het gewoon in de koelkast bewaard in de tussentijd dan.
Ik zou dit niet doen. Vries kleinere porties in. In bv de diepvrieszakjes v d ah. Ik denk toch dat t de tweede dag niet meer helemaal goed of lekker is.
Ik heb geen idee hoe bijv brocolli smaakt als je het eerst kookt, pureert, invriest, ontdooit, in de koelkast laat, opwarmt enz enz. Ik heb het gevoel dat je dan een waterig prutje krijgt. Lijkt me sowieso enorm veel gedoe voor groente. Dat is toch binnen 10min gekookt en eet-klaar?
Ik heb ook nooit groenten ingevroren. In het begin deed ik dat een keer met bloemkool. Dat werd echt net snot. Toen dacht ik dit ga ik mijn kind niet geven. Gewoon altijd vers gekookt meestal voor 2 dagen. Hij eet dan 2 dagen hetzelfde achter elkaar. aflaten koelen en meteen afgedekt in de koelkast bewaren. Kan prima! Het kost mij in iedergeval niet heel veel meer moeite gaat gewoon tijdens het koken van wat wij eten. Soms eten we precies het zelfde. Soms is ons eten wat aangepast. Ik doe overal pas later zout overheen. En eet zoiezo redelijk zout arm...
Ik geeft nooit groente uit de diepvries. Wat wij eten eet mij zoon ook, dat kook ik wel even apart in een pannetje. Is toch met 10 minuten klaar! Leker vers en geen gedoe.
@ts- ik doe het wel zo en ons zoontje eet het met smaak op. Behalve de paprika dan... Leuk hè dat vaste voedsel geven? Hij trekt bij de eerste hap meestal een vies gezicht en de rest trekt hij bijna uit mijn hand zo lekker vind hij het!
Dat geef ik mijn dochter wel vanaf dat ze 6 maanden is. Het schema van stefan kleintjes volgen we. Alleen niet te vaak vanwege het feit dat het nitraat rijke groente is (de spinazie dan). @ts, ik zou gewoon lekker koken voor je kleine wanneer jij ook kookt. Is net zo makkelijk en kost net zoveel tijd als groente uit de diepvries opwarmen.