Dank je! Ik heb twee pakken spritskoeken verkruimeld. Die zijn van zichzelf al heel zacht en kruimelig. Leuk een zandkasteeltaart! Wel ff een foto showen he!
Gisteren mij eerste taart gemaakt alleen dat fondant krijg ik er echt niet strak om heen . Kan iemand mij uitleggen hoe ik dat strak er om heen krijg...
oefening en smootheren. Je ondergrond (botercreme of ganache) moet ook goed glad zijn, en je fondant niet te dun (ook niet te dik).
Hoi dames, Ik hoop dat ik hier even snel mag inbreken... In maart ga ik samen met mijn schoonvader de bruidstaart voor mijn schoonzus en zwager maken. Ze willen graag een 5-laagse taart van marsepein. Het probleem is dat we hem woensdag af moeten hebben, en de bruiloft pas vrijdags plaats vindt. Wat zijn jullie ervaringen met marsepein taarten bewaren? Worden ze niet erg nat in de koelkast? Gaat het goed om ze in te spuiten met cacaoboter spray? Dank jullie wel alvast!!
Je kunt een marsepein taart wel in de koelkast bewaren, zolang je koelkast niet te vochtig is en je 'm er op tijd uithaalt om op temperatuur te komen. Je vullingen moet niet teveel vocht hebben (en wat langer houdbaar) en waarmee je afsmeert mag zeker geen water hebben. Dus 1:1 botercreme of ganache. Ik weet niet precies wat je bedoelt met cacaoboter spray?
Strijkkraal, bedankt voor je reactie! We zaten zelf te denken aan een vulling met vers fruit, jam en een laag botercreme. Maar als je nog tips hebt voor een vulling, zijn die ook van harte welkom. Mijn schoonvader heeft vroeger in luxe patisserie zaken gewerkt. Daar werden de taarten vaak ingespoten met cacaoboter spray, om de buitenkant zo eigenlijk "vocht-dicht" te maken. Maar het probleem kan dan weer zijn dat de binnenkant wel vochtig wordt. En in die zaken werden de taarten altijd op dezelfde dag gemaakt als de bruiloft. Dus vandaar dat hij er ook geen ervaring mee heeft om ze langer te bewaren...
Mijn tAart van gisteren! Moet zeggen dat ik steeds handiger word! Zondag zoon zijn verjaardag ben benieuwd hoe hij zij bumbataart gaat vinden die ik van de week gepost hebt!
Botercreme en jam prima, maar vers fruit houdt je niet zo lang goed. Ga voor blikfruit of voor hak vlaaivulling.
Wat een leuk topic en wat een mooie taarten zeg...!! Vorig weekend heb ik mijn eerste taart gedecoreerd, dus die wil ik ook even showen. De bedoeling was dat het een wat hogere taart zou moeten worden maar ik had kennelijk een verkeerd recept voor het biscuit De vulling was slagroom met stukjes kruidnoot.
Giant cupcake(vanille met witte chocola) en kleine cupcakes. (oreo,vanille,aardbei,caramel,bastogne,banaan.)
En mijn laatste 2 taartjes.Die met sterren is bekleed met marsepein en gevuld met marshmellow botercreme en aardbei en het bloemen boltaartje is gevuld met banaan en liquor 43.