Ik heb bij de Hema gluhwein gekocht vandaag. Maar hoe moet ik die warm maken? In een pan? En hoe lang?
in een pan is wel het beste, eventueel kaneelstokje erbij doen of wat suiker en het hoeft niet zo heel lang, het mag zeker niet koken,
In een pan, en niet laten koken Ik doe er zelf nooit iets bij aan suiker ed. Mmmmm ga ik ook weer eens halen
Ik doe het altijd in een pannetje, niet laten koken maar gewoon heet maken, voelde altijd gewoon met mijn vinger, ben toch de enige die het dan opdronk.. Dit jaar geen gluhwein, jammer!
pfft heb het nooit gedronken, ik vind het stinken en lijkt me echt niet lekker maar nu ik al zo lang geen druppel alcohol heb gedronken krijg ik er wel zin in om het uit te proberen haha, nog een paar weekjes geduld gewoon in een pannetje tot het net niet kookt volgens mij, of microgolfoven? mag dat niet? lijkt me simpeler, je schud het in en doet het in de micro?
Gluhwein... Och, heerlijk!! De varianten die je kunt kopen zijn meestal wel al voorzien van wat specerijen/suiker... Die maak ik gewoon warm in een pannetje tot hij goed heet is. Maar het lekkerst is de kruiden los kopen ( zelf verzamelen of bij Dille&Kamille een zakje Gluhweinkruiden halen ) en dan met rode wijn inkoken! Helaas voor mij deze kerst/winter ook geen gluhwijn... Of ik moet er een voor mezelf met rode druivensap of non-alcoholische wijn maken. Vind het echt lekker en feestelijk!
Ik maak het altijd zelf. Is nog veel lekkerder dan die kant en klare. Belangrijkste inderdaad niet laten koken omdat dan de alcohol verdampt. Hier net ook een pannetje leeg gemaakt met een aantal mensen, lekker geborreld. Echt heerlijk.
Ik doe meestal gewoon een mok (niet te vol!) in de magnetron, manlief vind t nl niet te zuipen en om nou voor alleen mij een pan warm te maken..
Ik vind het zelf minder lekker als ik het in de magnetron opwarm, je kunt dan ook moeilijker de temperatuur bepalen vind ik.. oei bij de Ikea alcoholvrije? dan moet ik daar snel heen!!
De alcohol vrije heb ik ook bij de Ikea gehaald! Smaak is wel een tikje anders, maar het heeft wel een gluhwein smaakje daar gaat het ook om tijdens de zwangerschap!
Ik doe altijd een partje van een sinaasappel in mijn glas, en een beetje kaneel en kruidnagel (en stiekem wat suiker ) heerlijk!
Volgens mij ongeveer net zoiets als bisschopswijn, dat maakte ik ook nog wel eens. Rode wijn in een pan, kaneelstokje, een sinaasappel vol kruidnagelen prikken en suiker. Meestal haal ik nu die gluhwein van de Lidl, die warm ik op in een pan. Die alcoholvrije van de Ikea heb ik ook eens tijdens een zwangerschap geloof ik geprobeerd, vond hem niet zo lekker.
Is echt super simpel. Je hebt het volgende nodig: 1 fles rode wijn 1 sinaasappel 8 kruidnagels 2 kaneelstokjes 2 eetlepels honing 2 eetlepels bruine basterdsuiker 1 anijsster Sinaasappel wassen en in parten snijden. Boven de pan beetje uitknijpen. Verder alle ingredienten er gewoon bij doen en langzaam opwarmen maar niet laten koken. Voor het inschenken even door een zeef halen. Vaak als ik weet dat ik s'avonds gluwijn wil dan doe ik dit s'ochtends al in de pan zodat de smaken goed kunnen trekken. Proost.