gluhwein

Discussie in 'De lounge' gestart door Bloem1981, 7 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bloem1981

    Bloem1981 Bekend lid

    4 aug 2009
    800
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb bij de Hema gluhwein gekocht vandaag.

    Maar hoe moet ik die warm maken? In een pan? En hoe lang?
     
  2. guus

    guus Fanatiek lid

    20 mrt 2012
    2.083
    0
    0
    in het koude noorden
    in een pan is wel het beste, eventueel kaneelstokje erbij doen of wat suiker en het hoeft niet zo heel lang, het mag zeker niet koken,
     
  3. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    volgens mijn gewoon in een pan todat hij warm is net als soep niet koken.
     
  4. Sterrefeetje

    Sterrefeetje Niet meer actief

    In een pan, en niet laten koken :) Ik doe er zelf nooit iets bij aan suiker ed.

    Mmmmm ga ik ook weer eens halen :D
     
  5. I love my baby

    I love my baby Niet meer actief

    Ik doe het altijd in een pannetje, niet laten koken maar gewoon heet maken, voelde altijd gewoon met mijn vinger, ben toch de enige die het dan opdronk..
    Dit jaar geen gluhwein, jammer!
     
  6. Bloem1981

    Bloem1981 Bekend lid

    4 aug 2009
    800
    0
    0
    NULL
    NULL
    Thanx meiden!! Ga ik vanavond eens proberen dan!!
     
  7. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    pfft heb het nooit gedronken, ik vind het stinken en lijkt me echt niet lekker maar nu ik al zo lang geen druppel alcohol heb gedronken krijg ik er wel zin in om het uit te proberen haha, nog een paar weekjes geduld

    gewoon in een pannetje tot het net niet kookt volgens mij, of microgolfoven? mag dat niet? lijkt me simpeler, je schud het in en doet het in de micro?
     
  8. LieveMamaTrix

    LieveMamaTrix Fanatiek lid

    12 mrt 2012
    2.806
    0
    36
    Gluhwein... Och, heerlijk!! De varianten die je kunt kopen zijn meestal wel al voorzien van wat specerijen/suiker... Die maak ik gewoon warm in een pannetje tot hij goed heet is.
    Maar het lekkerst is de kruiden los kopen ( zelf verzamelen of bij Dille&Kamille een zakje Gluhweinkruiden halen ) en dan met rode wijn inkoken!

    Helaas voor mij deze kerst/winter ook geen gluhwijn... Of ik moet er een voor mezelf met rode druivensap of non-alcoholische wijn maken.
    Vind het echt lekker en feestelijk!
     
  9. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Ik maak het altijd zelf. Is nog veel lekkerder dan die kant en klare. Belangrijkste inderdaad niet laten koken omdat dan de alcohol verdampt. Hier net ook een pannetje leeg gemaakt met een aantal mensen, lekker geborreld. Echt heerlijk.
     
  10. Pluizje

    Pluizje Bekend lid

    31 okt 2011
    661
    14
    18
    Ik doe meestal gewoon een mok (niet te vol!) in de magnetron, manlief vind t nl niet te zuipen :D en om nou voor alleen mij een pan warm te maken..
     
  11. guus

    guus Fanatiek lid

    20 mrt 2012
    2.083
    0
    0
    in het koude noorden
    voor de zwangeren, ikea heeft gluwein ZONDER alchol
     
  12. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    15 nov 2011
    2.349
    2
    36
    Psycholoog
    Hmmmmmmmmm doe mij maar een hele pan hahahahahaha!!!
     
  13. I love my baby

    I love my baby Niet meer actief

    Ik vind het zelf minder lekker als ik het in de magnetron opwarm, je kunt dan ook moeilijker de temperatuur bepalen vind ik..

    oei bij de Ikea alcoholvrije? dan moet ik daar snel heen!! :p
     
  14. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    In de allerhande heeft ook een keer gluhwein van appelsap gestaan, alcohol vrij dus.
     
  15. MeLili

    MeLili Lid

    24 nov 2012
    40
    0
    0
    NULL
    NULL
    De alcohol vrije heb ik ook bij de Ikea gehaald! Smaak is wel een tikje anders, maar het heeft wel een gluhwein smaakje daar gaat het ook om tijdens de zwangerschap!
     
  16. danip

    danip Niet meer actief

    Ik doe altijd een partje van een sinaasappel in mijn glas, en een beetje kaneel en kruidnagel (en stiekem wat suiker ;)) heerlijk!
     
  17. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    doe ik ook :) heerlijk...
     
  18. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.656
    1.414
    113
    Maar hoe maak je dat dan? Wat moet er in?

    Hmm lui kan natuurlijk ook even googlen :)
     
  19. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.064
    3.859
    113
    Volgens mij ongeveer net zoiets als bisschopswijn, dat maakte ik ook nog wel eens. Rode wijn in een pan, kaneelstokje, een sinaasappel vol kruidnagelen prikken en suiker.

    Meestal haal ik nu die gluhwein van de Lidl, die warm ik op in een pan.
    Die alcoholvrije van de Ikea heb ik ook eens tijdens een zwangerschap geloof ik geprobeerd, vond hem niet zo lekker.
     
  20. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Is echt super simpel.

    Je hebt het volgende nodig:
    1 fles rode wijn
    1 sinaasappel
    8 kruidnagels
    2 kaneelstokjes
    2 eetlepels honing
    2 eetlepels bruine basterdsuiker
    1 anijsster

    Sinaasappel wassen en in parten snijden. Boven de pan beetje uitknijpen. Verder alle ingredienten er gewoon bij doen en langzaam opwarmen maar niet laten koken. Voor het inschenken even door een zeef halen. Vaak als ik weet dat ik s'avonds gluwijn wil dan doe ik dit s'ochtends al in de pan zodat de smaken goed kunnen trekken.
    Proost.
     

Deel Deze Pagina