Ik ben benieuwd wat voor gezinsrecepten jullie allemaal hebben! Onder een gezinsrecept valt dat het voor minimaal 2 volwassenen en 2 mee etende kinderen moet zijn, het moet makkelijk te maken zijn (max 1 uur) en de ingrediënten moeten te overzien zijn (dus geen enorm lange lijsten met rare kruiden en gekke ingrediënten) Ik zal beginnen: Lekkere zoete kipfilet uit de oven met gebakken aardappels en spinasie met ei. Recept met allemaal dagelijks te gebruiken ingredienten die je waarschijnlijk al in de kast hebt staan dus lekker makkelijk! Het philadelphia recept staat ook op de website van hun. Ingredienten: - 4 kipfilet - vloeibare honing (die je ook op je brood smeert) - basilicum (vers om zelf te knippen of al voorgeknipt in een potje) - Philadelphia (de variant die je zelf lekker vind, ik gebruik de kruiden variant) - Gebakken aardappels - spinasie (ik gebruik de diepvriesblokken maar je kunt het zo vers maken als je wilt) - 4 eieren Verwarm de oven voor op 180 graden De kipfilet leg je in een ovenschaal, snij je dan door de helft daar smeer je een ruime hoeveelheid philadelphia tussen over de kipfilet smeer je honing zodat het er aan alle kanten lekker afdruipt daaroverheen strooi je wat basilicum. Dit hele geheel gaat 30 tot 40 minuten in de oven. dan doe je de spinasie in de pan, je zorgt dat er een pan met water op staat om het eitje in de koken (deze moet je hardgekookt maken) je bakt vervolgens de aardappelen en voila! De ei doe je in stukjes door de spinasie heen (dan eten de kinderen het hier makkelijk op!) yummiee!! bereidingstijd (40 a 45 min!)
klinkt lekker! hier niet echt een gezinsrecept, alles word gegeten hier, kinderen hebben weinig voorkeur al wil daniel laatste tijd alleen maar "bjoklie" (broccoli). Eten dat elke dag volgens hem
Ik eet eigenlijk elke dag wel makkelijk, ca 20/30 minuten Maar weinig variatie dus ik lees mee! Mijn gezinsrecepten bestaan meestal uit gebakken aardappelschijfjes met rauwkost en/of gekookte groenten en iets van vlees erbij. Pastaatjes zijn hier ook favoriet met tomatensaus uit een pakje en dan allerhande groenten er door heen ( de ene keer broccoli, dan weer courgette, champignons, een roerbakpakket etc) soms eens met pesto saus, daar doe ik vaak groene groenten doorheen/ spinazie en dan kip ipv gehakt. Snel, voedzaam en lekker
Hmmm ik had eigenlijk wel wat meer recepten verwacht haha, iedereen heeft toch wel een recept wat niet alledaags is? Wat ik ook lekker vind zijn ovenschotels! Ik bewaar altijd alle groentes die over zijn en dan maak ik eens in de week of 2 weken een ovenschotel daarvan. onderop gehakt (lekker goedkoop en gebruik je ook voor pasta's enzo dus daar ligt onze vriezer altijd vol mee), daaroverheen alle restjes groente die we opgespaard hebben in de vriezer (wel eerst ontdooit) en daaroverheen aardappelschijfjes. (gewoon zo'n verpakking of vastkokende aardappelen koken en in schijfjes snijden) ligt er net aan wat je in huis hebt. Daaroverheen een potje aardappel anders ovenschotel en voila! Lekker makkelijk binnen 5 min klaar in de keuken (als je voor de voorgesneden schijfjes gaat dan) en de oven doet de rest! (wel 60 min in de oven!) Ideaal en superlekker hier!
wij hadden deze week hutspot uit de oven de ui eerst bakken dan de wortels erbij en aardappelschijfjes oragano 4 eetlepels water erbij 10 min zacht koken met deksel erop af en toe roeren dan in oven schaal op een snij plak 50 gram bloem en volgens mij 75gr kaas en daar op boter in kleine stukjes (75 gr) er door kneden dat op de hutspot doen en half uurtje op 200gr de oven in
Penne koken Ondertussen de volgende ingrediënten klaarmaken en even aanbakken: Bakje cherrytomaten, de tomaatjes in stukken snijden 1 pakje hamblokjes 3 a 4 bosuitjes in stukken gesneden Tomaten e.d. door de penne roeren met een half bakje mascarpone. Een theelepeltje sambal en zout en peper toevoegen. Alles in een ovenschaal en geraspte kaas (30+)erover heen. Ongeveer 10 minuten op 180 graden et voilà je gerecht (Sonja Bakker) is klaar. Lekker met een frisse salade. Onze kinderen zijn er heel dol op en wij ook.
Vanwege de allergieën van onze dochter eten wij veel rijst met kip / vis / vlees en allerlei soorten groenten die we dan wokken.
Is hier ook favoriet maar dan net anders: onderop gehakt, ui en doperwten. Daarop de aardappel anders saus (wij nemen altijd knoflook), daarbovenop de aardappelschijfjes en daarop geraspte kaas. Mmmmmm
En wie heeft recepten voor 6 personen? Voor 4 redden we echt niet meer dus zit regelmatig te verzinnen om die 4 persoons verpakkingen etc uit te breiden naar 6. Stokbrood erbij of sla of extra groenten ofzo. Maar wie heeft leuke recepten voor 6 personen?
Snel makkelijk en lekker. Een stuk kipfilet a 200/300 gram. Dat kan ook een hamlap zijn of gehakt wat je maar in huis hebt. Wel in stukjes snijden. Ui knoflook peper zout doe het samen in de pan even lekker bakken. Dan doe je er sojasaus bij even in laten koken eventueel wat tomatenpuree er bij. Dan een blik bruin bonen of doperwten/peen of sperziebonen wat paprika in blokjes van uit de vriezer water er bij en weer wat laten inkoken wel wat vocht over houden als een soort jus.. Rijst koken En dan heb je een prima maaltijd voor vier en binnen ongeveer 20/25 min is het klaar en dan lekker smullen . Komkommer er bij voor het frissen of sla tomaat. Noem het mijn twee pan,s gerecht.
Dit vinden onze kinderen erg lekker: Ingrediënten: 750 gr prei in ringen Aardappels voor 1kg puree Witvis (bijv. die pakken iglo kabeljauwfilet 4x100 gr) Mosterd Roomboter Crème fraiche Geraspte jonge kaas Melk Bereiding: Kook de aardappels en maak hier met wat melk en boter een mooie gladde puree van, breng op smaak mket zout en peper. Snijd de prei in ringen en bak deze even zachtjes 5 minuten in een beetje boter. Snijd de vis in stukjes en breng op smaal met zout en peper, meng dit met de Créme fraiche (125 ml) en 2 eetlepels mosterd. Doe het vismengsel in een ovenschaal, leg daarop de prei en dek af met de aardappelpuree. Strooi de jonge kaas erover en zet het zo'n 25 min. in de oven op 200 graden celcius. Ook risotto met doperwtjes en spekjes zijn ze dol op: Fruit een ui met een teentje knoflook,bak de spekjes mee, doe de risottorijst erbij en voeg doperwtjes (diepvries toe) Voeg dan al roerend steeds wat hete kippenboullion toe. En blijf steeds roeren tot alle boullion is opgenomen. Ga zo door tot de risottorijst gaar is. Voeg nog wat parmezaanse kaas toe en klaar!
Ik heb nog een 'recept' Je hebt nodig: spaghetti, gehakt, ui, kaas, en eventueel zout en kruiden. Kook het water voor de spaghetti, en ondertussen het gehakt bakken. Bij het gehakt bak je later ui mee. De spinazie maak je zo klaar als op de verpakking staat (of vers natuurlijk), en de kaas rasp je. Als alles gaar is, verdelen over de borden, en eet smakelijk! Wij vinden dit zelf een heel makkelijk en smakelijk recept, welke je ook gemakkelijk kunt variëren met Boursin, spekjes, etc.
Ik heb hier nog een lekker gerecht maar zit niet zoveel groenten in maar mss dat je er wel ui/paprika mee kunt bakken. Voor 6 personen: (je kunt de hoeveelheden verminderen) 1kg shoarma 1 grote pot atjar tjampoer 3 hoge potjes tomatenpuree half kopje suiker 3 el ketjap 3 el curry (die je ook bij de patat eet, haha) kopje water Bak de shoarma. Doe de tomatenpuree erdoorheen met atjar tjampoer. Voeg daarna de suiker, ketjap en curry erbij. Goed mengen. Nu kun je kiezen wat je lekker vind. Hou je van zoetzuur dan doe je het vocht van atjar tjampoer erbij en eventueel nog wat suiker. Beetje water erbij tot je de juiste sausdikte hebt (smaken verschillen) Hou je van pittig dan doe je het vocht van atjar er niet bij maar een beetje water en wat sambal. Lekker bij rijst. Maar ook lekker bij de bami vd chinees. Of zo'n bak kant en klare bak bami vd supermarkt.
Gekruide blokjes kipfilet wokken. Bak een zak roerbakgroenten (of ui, paprika, prei en champignongs) mee. Half flesje woksaus zoet-zuur. Lekker bij (volkoren) spagetti.
Dit vinden onze kinderen erg lekker: Creme fraiche Blikje tonijn 3 uien 2teentjes knoflook Macaroni Fruit de ui, daar na de knoflook er door. Dan de tonijn erbij. Als laatste de creme fraiche. Niet laten koken! Naar smaak zout en peper toevoegen. Macaroni erbij en lekker eten. Ook lekker: 4 tomaten Spekjes Knoflook Bakje philedelphia Scheut ketchup Champignons Spekjes bakken, knoflook, tomaten en champignons erbij. Daarna de philedelphia en de scheut ketchup en ook dit eten we met macaroni.
2 Kipfilets in stukjes bakken. Bakje champignons in stukjes en een uitje gesneden erbij. Deze meebakken. Naar smaak peper en zout. Dan een blik onverdunde unox champignonsoep erbij, deze verwarmen en dan een pakje peperboursin. (De soep lijkt eerst te klonteren, maar als je even wacht wordt het samen met de boursin een mooie gladde saus). Lekker met zowel pasta als rijst. Als groente lekker komkommersalade of stukjes komkommer. In 20 min klaar!
Hmmmmmmmm lekker!!! Vandaag stamppot gegeten, ook lekker makkelijk maar zit wel een uurtje tijd in. Ben benieuwd naar meer!