gezinsrecepten!

Discussie in 'De lounge' gestart door happyglow, 16 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. happyglow

    happyglow Fanatiek lid

    18 okt 2012
    2.101
    0
    0
    Accountmanager Binnendienst
    Maarssen
    Ik ben benieuwd wat voor gezinsrecepten jullie allemaal hebben! Onder een gezinsrecept valt dat het voor minimaal 2 volwassenen en 2 mee etende kinderen moet zijn, het moet makkelijk te maken zijn (max 1 uur) en de ingrediënten moeten te overzien zijn (dus geen enorm lange lijsten met rare kruiden en gekke ingrediënten)


    Ik zal beginnen:

    Lekkere zoete kipfilet uit de oven met gebakken aardappels en spinasie met ei.

    Recept met allemaal dagelijks te gebruiken ingredienten die je waarschijnlijk al in de kast hebt staan dus lekker makkelijk! Het philadelphia recept staat ook op de website van hun.

    Ingredienten:

    - 4 kipfilet
    - vloeibare honing (die je ook op je brood smeert)
    - basilicum (vers om zelf te knippen of al voorgeknipt in een potje)
    - Philadelphia (de variant die je zelf lekker vind, ik gebruik de kruiden variant)
    - Gebakken aardappels
    - spinasie (ik gebruik de diepvriesblokken maar je kunt het zo vers maken als je wilt)
    - 4 eieren

    Verwarm de oven voor op 180 graden

    De kipfilet leg je in een ovenschaal, snij je dan door de helft daar smeer je een ruime hoeveelheid philadelphia tussen over de kipfilet smeer je honing zodat het er aan alle kanten lekker afdruipt daaroverheen strooi je wat basilicum.

    Dit hele geheel gaat 30 tot 40 minuten in de oven.

    dan doe je de spinasie in de pan, je zorgt dat er een pan met water op staat om het eitje in de koken (deze moet je hardgekookt maken)

    je bakt vervolgens de aardappelen en voila!

    De ei doe je in stukjes door de spinasie heen (dan eten de kinderen het hier makkelijk op!)

    yummiee!! bereidingstijd (40 a 45 min!)
     
  2. guppekop

    guppekop VIP lid

    28 aug 2009
    13.271
    1
    0
    varend op schip
    klinkt lekker!

    hier niet echt een gezinsrecept, alles word gegeten hier, kinderen hebben weinig voorkeur al wil daniel laatste tijd alleen maar "bjoklie" (broccoli). Eten dat elke dag volgens hem :D
     
  3. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    1
    36
    Ik eet eigenlijk elke dag wel makkelijk, ca 20/30 minuten ;) Maar weinig variatie dus ik lees mee!

    Mijn gezinsrecepten bestaan meestal uit gebakken aardappelschijfjes met rauwkost en/of gekookte groenten en iets van vlees erbij.
    Pastaatjes zijn hier ook favoriet met tomatensaus uit een pakje en dan allerhande groenten er door heen ( de ene keer broccoli, dan weer courgette, champignons, een roerbakpakket etc) soms eens met pesto saus, daar doe ik vaak groene groenten doorheen/ spinazie en dan kip ipv gehakt. Snel, voedzaam en lekker ;)
     
  4. happyglow

    happyglow Fanatiek lid

    18 okt 2012
    2.101
    0
    0
    Accountmanager Binnendienst
    Maarssen
    Hmmm ik had eigenlijk wel wat meer recepten verwacht haha, iedereen heeft toch wel een recept wat niet alledaags is?

    Wat ik ook lekker vind zijn ovenschotels! Ik bewaar altijd alle groentes die over zijn en dan maak ik eens in de week of 2 weken een ovenschotel daarvan.

    onderop gehakt (lekker goedkoop en gebruik je ook voor pasta's enzo dus daar ligt onze vriezer altijd vol mee), daaroverheen alle restjes groente die we opgespaard hebben in de vriezer (wel eerst ontdooit) en daaroverheen aardappelschijfjes. (gewoon zo'n verpakking of vastkokende aardappelen koken en in schijfjes snijden) ligt er net aan wat je in huis hebt. Daaroverheen een potje aardappel anders ovenschotel en voila! Lekker makkelijk binnen 5 min klaar in de keuken (als je voor de voorgesneden schijfjes gaat dan) en de oven doet de rest! (wel 60 min in de oven!)

    Ideaal en superlekker hier!
     
  5. lovekees

    lovekees Bekend lid

    8 okt 2010
    814
    0
    16
    NULL
    NULL
    wij hadden deze week hutspot uit de oven

    de ui eerst bakken dan de wortels erbij en aardappelschijfjes oragano 4 eetlepels water erbij 10 min zacht koken met deksel erop af en toe roeren dan in oven schaal op een snij plak 50 gram bloem en volgens mij 75gr kaas en daar op boter in kleine stukjes (75 gr) er door kneden dat op de hutspot doen en half uurtje op 200gr de oven in
     
  6. Druif78

    Druif78 VIP lid

    11 feb 2008
    9.724
    1
    36
    Wat een goed idee! Ik koop nooit aardappel anders, wel eens lekker voor de variatie!
     
  7. Anta

    Anta Actief lid

    10 aug 2009
    208
    1
    0
    NULL
    NULL
    Penne koken
    Ondertussen de volgende ingrediënten klaarmaken en even aanbakken:

    Bakje cherrytomaten, de tomaatjes in stukken snijden
    1 pakje hamblokjes
    3 a 4 bosuitjes in stukken gesneden

    Tomaten e.d. door de penne roeren met een half bakje mascarpone. Een theelepeltje sambal en zout en peper toevoegen. Alles in een ovenschaal en geraspte kaas (30+)erover heen. Ongeveer 10 minuten op 180 graden et voilà je gerecht (Sonja Bakker) is klaar.

    Lekker met een frisse salade. Onze kinderen zijn er heel dol op en wij ook.
     
  8. Ukkepukkie

    Ukkepukkie Niet meer actief

    Mmm, die ga ik onthouden!
     
  9. siepie

    siepie Fanatiek lid

    28 apr 2010
    3.424
    3
    38
    Vanwege de allergieën van onze dochter eten wij veel rijst met kip / vis / vlees en allerlei soorten groenten die we dan wokken.
     
  10. Mammietammie

    Mammietammie Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.567
    0
    36
    Zuid-Holland
    Is hier ook favoriet maar dan net anders: onderop gehakt, ui en doperwten. Daarop de aardappel anders saus (wij nemen altijd knoflook), daarbovenop de aardappelschijfjes en daarop geraspte kaas. Mmmmmm
     
  11. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    En wie heeft recepten voor 6 personen? Voor 4 redden we echt niet meer dus zit regelmatig te verzinnen om die 4 persoons verpakkingen etc uit te breiden naar 6. Stokbrood erbij of sla of extra groenten ofzo. Maar wie heeft leuke recepten voor 6 personen?
     
  12. knap

    knap Niet meer actief

    Snel makkelijk en lekker.

    Een stuk kipfilet a 200/300 gram. Dat kan ook een hamlap zijn of gehakt wat je maar in huis hebt. Wel in stukjes snijden.
    Ui knoflook peper zout doe het samen in de pan even lekker bakken. Dan doe je er sojasaus bij even in laten koken eventueel wat tomatenpuree er bij. Dan een blik bruin bonen of doperwten/peen of sperziebonen wat paprika in blokjes van uit de vriezer water er bij en weer wat laten inkoken wel wat vocht over houden als een soort jus.. Rijst koken

    En dan heb je een prima maaltijd voor vier en binnen ongeveer 20/25 min is het klaar en dan lekker smullen .

    Komkommer er bij voor het frissen of sla tomaat.

    Noem het mijn twee pan,s gerecht.:)
     
  13. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Dit vinden onze kinderen erg lekker:
    Ingrediënten:
    750 gr prei in ringen
    Aardappels voor 1kg puree
    Witvis (bijv. die pakken iglo kabeljauwfilet 4x100 gr)
    Mosterd
    Roomboter
    Crème fraiche
    Geraspte jonge kaas
    Melk
    Bereiding:
    Kook de aardappels en maak hier met wat melk en boter een mooie gladde puree van, breng op smaak mket zout en peper.
    Snijd de prei in ringen en bak deze even zachtjes 5 minuten in een beetje boter.
    Snijd de vis in stukjes en breng op smaal met zout en peper, meng dit met de Créme fraiche (125 ml) en 2 eetlepels mosterd.
    Doe het vismengsel in een ovenschaal, leg daarop de prei en dek af met de aardappelpuree. Strooi de jonge kaas erover en zet het zo'n 25 min. in de oven op 200 graden celcius.

    Ook risotto met doperwtjes en spekjes zijn ze dol op:

    Fruit een ui met een teentje knoflook,bak de spekjes mee, doe de risottorijst erbij en voeg doperwtjes (diepvries toe) Voeg dan al roerend steeds wat hete kippenboullion toe. En blijf steeds roeren tot alle boullion is opgenomen. Ga zo door tot de risottorijst gaar is. Voeg nog wat parmezaanse kaas toe en klaar!
     
  14. Withinshin

    Withinshin Bekend lid

    1 okt 2009
    972
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik heb nog een 'recept'

    Je hebt nodig: spaghetti, gehakt, ui, kaas, en eventueel zout en kruiden.

    Kook het water voor de spaghetti, en ondertussen het gehakt bakken. Bij het gehakt bak je later ui mee. De spinazie maak je zo klaar als op de verpakking staat (of vers natuurlijk), en de kaas rasp je.

    Als alles gaar is, verdelen over de borden, en eet smakelijk!

    Wij vinden dit zelf een heel makkelijk en smakelijk recept, welke je ook gemakkelijk kunt variëren met Boursin, spekjes, etc.
     
  15. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    Ik heb hier nog een lekker gerecht maar zit niet zoveel groenten in maar mss dat je er wel ui/paprika mee kunt bakken.

    Voor 6 personen: (je kunt de hoeveelheden verminderen)
    1kg shoarma
    1 grote pot atjar tjampoer
    3 hoge potjes tomatenpuree
    half kopje suiker
    3 el ketjap
    3 el curry (die je ook bij de patat eet, haha)
    kopje water

    Bak de shoarma. Doe de tomatenpuree erdoorheen met atjar tjampoer. Voeg daarna de suiker, ketjap en curry erbij. Goed mengen.

    Nu kun je kiezen wat je lekker vind. Hou je van zoetzuur dan doe je het vocht van atjar tjampoer erbij en eventueel nog wat suiker. Beetje water erbij tot je de juiste sausdikte hebt (smaken verschillen)

    Hou je van pittig dan doe je het vocht van atjar er niet bij maar een beetje water en wat sambal.

    Lekker bij rijst. Maar ook lekker bij de bami vd chinees. Of zo'n bak kant en klare bak bami vd supermarkt.
     
  16. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    Gekruide blokjes kipfilet wokken. Bak een zak roerbakgroenten (of ui, paprika, prei en champignongs) mee. Half flesje woksaus zoet-zuur.

    Lekker bij (volkoren) spagetti.
     
  17. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    klinkt lekker jammie:)
     
  18. Lin

    Lin Actief lid

    19 mrt 2007
    243
    1
    18
    Dit vinden onze kinderen erg lekker:

    Creme fraiche
    Blikje tonijn
    3 uien
    2teentjes knoflook
    Macaroni

    Fruit de ui, daar na de knoflook er door. Dan de tonijn erbij.
    Als laatste de creme fraiche. Niet laten koken! Naar smaak zout en peper toevoegen.
    Macaroni erbij en lekker eten.

    Ook lekker:

    4 tomaten
    Spekjes
    Knoflook
    Bakje philedelphia
    Scheut ketchup
    Champignons

    Spekjes bakken, knoflook, tomaten en champignons erbij. Daarna de philedelphia en de scheut ketchup en ook dit eten we met macaroni.
     
  19. Theres

    Theres Actief lid

    4 nov 2009
    280
    33
    28
    Zeeland
    2 Kipfilets in stukjes bakken. Bakje champignons in stukjes en een uitje gesneden erbij. Deze meebakken. Naar smaak peper en zout. Dan een blik onverdunde unox champignonsoep erbij, deze verwarmen en dan een pakje peperboursin. (De soep lijkt eerst te klonteren, maar als je even wacht wordt het samen met de boursin een mooie gladde saus). Lekker met zowel pasta als rijst. Als groente lekker komkommersalade of stukjes komkommer. In 20 min klaar!
     
  20. happyglow

    happyglow Fanatiek lid

    18 okt 2012
    2.101
    0
    0
    Accountmanager Binnendienst
    Maarssen
    Hmmmmmmmm lekker!!!

    Vandaag stamppot gegeten, ook lekker makkelijk maar zit wel een uurtje tijd in.

    Ben benieuwd naar meer!
     

Deel Deze Pagina