low budget hartige taart?

Discussie in 'De lounge' gestart door Athina, 17 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Voor het kerstdiner (voor de ouders) op school - wil ik een hartige taart maken. Maar m'n budget voor deze maand is er al aardig door :p . Dus het mag niet te veel kosten.

    Op internet vond ik deze al: Hartige taart in 4 stappen | Recept hartige taart

    maar mensen nog anderen? Eventueel met spekjes :p -want die heb ik nog in de vriezer liggen...

    En oja: Het is wel prettig als de taart koud ook nog lekker is...
     
  2. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Spekjes en prei (kost nu ook geen drol)
    ham en courgette
    Cherrie tomaatjes

    Sowieso ben je denk ik totaal maar €3,00 ofzo kwijt voor een flinke taart.

    Je weet verder hoe je het moet maken?
     
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik denk het wel.. bladerdeeg op de bodem - spekjes (of welk vlees dan ook) en groente uitbakken, in de vorm doen en dan een mengsel van room + ei erop en kaas eroverheen strooien toch?
     
  4. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Ik doe altijd spekjes uitbakken en prei meebakken.
    Wat laten afkoelen
    3 eieren klutsen en creme fraiche erdoor.
    Peper en zout erdoor, kaas erdoor.
    Mengen met de spek/groenten.
    En dat dan storten in de bakvorm waar bladerdeeg in zit.
    Tot goudgeel bakken evt met houten prikker in prikken als die schoon eruit komt is hij gaar.
     
  5. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Quiche Lorraine: ui en spekjes. Zooooo lekker!!! :D
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    bladerdeeg, kaas en ham is simpel en erg low budget.
     
  7. nogeenwonder

    nogeenwonder Actief lid

    7 jun 2009
    195
    1
    0
    grubbenvorst
    prei gehakt taart!
    heerlijk
    gehakt rul bakken prei in ringen en even meebakken kerriepoeder eroverheenn
    an in een met bladerdeeg bedekte springvorm doen. 1 bakje creme fraiche eroverheen en de oven in! heeeeeerlijk en niet duur!
     
  8. MoederK

    MoederK Fanatiek lid

    19 jan 2009
    1.833
    46
    48
    Broccolitaart (met zalm)

    Broccoli voorkoken met zout

    6 eiren mengen met beetje melk, zout en nootmuskaat

    Broccoli in ovenschaal, eimengsel erover en in oven doen tot bovenkant bruin is.

    Als variatie (maar niet lowbudget) kun je ook stukjes zalm in de ovenschaal erbij doen.
    Evt geraspte kaas erop

    Heerlijk, en geen bladerdeeg nodig!
     
  9. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    Bodem bladerdeeg, daarop prei,spekjes en geraspte kaas. Sausje van 3 eieren en 200 ml creme freche. In de oven en klaar
     
  10. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Euroshopper bladerdeeg, ongeveer 4 grote preien, gehakt of spekjes, 3 eieren en geraspte kaas... springvorm bekleden, spekjes/gehakt en prei bakken met wat zout/peper en nootmuskaat... vervolgens alles in de vorm scheppen eieren even loskloppen met wat water en melk, kaas erdoor en over de taart gieten... evt. met restjes bladerdeeg ruitjes maken bovenop de taart... Dan in de oven weet zo even niet hoe lang schat op 180 graden ongeveer een uur...
     
  11. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Moet er ook bankpapier in de springvorm of is invetten voldoende ?
     
  12. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    Ik vet alleen de ovenschaal in
     
  13. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Grbruik altijd bakspray van dr oetker werkt echt ontzettend goed!
     
  14. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
  15. Mammietammie

    Mammietammie Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.567
    0
    36
    Zuid-Holland
    Broccoli met spekjes en geraspte kaas. Heb ik al vaak gemaakt voor verjaardagen etc en valt altijd in de smaak, ook koud!

    Overigens zou ik voor een hartige taart geen bladerdeeg gebruiken maar gewoon bloem met boter en snufje zout, beetje water.
     

Deel Deze Pagina