Dessert kerst

Discussie in 'De lounge' gestart door EdN, 17 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.830
    3.625
    113
    Een hoop lekkere dingen dames, ik ga eens even goed nadenken! Wat het lastig maakt is dat wij eerste kerstdag weg zijn en pas op tweede
    Kerstdag aan het begin van de middag weer terug komen, dus ik heb dan geen tijd meer op nog echt veel werk te verrichten, hooguit s avonds wat afmaken, maar de voorbereiding moet echt 2 dagen ervoor gebeuren.
     
  2. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Ik ben nu aan het werk, zal m morgen even plaatsen!
     
  3. Linana

    Linana Niet meer actief

    Monchou taart met kokos en kersen
    Witte arretjescake
    Bruine arretjescake
    Red velvet taart
    Pistache/banaan brownies met vanille roomijs

    En kan zo nog wel ff doorgaan :p
    Ik verzorg beide kerstdagen de toetjes en ga ze komend weekend allemaal klaar maken ;)
     
  4. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Geen idee, we eten bij mijn s-ouders :D
     
  5. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
  6. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
  7. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Ik maak hem voor de eerste kerstdag. Al eens een paar jaar eerder gemaakt voor kerst.
    Als extraatje met sterretjes bij serveren. Lampen uit en iedereen enthousiast!
     
  8. Gingerkitten

    Gingerkitten Actief lid

    12 aug 2011
    225
    0
    0
    Zeist
    creme brulee?
    ook erg makkelijk
     
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    wij maken ijstaart
     
  10. Linana

    Linana Niet meer actief

    Dat vind ik dus niet hahaha!!
    Mislukt geheid hiero
     
  11. Gingerkitten

    Gingerkitten Actief lid

    12 aug 2011
    225
    0
    0
    Zeist
    oh echt, heb het nu 2 keer gemaakt en zoooo lekker,
    heb alleen wel 3 uur in de oven gestaan
     
  12. Linana

    Linana Niet meer actief

    Denk dat ik dan iets verkeerd doe :)
    Over het algemeen ben ik echt een keukenprinses wat taarten betreft

    Dit jaar maar ff lekker makkelijk voor kerst; niks wat in de oven moet, alleen maar opstijven in de koelkast :D
     
  13. IS88

    IS88 Fanatiek lid

    8 jul 2012
    1.133
    1
    38
    NULL
    NULL
    Straciatella ijstaart, eventueel met chocolade espressosaus

    Albert Heijn

    Super lekker! Ik doe er wel 2 bakken ijs in
     
  14. Lotje02

    Lotje02 Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.646
    3
    0
    Hier vorig jaar hetzelfde probleem en ik heb toen voor iedereen 3 kleine mouse-jes gemaakt. Een van chocolade, een van aardbei en een van gelei waar ik bosvruchten doorheen had gedaan. Alles van tevoren gemaakt en op laten stijven in de koelkast tijdens 1e kerstdag en voor het opdienen wen beetje leuk versieren.
     
  15. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Witte chocoladetaart met een bodem van bastogne koekjes:

    Nodig:
    50 gram boter
    300 gr witte chocolade
    200 gram bastogne koekjes
    400 ml slagroom
    Springvorm

    Boter smelten in een pannetje. De bastogne koekjes helemaal verkruimelen, zo fijn mogelijk maken. Roer de boter erdoorheen. Schep het mengsel in de springvorm, bedek de hele bodem ermee en druk het goed aan. Springvorm in de koelkast.

    Voor de vulling: witte chocola au bain marie smelten, iets laten afkoelen. Klop de slagroom lobbig maar niet stijf. Meng de chocola erdoorheen (chocola mag echt niet meer heet zijn, dan gaat het schiften) giet het mengsel over de bodem in de springvorm, laat het een hele dag opstijven in de koelkast.

    En zo simpel is het! Kan je vertellen dat het echt hemels is! Lekker met pure choclade saus (van de supermarkt) en met ijs.
     
  16. esme66

    esme66 Niet meer actief

    Deze:
    Albert Heijn
    van Jamie Oliver.
    Recept staat ook in de speciale kerst folder van A.H.

    Ik vind hem heerlijk, en kan gerust drie dagen in de vriezer staan. Voor het serveren alleen nog chocolade smelten en er overheen, is met 10 minuten gedaan.!
     
  17. Stephanie20

    Stephanie20 Fanatiek lid

    6 mei 2007
    1.502
    47
    48
    student
    België
    Tiramisu met speculoos (lotus) lekker om te eten,speciaal veel mensen kennen het niet. En op voorhand te maken. Je kan het recept terugvinden op de website van lotus. Oja,ook niet zo duur!
     
  18. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.830
    3.625
    113
    Ik ben een beetje een dombo hoor, maar zou ik deze dan dus ook 2 dagen van te voren kunnen maken en in de vriezer kunnen zetten? En dan op kerstdag een paar uur van te voren in de koelkast of zo?
     
  19. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.830
    3.625
    113
    Oh wow, dat klinkt heel goed... Zou ik die op maandag kunnen maken voor woensdag? Of zit daar te veel tijd tussen?
     
  20. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Nee kan! Ik ga dat ook doen namelijk :)
     

Deel Deze Pagina