Een hoop lekkere dingen dames, ik ga eens even goed nadenken! Wat het lastig maakt is dat wij eerste kerstdag weg zijn en pas op tweede Kerstdag aan het begin van de middag weer terug komen, dus ik heb dan geen tijd meer op nog echt veel werk te verrichten, hooguit s avonds wat afmaken, maar de voorbereiding moet echt 2 dagen ervoor gebeuren.
Monchou taart met kokos en kersen Witte arretjescake Bruine arretjescake Red velvet taart Pistache/banaan brownies met vanille roomijs En kan zo nog wel ff doorgaan Ik verzorg beide kerstdagen de toetjes en ga ze komend weekend allemaal klaar maken
Makkelijk, goedkoop, lekker en feestelijk! suikerinfo.nl | Recept voor Charlotte met peer op Suikerinfo.nl
Ik maak hem voor de eerste kerstdag. Al eens een paar jaar eerder gemaakt voor kerst. Als extraatje met sterretjes bij serveren. Lampen uit en iedereen enthousiast!
Denk dat ik dan iets verkeerd doe Over het algemeen ben ik echt een keukenprinses wat taarten betreft Dit jaar maar ff lekker makkelijk voor kerst; niks wat in de oven moet, alleen maar opstijven in de koelkast
Straciatella ijstaart, eventueel met chocolade espressosaus Albert Heijn Super lekker! Ik doe er wel 2 bakken ijs in
Hier vorig jaar hetzelfde probleem en ik heb toen voor iedereen 3 kleine mouse-jes gemaakt. Een van chocolade, een van aardbei en een van gelei waar ik bosvruchten doorheen had gedaan. Alles van tevoren gemaakt en op laten stijven in de koelkast tijdens 1e kerstdag en voor het opdienen wen beetje leuk versieren.
Witte chocoladetaart met een bodem van bastogne koekjes: Nodig: 50 gram boter 300 gr witte chocolade 200 gram bastogne koekjes 400 ml slagroom Springvorm Boter smelten in een pannetje. De bastogne koekjes helemaal verkruimelen, zo fijn mogelijk maken. Roer de boter erdoorheen. Schep het mengsel in de springvorm, bedek de hele bodem ermee en druk het goed aan. Springvorm in de koelkast. Voor de vulling: witte chocola au bain marie smelten, iets laten afkoelen. Klop de slagroom lobbig maar niet stijf. Meng de chocola erdoorheen (chocola mag echt niet meer heet zijn, dan gaat het schiften) giet het mengsel over de bodem in de springvorm, laat het een hele dag opstijven in de koelkast. En zo simpel is het! Kan je vertellen dat het echt hemels is! Lekker met pure choclade saus (van de supermarkt) en met ijs.
Deze: Albert Heijn van Jamie Oliver. Recept staat ook in de speciale kerst folder van A.H. Ik vind hem heerlijk, en kan gerust drie dagen in de vriezer staan. Voor het serveren alleen nog chocolade smelten en er overheen, is met 10 minuten gedaan.!
Tiramisu met speculoos (lotus) lekker om te eten,speciaal veel mensen kennen het niet. En op voorhand te maken. Je kan het recept terugvinden op de website van lotus. Oja,ook niet zo duur!
Ik ben een beetje een dombo hoor, maar zou ik deze dan dus ook 2 dagen van te voren kunnen maken en in de vriezer kunnen zetten? En dan op kerstdag een paar uur van te voren in de koelkast of zo?
Oh wow, dat klinkt heel goed... Zou ik die op maandag kunnen maken voor woensdag? Of zit daar te veel tijd tussen?