Hi ladies, we hebben hier net een hele kip gemarineerd en die willen we straks in de oven doen. Ik heb alleen géén idee hoe lang dat moet en op welke temperatuur... wie kan me helpen? Ik heb trouwens niet zo'n draaiding in de oven en hij zal dus in een ovenschaal gaan.... alvast reuze bedankt van een non-keukenprinses hahahaha
Recept Scharrelkip uit de oven - Recepten voor kip, pluimvee en wild Familiedinerrecept Kip Uit Oven Op Grootmoeders Wijze | Smulweb.nl Braad ze..
Ik braad ze altijd heel lang want hou van echt heel gare kip. Ongeveer 90 minuten op zo'n 170 a 180 graden. Zorg ervoor dat je iets van een halve ciroen of zo in zijn gat stopt want dan circuleert de lucht goed binnen in de borstkas en droogt hij niet uit.
@juul; die heb ik helaas niet om in 'z'n gat te doen' maar dus niet een te hoge temperatuur....dan mag die zo wel in de oven als die er 90 minuten in moet.....
Als je een beetje oud brood nat maakt en de boel er mee dicht stopt wil dat ook wel, maar dan moet je het er later wel uit halen want blegh
Brood?? Uuuh oké . Maar de binnenkant hebben we ook zoveel mogelijk gemarineerd. Is dat dan niet erg? Ik ga nu de oven vast voorverwarmen....
Laatste half uurtje de broodvulling eruit halen. Echt waar, het wordt zo veel malser als je de boel dichtstopt
Ladies, thanks voor de tips! En zelfs zonder de citroen smaakte hij perfect (wel dankzij het natte brood...)