Oliebollen

Discussie in 'De lounge' gestart door pipootje, 27 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pipootje

    pipootje Niet meer actief

    wanneer gaan jullie ze bakken?
    en in wat voor vet, en doen jullie ze in een
    normale pan en dan olie verhitten of gooi je ze in de
    frituurpan.
    maken jullie alleen normale of ook met rozijnen, ananas of appel?
    en gaan jullie ook appelflappen/ananasflappen maken?

    zelf weet ik nog niet wanneer ik begin ma zal wel oudejaarsdag zelf wezen
    ik gebruik zonnebloemolie, maak eerst de frituurpan helemaal schoon en bak ze dan daar in.
    ik ga maken met rozijnen, ananas en appel en normale natuurlijk:)
    ik ga ook lekker flappen bakken met beetje ei erover en suiker;)
    en ik ga de oliebollen mix van koopmans gebruiken
     
  2. mamaatjevan5

    mamaatjevan5 VIP lid

    30 sep 2007
    5.584
    2
    38
    hier ook koopmans oliebollen en appelflappen mix, dit jaar olie bollen met rozijntjes en appel en bananen en ananasflappen wil ze eigenlijk morgen al bakken maar dat is meer omdat ik er al zoooo een zin in heb :):D

    hier in frituurpan met olie ;)
     
  3. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    In een frituurpan met olie. Wel een frituurpan zonder dat warmte-element onderaan want daar blijven ze nog wel eens aan plakken.
    Wij bakken ze altijd op oudjaar. Kan ook een dagje eerder als je moet werken.
    Wij gebruiken gewoon de mix van koopsman. Geen zooi erin gewoon lekker naturel.
     
  4. Helise

    Helise Fanatiek lid

    4 mrt 2012
    1.785
    0
    36
    Wij bakken ze altijd in een pan met olie op oudjaarsavond. Dan zijn ze lekker warm! Nog geen idee wat we er wel of niet in gaan doen..
     
  5. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Wij bakken ze oudjaarsdag, in een frituurpan met zonnebloemolie.

    Waarschijnlijk zoals de afgelopen tig jaren: 1 pak naturel, 1 pak met rozijnen, 2 pakken met appel en rozijnen :).
     
  6. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    17 jan 2010
    3.076
    0
    0
    In de braadpan. Om te kijken of de (zonnebloem-)olie heet genoeg is gebruik ik een broodkorst. De broodkorst moet meteen bruin worden dan is de temp goed. Ik gebruik koopmans en een bakje warm water om de (2 eet-) lepels mee schoon te maken. Dat voorkomt plakken van het beslag.
     
  7. Biene

    Biene Actief lid

    2 jan 2012
    410
    2
    0
    Mijn vader bakt ze ieder jaar. ik vind de appelbeigneits het lekkerst. mmm
     
  8. Brezjika

    Brezjika Bekend lid

    Ik bak ze in een grote braadpan (zonnebloemolie)
    Door het Koopmansbeslag doe ik vanille en kaneel, zo vind ik ze het lekkerst.

    Het liefst bak ik ze op oudjaar, dan heeft het nog een lekker knapperig korstje :D
     
  9. wendyw80

    wendyw80 Fanatiek lid

    8 jan 2009
    2.189
    24
    38
    zeeland
    Ik bak ze ieder jaar in de frietpan met zonnebloemolie.
    Wil dit jaar ook eens proberen met rozijnen,kijken of dat wil lukken.
    Moet sochtends werken met oudjaar dus word snel smiddags voor
    de verjaarsvisite komt.

    Ik gebruik trouwens altijd een ijsschep,even onderdompelen en dan
    het beslag loslaten.
    Tussen de bakbeurten door even schoon maken met lauw water.
     
  10. p1982

    p1982 Niet meer actief

    me vader begint vrijdagavond al voor zaterdag en zondag voor maandag.moet er ongeveer 1000 maken
     
  11. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    in een pan met olie.
    eigen authentiek recept met verse gist, kan geen mix tegen op!
    lekker met appeltjes en dan door de kaneelsuiker, of rozijnen en natuurlijk naturel.
    wij bakken op oudjaarsdag smiddags, en alles komt dan aanlopen, traditie!
     
  12. memv2

    memv2 Actief lid

    17 feb 2012
    331
    2
    0
    NULL
    NULL
    Wij gaan ze dit jaar voor het eerst zelf bakken. Vriendlief wou dat graag. Wij doen ze in de frituurpan met zonnebloemolie. Ik heb ook de mix van koopmans gehaald en wij maken ze eerst naturel en misschien volgend jaar wel iets anders.
     
  13. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    ik ben lui en ga ze halen haha

    nee vind het altijd zo stinken dat ik het voort ga halen
    bij mijn bakker ze hebben er ook een 9 voor gekregen dus zijn ze ook nog eens super goed hihi
    heb er nu al zin in
     
  14. Stephanie20

    Stephanie20 Fanatiek lid

    6 mei 2007
    1.502
    47
    48
    student
    België
    Begrijp ik het goed,bakken jullie de oliebollen op voorhand en warmen jullie die dan op het moment zelf terug op. Of eten jullie dat koud? Misschien een rare vraag maar ik ben een belg,en hier bak je ze,en eet je ze onmiddelijk op.
     
  15. dolfijn1982

    dolfijn1982 VIP lid

    1 apr 2010
    7.023
    0
    0
    NULL
    Flevoland
    Hier bakt manlief ze altijd in een grote braadpan met zonnebloemolie

    Hij maakt:
    gewone
    met rozijnen
    appelflappen
    ananas flappen
    en berliner bollen

    Hij zou ze op oudjaarsdag maken, maar omdat ik dan terug moet voor controle bij de gyn en we niet weten hoelang ik in zh moet blijven doet hij het voor de zekerheid morgen maar ;)

    We eten ze inderdaad vaak koud of warmen ze even op in de magnetron.
     
  16. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Koud opeten of even in de magnetron als je graag een warme wil.
     
  17. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Ik ga ze morgen eind van de middag bakken, bij mijn ouders. Mijn mams heeft geen zin om op oudejaarsdag te bakken ivm andere plannen. Ik vind het prima, een dagje eerder oliebollen:D
    We bakken van koopmans. Een pak naturel, een pak met rozijnen en een pak met appel, ananas en rozijnen.
    Bakken elk in een frituurpan.
     
  18. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Ik maak ze samen met mijn moeder op 31 dec

    Een pak mix voor mijn man voor gewone oliebollen ( ook met ananas) en ik maak ook altijd Italiaanse oliebollen.
    Dat is met broodjesmix en sinaasappel.
     
  19. ladygaga

    ladygaga Niet meer actief

    Ga morgen met mij paps bakken hij is banket bakker geweest en morgen gaat hij mij het vak leren heb er echt zin in
     
  20. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.250
    1.009
    113
    Zuid-Holland
    ze zijn verst echt het allerlekkerst!! een dag later vind ik ze zelf al niet meer zo lekker.
    ik kreeg gister van een collega een goede tip: de oliebollen gelijk na het bakken en afkoelen invriezen en dan op het moment van eten (bijv een dag later of maand later) even 8 min in de oven en dan nog heerlijk!!!
     

Deel Deze Pagina