Ik heb deense schimmelkaas van de Lidle gekocht maar nu las ik in een blad over zwangerschap dat schimmel kaas niet mag. Heb er verders nog niet van gehoort. Weet iemand hoe het zit? De kaas is wel van gepasteuriseerde melk.
alleen als er au lait cru op staat mag het niet. Dat is als het gemaakt is van rauwmelkse kaas. In de supermarkt verkopen ze die bijna niet.
ja dat geldt ook voor d zachte schimmelkazen. Het algemene beeld was voorheen dat de zachte schimmelkazen van rauwe melk werd gemaakt. Tegenwoordig vind je bijna nergens, in ieder geval in zeer weinig supermarkten, rauwmelkse kazen. Staat er niets op, dan mag je ze hebben. Staat er "au lait cru" op vermeld, dan moet je ze laten staan. zeker wanneer je bij een plaatselijke kaasboer gaat halen even navragen of het rauwmelkse is of niet. Enne.... het verhaal omtrent rauwmelks... geldt ALLEEN voor de zachte kazen!!!!! de harde kazen mag je gewoon hebben.
Ik eet regelmatig schimmelkazen. Zou niet zonder kunnen. Paddestoelen zijn ook een soort schimmel, geen enkel probleem. Enige waar je op moet letten is inderdaad of het van gepasteuriseerde melk is en bij de Lidl is dat niet zo'n risico.