Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 16 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Ik lees hier de laatste tijd weer veel mee, wat een supermooie taarten allemaal! Ik probeer voornamelijk inspiratie op te doen en zin (én vertrouwen, pff) te krijgen in mijn projectje van volgende week: een stapeltaart + 10 cupcakes voor een meisje dat 1 jaar wordt.
    Ik heb niet superveel ervaring, een stuk of 5 taarten en een aantal keer wat cupcakes... So wish me luck enzo :D
     
  2. 24Mandy24

    24Mandy24 Fanatiek lid

    23 jul 2012
    3.499
    0
    36
    Dan moet je er spul bij doen om het te verdunnen. Grisco heet dat volgens mij!
     
  3. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Sowieso is het het belangrijkste om goede chocolade te hebben en niet bijvoorbeeld een reep uit de winkel.. het liefste callebaut.. Ook het type callebaut (hoeveelheid druppels) is belangrijk..
    Als je dat allemaal gedaan hebt dan moet je het langzaam laten smelten, liever geen magnetron maar een smelter of au bain marie..

    en als laatste, aub geen crisco toevoegen, geen vet, geen olie en al helemaal geen water (daar gaat het gelijk van stollen).. Door de eerste 3 toe te voegen verander je de kristallen van je chocolade waardoor je chocolade niet meer gaat stollen...
     
  4. 24Mandy24

    24Mandy24 Fanatiek lid

    23 jul 2012
    3.499
    0
    36
    De mijne waren erg goed gelukt. Crisco en in de magnetron:)
     
  5. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ik geef alleen maar tips zoals ik die ook tijdens mijn workshops doe.. is net als met afsmeren met bc mix.. als je het goed bereidt dan kan het technisch gezien wel.. Maar de helft van de mensen zijn niet goed genoeg met het verwerken van producten waardoor het mislukt..

    Als je chocolade goed tempert krijg je een mooie glans en wordt hij weer knapperig.. ook een techniek die niet voor iedereen is weggelegd..
     
  6. oudjaarsvlinder

    oudjaarsvlinder Niet meer actief

    ik heb melt candy van de action gebruikt. precies volgens gebruikaanwijzing gesmolten in magnetron. ik had de eerst te lang gesmolten en toen ontstonden er klonten
     
  7. xylina

    xylina Fanatiek lid

    20 dec 2011
    1.678
    0
    0
    ik werk in de gehandicapte zorg voornamelijk nacht
    zuid holland

    wauw
     
  8. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Wat is er wauw?
     
  9. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Als jullie nou bijvoorbeeld een bruidstaart maken (of andere stapeltaart? Ik neem aan dat meerdere taarten op elkaar een stapeltaart is.. :)), hoeveel verschil houden jullie dan tussen de diameters van de springvormen (dus bijv. onderste 21, die daarop 15, etc.)? En als je een recept voor het beslag hebt, pas je de ingredienten dan ook op die manier aan? (Dus een recept voor een springvorm van 21, en dan 15/21e van de aangegeven hoeveelheden gebruiken voor de taart daarboven) Sorry als ik het ongelukkig verwoord, ik ben nog totaal niet thuis in alle termen.. :)
     
  10. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ik doe altijd minimaal 5 cm verschil tussen de lagen.. dus 20 cm en daarop een 15 en daarop een 10 cm..

    Wat betreft de bakvormen, daar reken ik met eieren.. een 20 cm rond is 4 eieren (en daarbij horende hoeveelheid mix en water) en een 25 cm is 6 eieren etc etc.. Zo heb ik ooit voor mezelf uitgevogeld hoeveel eieren er in elke bakvorm gaan..
     
  11. schorpioentje82

    schorpioentje82 Actief lid

    13 mrt 2008
    234
    14
    18
    Wat gebruiken jullie dan onder de marsepein? Botercreme of slagroom?
    Ik heb vorige week een spongebob taart gemaakt en die afgesmeerd met slagroom.
    Hij was erg goed gelukt. Alleen toen ik hem de volgende dag ging pakken was de taart erg zacht. De kleuren liepen bijna in elkaar over.
    Straks nog een keer spongebob maken.
    Nu met botercreme. Hoe maken jullie die?
     
  12. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Dan is je taart gaan smelten zoals ze dat noemen.. heeft te maken met de hoeveelheid vocht die slagroom bevat..
    Altijd afsmeren met compacte ofwel 1:1 botercreme. Dat staat voor de verhoudingen.. Dus 100 gram (room)boter en 100 gram poedersuiker.. (of meer naar gelang nodig).. Dat samen mixen op hoge snelheid gedurende 6-8 minuten en voilà... botercreme compact./
     
  13. xylina

    xylina Fanatiek lid

    20 dec 2011
    1.678
    0
    0
    ik werk in de gehandicapte zorg voornamelijk nacht
    zuid holland
    Mamak je taarten een paar pagina's terug waren wauw


    :D
     
  14. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Is er hier iemand die voor mijn dochters verjaardag een leuke taart zou kunnen maken?

    Het gaat in elk geval om een taart en 1 misschien 2 slaan taartjes. (hoeveel personen weten we nog niet exact, en als mijn moeder indd toch die dag haar chemo krijgt 2 slaantaartjes)

    Omgeving Ootmarsum, Oldenzaal, Denekamp.
     
  15. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Dankjewel!
     
  16. minon

    minon Niet meer actief

    Zijn er hier ook mensen die taarten maken op bestelling?
    Duurt nog even maar in juni is onze dochter jarig en ze is gek van nijntje. Wil dus graag een nijntje taart maar ben hier zelf echt niet goed in... Nu lijkt nijntje me niet zo moeilijk maar waar maak je de binnenkant van en hoe doe je dat??
     
  17. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.077
    2.220
    113
    Brabant
    Even zeggen waar je ong woont:)
     
  18. @Lieseleentje, hier woon ik in Hardenberg.
    Zou het graag voor je willen doen..
     
  19. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    Zonde want er zit een patroon op de bovenkant die ik niet zie dan. Koop wel eens echte mooie.
     
  20. samantha1

    samantha1 Fanatiek lid

    30 nov 2010
    2.688
    6
    38
    Wauw.. Wat een mooie taarten komen hier voorbij.

    Ik zou graag willen vragen of er iemand in de omgeving drachten/heerenveen/leeuwarden is die een taart op bestelling kan maken. Het moet wel een koemelkvrije taart zijn.


    Alvast bedankt!!
     

Deel Deze Pagina