Fireangel, prachtige taart! Pluis, o jullie zullen wel onwijs blij met de taart geweest zijn, voor hoeveel personen had je wel niet?
Geen idee, ik vind biscuit lekkerder als het een nacht in de vriezer gezeten heeft. Bakken, invriezen, ontdooien en daarna vullen, afsmeren, bekleden, decoreren.
Iemand in de omgeving Bergschenhoek die misschien een verjaardagstaart zou willen maken voor mijn dochter? Ze heeft het verzoek voor een chocolade hartjes taart
ze is op een zaterdag jarig, dus dan de vrijdag ervoor? 8 februari....en rond de 10 personen denk ik, ik wil er ook nog een gewoon slagroomtaartje bij.
Ik trempeer de biscuitlagen altijd met aangelengde limonadesiroop. Gewoon wat druppels eroverheen sprenkelen. Kan eventueel ook met likeur. Dan geef je de biscuit net wat meer smaak en vocht
Prachtige taarten gezien weer!! Ik moet in maart voor het eerst een bruidstaart maken. Voor vrienden die gaan trouwen, vind het zo spannend! Ik heb de vrije hand, dat vind ik ergens wel fijn, maar ook weer niet.. Het is voor ongeveer 40 personen. Dus valt mee. Wie heeft er hier als hobbybakster wel eens een bruidstaart gemaakt en hoe beviel dat?
Bedankt voor de tips! Ik vind het alleen 'vreemd' dat als ik biscuit zo kaal zou laten, dat deze prima blijft en na bewerken dus niet. Ik moet wel zeggen, ik had een tip gekregen om het eerst 30min op 100'C in de oven te zetten, daarna de temp omhoog tot 180'C en dan nog eens 25 min. Misschien toch te lang? Tremperen...? weer wat bijgeleerd
Hoi, ik wil voor mijn dochters eerste verjaardag ook zelf een taart maken, voor het eerst. Heb 1 slagroomtaart gemaakt nu, heel goed gelukt. Ik wil deze week gaan oefenen met het bekleden. Ik heb 2 vragen. Als ik het kapsel eerst maak, inclusief vullen, en ik wil dat bewaren om de volgende dag het bekleden te doen, moet ik dan de botercreme er al op doen voor ik het kapsel in de vriezer/koelkast doe? Of pas de botercreme toevoegen als ik verder wil met fondant? En de 2e. Ik wil een puzzeltaart maken. Ik heb al gelezen hoe je dat moet doen mbt plastic mapje en plaatjes uitprinten en knippen. Maar ik vraag me af hoe het dan aan elkaar blijft zitten als je de stukjes precies tegen mekaar aan legt op het mapje? Hoe kun je het dan als één geheel eraf halen vraag ik mij af? Ik stel me voor dat het dan weer uit elkaar valt...
Ja,ik heb een heteluchtoven (combi-mag) en had zelf al mijn twijfels over die tip, hij was wel luchtig, maar als ik gewoon bischuit bak op 170/175 en dan 30 min is deze ook prima. Nu ik het zo lees... nog eens 25 min op 180'C... ?? Terwijl het 'normaal' 30-35min op 175'C is. Hmmm.... Dan is het inderdaad veel te hoog en te lang. Maar heeft dat echt invloed op de droogte NA bewerken? Als jij op 150 bakt, hoe lang dan? Ik heb een vorm van 10 hoog en 22cm. zo'n PME bakvorm. Goeie vraag Giebel, dat van die puzzelstukjes... En dat van die botercreme, wanneer dat te doen... Ik moet echt een cursus volgen !
Oh zie nu pas dan je een pme 10/22 cm hebt. Dan zou 30 minuten goed moeten zijn. Hoe heb je je biscuit bewaard? Misschien is ie s nachts uitgedroogd als je m niet ingepakt hebt.
Als je een kapsel bakt kun je m ongevuld inpakken in plastic folie en m invriezen of gewoon een nacht bewaren. Pas vullen en afsmeren als je m ook gaat bekleden, anders droogt ie uit. Wbt het puzzelen, hier een how to, dan zie je dat je de stukjes niet tegen elkaar legt maar op elkaar: [HOW TO] Topmodel puzzelen (Pagina 1) - Sjablonen, Patronen & Howto's - Het "DeLeuksteTaarten" - forum
We waren er idd echt heel blij mee,echt een droomtaart! Hij was voor 36 personen,we waren met 31 volwassenen en 5 kinderen. Er was nog wel over hoor,heb nog 4 dagen taart gegeten..haha!!