Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Fireangel, prachtige taart!

    Pluis, o jullie zullen wel onwijs blij met de taart geweest zijn, voor hoeveel personen had je wel niet?
     
  2. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Geen idee, ik vind biscuit lekkerder als het een nacht in de vriezer gezeten heeft. Bakken, invriezen, ontdooien en daarna vullen, afsmeren, bekleden, decoreren.
     
  3. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    Iemand in de omgeving Bergschenhoek die misschien een verjaardagstaart zou willen maken voor mijn dochter? Ze heeft het verzoek voor een chocolade hartjes taart :)
     
  4. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Welke datum en hoeveel personen?
     
  5. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    ze is op een zaterdag jarig, dus dan de vrijdag ervoor? 8 februari....en rond de 10 personen denk ik, ik wil er ook nog een gewoon slagroomtaartje bij.
     
  6. Annedore

    Annedore VIP lid

    Feb 17, 2010
    7,338
    836
    113
    Female
    Flevoland
    Ik trempeer de biscuitlagen altijd met aangelengde limonadesiroop. Gewoon wat druppels eroverheen sprenkelen. Kan eventueel ook met likeur. Dan geef je de biscuit net wat meer smaak en vocht :)
     
  7. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jammer, de weekenden zijn bij mij altijd lastig.
     
  8. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Prachtige taarten gezien weer!!

    Ik moet in maart voor het eerst een bruidstaart maken. Voor vrienden die gaan trouwen, vind het zo spannend! Ik heb de vrije hand, dat vind ik ergens wel fijn, maar ook weer niet..:)
    Het is voor ongeveer 40 personen. Dus valt mee.
    Wie heeft er hier als hobbybakster wel eens een bruidstaart gemaakt en hoe beviel dat?
     
  9. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    maar het is voor vrijdag....1 dag blijft hij toch wel goed in de koelkast?
     
  10. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik bedoel dat ik altijd zo/ma/di vrij ben en een taart eind van de week dus altijd lastig is :)
     
  11. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    Oct 1, 2008
    4,345
    85
    48
    Bedankt voor de tips! Ik vind het alleen 'vreemd' dat als ik biscuit zo kaal zou laten, dat deze prima blijft en na bewerken dus niet.
    Ik moet wel zeggen, ik had een tip gekregen om het eerst 30min op 100'C in de oven te zetten, daarna de temp omhoog tot 180'C en dan nog eens 25 min. Misschien toch te lang?

    Tremperen...? weer wat bijgeleerd;)
     
  12. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bak je hetelucht?
    Want dan is 180 veel te hoog.
    Ik bak 150 continu
     
  13. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    En hoe groot was je taart? Want 55 minuten is ook erg lang...
     
  14. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,575
    632
    113
    Hoi, ik wil voor mijn dochters eerste verjaardag ook zelf een taart maken, voor het eerst. Heb 1 slagroomtaart gemaakt nu, heel goed gelukt. Ik wil deze week gaan oefenen met het bekleden. Ik heb 2 vragen.

    Als ik het kapsel eerst maak, inclusief vullen, en ik wil dat bewaren om de volgende dag het bekleden te doen, moet ik dan de botercreme er al op doen voor ik het kapsel in de vriezer/koelkast doe? Of pas de botercreme toevoegen als ik verder wil met fondant?

    En de 2e. Ik wil een puzzeltaart maken. Ik heb al gelezen hoe je dat moet doen mbt plastic mapje en plaatjes uitprinten en knippen. Maar ik vraag me af hoe het dan aan elkaar blijft zitten als je de stukjes precies tegen mekaar aan legt op het mapje? Hoe kun je het dan als één geheel eraf halen vraag ik mij af? Ik stel me voor dat het dan weer uit elkaar valt...
     
  15. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    Oct 1, 2008
    4,345
    85
    48
    #1375 mexicang, Jan 7, 2013
    Last edited: Jan 7, 2013
    Ja,ik heb een heteluchtoven (combi-mag) en had zelf al mijn twijfels over die tip, hij was wel luchtig, maar als ik gewoon bischuit bak op 170/175 en dan 30 min is deze ook prima.
    Nu ik het zo lees... nog eens 25 min op 180'C... ?? Terwijl het 'normaal' 30-35min op 175'C is. Hmmm.... Dan is het inderdaad veel te hoog en te lang.
    Maar heeft dat echt invloed op de droogte NA bewerken?

    Als jij op 150 bakt, hoe lang dan?

    Ik heb een vorm van 10 hoog en 22cm. zo'n PME bakvorm.

    Goeie vraag Giebel, dat van die puzzelstukjes... En dat van die botercreme, wanneer dat te doen...
    Ik moet echt een cursus volgen ;)!
     
  16. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hangt af van de maat maar 30 min is bij mij voor een 25 cm geloof ik
     
  17. tresje

    tresje Fanatiek lid

    Jun 13, 2011
    2,414
    0
    36
    dit topic kun je beter niet bekijken als je aan de lijn bent....;)
     
  18. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh zie nu pas dan je een pme 10/22 cm hebt. Dan zou 30 minuten goed moeten zijn. Hoe heb je je biscuit bewaard?
    Misschien is ie s nachts uitgedroogd als je m niet ingepakt hebt.
     
  19. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als je een kapsel bakt kun je m ongevuld inpakken in plastic folie en m invriezen of gewoon een nacht bewaren. Pas vullen en afsmeren als je m ook gaat bekleden, anders droogt ie uit.

    Wbt het puzzelen, hier een how to, dan zie je dat je de stukjes niet tegen elkaar legt maar op elkaar:

    [HOW TO] Topmodel puzzelen (Pagina 1) - Sjablonen, Patronen & Howto's - Het "DeLeuksteTaarten" - forum
     
  20. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    Mar 16, 2010
    6,445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    We waren er idd echt heel blij mee,echt een droomtaart! Hij was voor 36 personen,we waren met 31 volwassenen en 5 kinderen. Er was nog wel over hoor,heb nog 4 dagen taart gegeten..haha!!
     

Share This Page