vanaf 6 maanden mag je vlees en vis toevoegen. Hoe doen jullie moeders dat die vers eten geven? Wij prakken nu de groente en aardappels heel fijn en dat gaat goed (al doet hij er wel langer over en eet iets minder dan dat het helemaal fijn is maar ik laat hem graag gelijk goed wennen een de structuren). Vraag me alleen af hoe ik t vlees fijn genoeg ga krijgen voor hem. Graag tips over de bereiding van vlees en hoe jullie het fijn maken. Alvast bedankt....
Een stukje (in het begin is een lepel echt voldoende) vlees goed koken in voldoende water of gaar stomen. Vervolgens fijn maken (pletten). Ik geef nog altijd geen vlees of vis, wacht er nog even mee, maar ik zou het direct in stukjes aanbieden omdat ze nu ook alleen maar stukjes eet.
Ik heb tot 10 mond alleen kipfilet gegeven, ong 3x per week. Toen we nog peakten heb ik kipfilet goed gekookt, met de staafmixer gepureerd en toegevoegd aan geprakte groente/aardapel. Het klinkt flauw, maar was echt lekker Bij overgang op stukken een tijdje geen kipfilet (lastig te kauwen zonder tanden), toen hebben we gehakt en vis geïntroduceerd. Na 1 jaar een echt stukje vlees bij het eten
Ik heb een stomer en blender in een van avent. Zou ik daar de rauwe kip bij de rauwe groenten en aardappels in kunnen doen en dan alles in een keer stomen?
Goeie vraag, ik lees mee! Ik heb tot nu toe alleen één keer een blokje kip gegeven. Dat had ik kort gebakken in de koekenpan, we aten zelf roerbak met kip. De kip kon ik heel makkelijk met een vorkje fijn malen. Dit weekend ga ik tilapia proberen en varkenshaas.
Ik zit dus een beetje in dubio... Ik ga liever alvast aan wennen aan echte structuren en ik prak nu dus de groente en de aardsppel alleen dat gaat natuurlijk niet met vlees dus dan.moet ik wel pureren... Maar kip kan je dus wel fijn genoeg maken met een vorkje?
Ja hoor, ik kon de kip prima pletten met een vork. Het werd heel fijn. Wel gebakken kip, dat is malser dan gekookte kip. Ik heb gisteren rundergehakt geprobeerd, ik had een beetje gekookt. Dat was geen succes, ik kon het niet prakken want het was net rubber, zo taai. Heb het weggegooid.
Gehakt deden wij goed roerbakken in zonnebloemolie met een beetje paprikapoeder, knoflook en koriander. Vonden ze heerlijk. Daar vervolgens groente aan toegevoegd voor een roerbakpannetje.
Witvis kan je zo bakken dat het heel fijn wordt.. geen staafmixer of vork meer nodig. Kip en rundertartaar ging hier wel even mee in de blender. Overigens is juist dat beetje olie of boter wat je gebruikt om te bakken ook hartstikke gezond voor je kindje, dus ik zou je kip niet stomen maar bakken.
ik ben het met 8 mnd om de zoveel dgn gaan geven bij de oudste, met de jongste begin ik ook binnenkort. kip gaarde ik in de oven, vaak kippepootjes, dit is echt heel zacht en mals, k heb nooit iets gepureerd of geplet eigenlijk.. Hooguit een btj voorgekauwd( btj gebeten) als hij iets van mijn stukje kip kreeg... vis gaf ik witvis gewoon stukken ( tilapia, pangasius) en gehakt kreeg hij in het begin alleen in spaghettisaus, met de tijd gewoon kleine stukjes gehaktbal oid aangeboden...ging allemaal super goed.. Ben volgens mij begonnen met kip en kalkoenfilet op brood te geven..en daarna pas savonds zo nu en dan...denk pas met 9/10 mnd regelmatig maar zal je zeggen, nu nog niet altijd per se vlees , hij eet heel weinig ervan...vind het ook niet zoooo belangrijk..
Maar in vlees zitten juist ook weer dingen die ze nodig heben. Daarom begin in dan na de 6 maanden met een heel klein beetje erdoor. Dus bakken dan.... Gewoon een stukje van t vlees/vis wat wij eten. Gehakt kan ik natuurlijk rullen, vis is makkelijk en kip maar een beetje uitpluizen dan.... Ik wist niet dat ze die kruiden wel mochten adi. Dat is misschien wel lekker om het een beetje te kruiden dannzit er nog wat smaak aan ook. Vind zootloos ook al zo smakeloos, haha
In vlees zitten wel goede dingen.. Maar die zijn niet zo van belang bij 6 maanden.. Je kindje groeit nog steeds op flesvoeding.. Vnaf 9/10 maanden ofzo gaan ze meer uit de bijvoeding halen.. Daarbij kan je wel kruiden enzo maar dat zou ik met 6 maanden nog niet doen of heeeeeel weinig.: Je kindje weet toch niet dat hapje vlees veel lekkerder kan zijn met kruiden
voorlopig is BIJvoeding echt voor erBIJ ..en groeien ze op melk..tot 1 jaar mn zoontje eet wel geregeld ei dus wat dat betreft komt ie ook aan bepaalde stoffen ..( dat was wel vanaf 9/10 mnd ofzo) er zijn zat andere etenswaren waar ej zelfde stoffen kunt uithalen als vlees...
Hier begonnen ze met 6 maanden aan hun eerste vast voedsel. Vlees/vis kregen ze na hun verjaardag. Leek me vroeg genoeg.
Zelf vind ik 6 maanden idd wel wat vroeg voor vlees. Maar puur gevoelsmatig; mijn dochter is met 6mnd begonenn en at met een maand of 8 vlees, gewoon een stuk gehaktbal of kip van een kluifje of uit de curry. Mn zoon probeer ik wel wat eten te geven, die is een week ouder als die van jou, maar het wil nog van geen kanten, alleen banaan gaat eigenlijk goed.
Hier ook vanaf 9 maanden vlees/kip/vis/ei gaan geven en dan 1-2x per week. Vanaf haar 1ste verjaardag wel vaker, maar krijgt ze nu ook nog dagelijks. Ik deed ook vaak wat gehakt rul bakken of kipfilet in stukjes. Vis valt sowieso al uit elkaar, ging heel gemakkelijk (let wel op evt graatjes!!) en ei at ze ook af en toe zo uit het vuistje.
Ik heb zelf vlees geintroduceerd vanaf 9 maanden. Gehakt vond hij toen niet zo lekker, met kip kon hij niet zo veel. ik sneed het in hele dunnen reepjes, dan kon hij het er vanaf sabbelen. Vis was een groter succes en at hij graag. Ik bakte het altijd gewoon. Gekookt vlees vind ik zelf niet zo lekker.
ik zal ook nog even de kruiden weglaten; ze kennen nog geen smaak en laat hem eerst maar pure smaken proeven. wat ik deed, is kipfilet in een pan water koken. als het gaar was pureren met de staafmixer met een beetje kookvocht erbij (natuurlijk kan je ook was sju mee mixen) dan wordt de kip niet zo;n droge hap. Invriezen in ijsblokbakjes en bij elke warme hap 1 blokje kip erbij. Gehakt en varkensvlees gaf ik pas na het 1e jaar of het zat een x in een potje... het is goed van je dat je je kindje structuren wilt laten aanwennen maar stukjes vlees is misschien toch weer iets anders dan een brokje aardappel?