Gister heb ik voor het eerst zelf een taart gemaakt, ik had wel al eerder cake of cupcakes gemaakt met fondant maar nu dus mijn eerste taart (gevuld met botercreme en jam) Hij is voor een vriendin, haar zoontje wordt 1 morgen en het is een zwaar jaar geweest dus wil ik haar laten zien hoe trots ik op haar ben! Ik vond het ontzettend leuk om te doen, ookal is het resultaat niet perfect ik ga er zeker meer maken..
Nog maar eens hier vragen. Vind jullie taarten zo mooi allemaal! Is er hier iemand uit friesland/groningen die een koemelkvrije taart voor mijn dochter haar 1e verjaardag kan maken? Alvast bedankt!
Hoi, Bij deze mijn allereerste taart. Ik ben er, voor een eerste taart, best tevreden over. Maar voor de echte verjaardag moet het veel beter kunnen. Ik zal even toelichten wat er fout ging of anders moet, en hoop dat jullie mij kunnen helpen. Het ging meteen al fout, bij het doorsnijden van het kapsel. Dat had ik niet verwacht, want dat ging de vorige keer prima... Nu kwam hij uit de vriezer, ik denk dat hij nog te bevroren was (vorige keer met broodmes, nu met taartzaag). In elk geval ging de middelste laag kapot. Omdat het mij vooral om het bekleden ging, ben ik wel doorgegegaan met alleen de onderste en de bovenste plak (zitten niet netjes op mekaar, want had het eerst aan de kant gesmeten, vandaar scheef). Ik heb de 2 vullingen (slagroom en aardbeien-vlaaivullling, nu op elkaar gedaan ipv elk apart. De slagroom tussen dijkje van botercreme. De fondant kneden en uitrollen ging op zich wel, hoewel ik niet zo'n mooie ronde plak kreeg ? Maar groot genoeg om de taart mee te bedekken. Op 2 kleine plekjes scheurde hij een heel klein beetje op de zijkant, maar goed, voor een eerste keer vond ik het aardig gaan. het puzzelplaatje vond ik wel lastig, vooral de kleine stukjes (oor en staart). Waar snijden jullie dat mee? Ik heb zo'n beginners setje tools en heb het met het mesje gedaan... De zwarte fondant vond ik vreselijk plakken... Veel meer als de andere kleuren, is dat normaal of heb ik me dat verbeeld? Ik vind de snorharen en lijntje van de mond echt lelijk, wil dat misschien mooier en strakker met een foodpen? De vlaggetjes vd zijkant heb ik vluchtig gedaan, en zijn daardoor niet gelijk. Zijn daar speciale uitstekers voor? Hoe doen jullie dat? Verder heb ik wel stukjes over elkaar gelegd, maar plakte dat niet direct, klopt dat? Ik heb hem even in de vriezer gehad en kon hem na ong een uurtje wel goed eruit pakken (alleen een snorhaar viel eraf). Dat was het geloof ik wel zo'n beetje. Ik ga zeker nog een proeftaart maken, voor dat de echte aan de beurt is. Dan ga ik ook meer kleurtjes kopen en 1 v/d hartjes vervangen voor een groepje ballonnen van 3, en dan wil ik de vlaggetjes ook in verschillende kleurtjes doen. Het poesje is trouwens haar favoriete knuffel Ik vind hem goed genoeg voor een eerste, maar nog niet super. Ik wil hem toch even laten zien, omdat ik hier heel veel adviezen heb gelezen en gekregen. Zometeen maar even proeven, want hoe hij smaakt is natuurlijk ook belangrijk!!!
Ik vind hem anders best leuk voor een eerste taart hoor. Superschattig! Daar mag je echt wel trots op zijn hoor!
Vind ik ook Verox. Vooral dat puzzelen lijkt mij best lastig, zie het allemaal maar eens mooi uit te snijden en zonder teveel geknoei in elkaar te priegelen.. Ik heb altijd hele warme handen dus de fondant plakt al heel snel aan m'n vingers. Ik heb vrijdag een stapeltaart (voor het eerst) en 10 cupcakes gemaakt voor een meisje dat 1 werd. M'n eerste opdracht en gelijk de laatste. Dit ia duidelijk niet voor mij weggelegd, ik werd gek van de fondant (scheur, plak.. Ander merk dan wat ik tot nu toe gebruikt heb, slecht idee dus!) en echt alles mislukte daarna voor mijn gevoel. Hij is niet netjes genoeg, vanmorgen beschadigde de '1' waardoor die opnieuw moest, thuis sneuvelden er twee vogeltjes dus die ook opnieuw. In de auto kwam er nogmaals een deuk in de '1' en werd er wéér een vogeltje 'ontstaart'. Echt... Ik ben blij dat ik er vanaf ben!
Nog even over de taart die ik net heb laten zien, inmiddels geproefd en is nog niet goed. Maar... ik heb achteraf afgesmeerd met een hele behoorlijke laag botercrème (veel te dik zag ik later) en ook de laag fondant was behoorlijk.... Ik had dus 2 delen, omdat de middelste gescheurd was. ik had beide delen licht ingesmeerd met botercreme, en ertussen slagroom + vlaaivulling aardbei. Maar nu wij hem gingen eten, bleek de cake heel droog/hard te zijn... Toen ik eerder een slagroomtaart maakte, was dat niet zo. Komt dat doordat ik het toen met een verse kapsel heb gemaakt, en nu uit de vriezer. Zou het nog niet ontdooit genoeg zijn geweest toen ik hem heb afgesmeerd? Of komt het doordat de laag botercreme/fondant te dik was? Of had ik de cake laag niet moeten afsmeren met botercrème? Graag de mening van iemand met ervaring
@Samantha, ik zou het best willen doen.. Ik woon in Hardenberg (Overijssel) maar ik kan kijken of ik rond die tijd nog in de buurt van Groningen ben waar mijn schoonzus woont?
Biscuittaart (ik neem aan dat je die gemaakt hebt), is van nature erg droog. Ik trempeer mijn taarten altijd met suikersiroop en gebruik minstens 1 vochtige vulling (jam, compote, vlaaivulling etc.). Alleen botercreme is een "droge" vette vulling, waardoor je taart eigenlijk nog droger lijkt. Vriezen zou er niets mee te maken hoeven te hebben, ik vries al mijn biscuitkapsels in, en die komen er prima uit. Botercreme moet je altijd met mate gebruiken, zeker als je het 1:1 gebruikt (dus alleen boter met poedersuiker). Ik gebruik helemaal geen 1:1 botercreme als vulling moet ik zeggen. Ik smeer er alleen mee af, en dan ook niet altijd, want meestal gebruik ik een ganache (slagroom met chocola) om af te smeren. Merengue Botercreme (eiwit/boter/suiker) is wat zachter en kan wat makkelijker als vulling gebruikt worden, maar ook met mate. Zelf ben ik aan het experimenteren met moskovisch biscuit, daar zit boter in namelijk en maakt het wat minder droog. Alleen het maken ervan vereist nogal wat oefening
Ik rol de fondant erg dun uit. Mede ook omdat veel mensen in mijn omgeving hem anders te zoet vinden. Botercreme heb je nodig (hoewel ik de ganache ook wel een idee vind) om te zorgen dat er geen slagroom ed in aanraking komt met je fondant.
Vind het nu al zeer verslavend hihihi... Gewone cake met vulling van chocoladebotercreme en Dulce de leche Versiering is fondant en de roosjes van marsepijn, vlindertjes van euhhh suiker...nogiets...