Genante en memorabele bevallingsverhalen

Discussie in 'De bevalling' gestart door meidenhuis, 18 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juutj

    Juutj Lid

    12 dec 2012
    72
    0
    6
    Brabant
    Mijn bevalling...

    Bij mijn dochter was ik 2 weken overtijd, dus heb ik haar die dag nog even toegesproken dat het nu toch echt tijd werd... Ze luisterde..
    M'n vliezen braken en in een uur tijd ben ik van 1cm naar 10cm ontsluiting gegaan.. Dat was dus gewoon een vreselijke allesvernietigende wee van een uur! Ik riep "dit hou ik geen tien uur vol, ik ga dood, spuit me maar plat, dit kan ik niet. En elk zinnetje gevolgd door uitbundig gepuf.
    Toen kwam de gynaecoloog even een kijkje nemen.. Ze zei; nou mevrouw als deze wee voorbij is dan plaats ik iets op het hoofdje van de baby om de baby in de gaten te houden, en dan kunt u even lekker gaan douchen. Ik zei; ik weet GVD niet eens meer hoe ik moet liggen. Je gaat maar lekker zelf douchen!

    Gelukkig mocht ik na het toucheren meteen gaan persen.. Doodse stilte wilde ik, maar nee er stond er een te roepen duwenduwenduwenduwenduwen de ander zei; wat een mooie bevalling zij kan ik de bosjes bevallen, en m'n man kwam steeds maar aan met z'n beker warm water met een rietje, drink even wat lieverd, toen vonden de vk en de verpleegster het ook nog nodig om ergens uitbundig om te gaan lachen. Ik was het zo zat. En met m'n laatste energie heb ik geschreeuwd met een blik de kon doden; koppen dicht of oprotten!! Ze luisterden gelukkig en vlak daarna is onze dochter geboren zonder scheur of knip.
     
  2. tricie83

    tricie83 Bekend lid

    20 jan 2012
    872
    0
    16
    vlakbij schiphol
    Fantastisch om te lezen weer, heb me rot gelachen om jullie.
    Het is toch wonderlijk hoe je van een zachtaardig vrouw naar een leeuwin kan veranderen tijdens zo'n bevalling.

    Ik heb geluk dat de bevalling van mijn 2de wel goed en vlot ging.
    Was eigenlijk alleen maar heel sarcastisch bezig.

    Het ziekenhuis waar we eigenlijk naar toe wilde gaan lag vol en moesten dus uit gaan wijken.
    Toen mijn VK belde naar het andere ziekenhuis wilde die ook weigeren en toen ben ik uit mijn dak gegaan.
    Er was wel een kamer vrij maar die was nog niet schoon.
    Heb iets geroepen dat ze dan maar heel snel iemand daar naar toe moesten sturen want ik kwam er nu aan en anders poets ik m zelf wel schoon.

    Mijn schoonmoeder kwam gauw naar ons toe voor mijn zoon.
    Die lag nog lekker in dromenland en we besloten hem te laten liggen.
    Mijn schoonmoeder zou nog wel een tukkie doen op de bank.
    Nou die was dus zo op van de zenuwen dat ze maar onze slaapkamer heeft opgeruimd , de was nog even heeft weggestreken en toen beneden maar aan de slag gegaan. ( ik mocht de laatste weken niets meer dus het eea schoot er bij in) en ze wilde graag dat ik met mijn dochter in een net huis kwam.
    ook maar meteen de wieg van de baby kamer naar onze kamer gesjouwd en gezorgd dat alles klaar stond.

    Toen we weggingen heb ik haar gezegd : zorg je dat om 1400 uur de koffie klaar staat want dan zijn we wel weer thuis.
    ( was 600 uur in de ochtend) nog gelachen haha dat zal wel.
    En het was zelfs 11.30 dat we weer thuis waren.

    Bij aankomst in het ziekenhuis de receptionist vriendelijk gegroet ( mogge ..puf puf zucht zucht) en leuke "succes mevrouw "gekregen.
    Bij vertrek zat dezelfde receptionist er nog en die stond toch wel even raar te kijken en zei "zo das lekker vlot? " ..Ikke: Jaaa is lopende band werk hiero net een fabriek.

    Tijdens de bevalling ging het dus al wat sneller als gepland , de geneacoloog was de pijnstilling aan het halen en ondertussen werd onze dochter geboren.
    heb mijn man gezegd als de sodemieter de kleertjes klaar gaan leggen ( alsof ze eruit zou schieten zo hop d'r outfit in :) )
    en de Vk is toch maar even de geneacoloog gaan vertellen dat die pijnstilling niet meer hoefde.

    De filmcamera konden we zo snel niet vinden maar gelukkig wel het fototoestel.
    Toegegeven had toch geen shots willen hebben van het moment supreme.
    Maar zodra ze er was vergaten we het ook door al die adrenaline.
    Gelukkig had onze eigen VK nog het verstand om even te roepen dat we nu op de foto gingen .

    Ook erg grappig was een week later bij de eerste echt kraamvisite dat manlief het verhaal ging vertellen hij vond het zo jammer dat het zo snel ging "het was ploep en ze was er"volgens hem.
    ( nou ja schat dat is ook weer overdreven)
    Hij had liever met een hele hoop bloed gehad enzo dat vindt ie interessant ( bij geboorte van zoonlief had ie mazzel.24 uur en 2 ltr kwijt)
    Rare kerel die van mij die had het liefst naast de verloskundige gezeten.heb hem toch gezegd dat ik hier de voorkeur aangeef.
     
  3. Mariamarieke

    16 nov 2012
    29
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hihihihi, leuk die verhalen!

    Mijn bevalling zelf was een hel, niks grappigs aan. Maar toen het karwij achter de rug en mijn zoon op mijn borst lag, zei ik: 'huh, het is écht een baby! Een echte baby'.

    Blijkbaar was ik even vergeten waar ik t voor deed :)
     
  4. beauty2012

    beauty2012 Fanatiek lid

    4 mei 2012
    3.174
    16
    38
    Wat een verhalen zeg hahaha:D

    Bij mij niet veel rare dingen gebeurd alleen toen ik druk aan het persen was en dingen aan het uitkramen was als 'Dit kan niet hoor! ik kan dit niet hoor! ik stop ermee hoor! en best wel hysterisch aan het doen was, kwam er opeens een stagaire binnen met een dienblaadje waarop 2 toetjes stonden (die dus blijkbaar nog voor mijn man en mij waren). Met een wit gezichtje stond ze daar met dienblaadje in haar handen naar mij te kijken terwijl ik druk lag te bevallen: "Hier is het toetje"
    En iedereen keek haar echt zo aan van "WEGWEZEN JIJ!"
    Ze werd ook nogal streng toegesproken daarna..
    Achteraf dacht ik wel even och dat arme meisje heeft gelijk een onvoldoende voor d'r stage...;)
     
  5. Arnoe

    Arnoe Bekend lid

    1 sep 2010
    869
    1
    0
    Hahaha hilarisch!! Achteraf idd sneu voor haar ze wilde het vast goed doen en zo te horen was jij de eerste bevalling die ze meemaakte.... Hahaha echt grappig... Alsof je tijdens het bevallen een lekker van een snack kan genieten...
     
  6. Inneminne

    Inneminne Bekend lid

    24 jul 2012
    933
    0
    0
    Belgje :)
    Zo lief van je schoonmama :D
     
  7. Juliaaa

    Juliaaa Fanatiek lid

    25 nov 2011
    1.102
    0
    0
    N-H
    Een fantastisch topic waar ik veel aan gehad heb. Door alle verhalen besefte ik me echt dat je van tevoren niet kunt bedenken hoe het zal gaan.

    Ik heb helaas geen gênant verhaal. Een hele ontspannen bevalling. Tussen de weeën door (en soms zelfs tijdens) gewoon aan het meekletsen. Tijdens het persen heb ik alle clichés geroepen: het past niet! Na deze wee stop ik hoor! Ik kan niet meer! Etc.

    De kraamzorg stond nog wel vreemd te kijken toen ik bij een perswee flink begon te vloeken. Aan mijn bed hangt namelijk een rozenkrans, en dat paste niet bij mijn taalgebruik.
     
  8. Marlies74

    Marlies74 Fanatiek lid

    2 jul 2012
    1.156
    0
    0
    Zeeland
    Heb op zich een vrij voorspoedige bevalling gehad maar tijdens de weeen moest ik nodig plassen... de verpleegkundige wilde dat ik op de wc ging om goed uit te plassen.... in haar arm naar de wc gestrompeld en bij bijna elke stap liet ik een wind.... Ik moest zo lachen dat ik nog meer liet.... zo genant... maar ik kon er helemaal niks aan doen...De verpleegkundige kwam ook niet meer bij... Ze waren best heel luid namelijk.... Oeps...schaam...
     
  9. julia6

    julia6 Fanatiek lid

    6 feb 2008
    3.639
    0
    0
    Gelderland
    *proest* lig echt gevloerd hier! :)
     
  10. aappie20

    aappie20 Fanatiek lid

    19 feb 2012
    3.214
    492
    83
    Hmm tijdens het wegzuchten van de persweeen zat manlief steeds te plukken/kneepjes geven in me schouder die heb ik me toch verrot gescholden heel de bevalling heeft niemand meer aan me gezeten..

    Onze vent had het benauwd dus moest er snel uitkomen dmv de vacuumpomp. Dus de gyn verteld heel netjes van joh we gaan jullie samen een handje helpen ik zet tijdens de volgende wee een knip en dan zetten we zsm de vacuum erop en dan is jullie mannetje er zo uit!
    Ik heb tegen de geschreeuwd ik heb dr verboden om niet te knippen..
    Hpoopr het me nog zo schreeuwen
    ER WORD NIET GEKNIPT, JE LAAT HET UIT JE HOOFD HOOR! HEB HET LEF OM DIE SCHAAR TE PAKKEN EN IK DOE JE WAT!
    (kleine greep uit de kreten die ik heb geroepen)
    (had wel een leuke gyn, lig je met je benen wijd heb je dat allemaal net geroepen gaat ze voor de doos staan met schaar in dr handen en zegt heel nuchter van goh wat wil je doen dan je kan geen kant op! ik ga je nu lekker knippen!! komt die.... ik ging alvast schreeuwen maar ik was zo verdoofd dat iedereen me aankeek omdat het echt geen pijn kon doen en ook neit heeft gedaan..)
    Toen ze later terug kwam moest ze wel onwijs lachen om mijn kreten die hoorden ze niet vaak volgens haar!

    (ventje had het benauwd omdat de navelstreng 3x om de nek zat en daardoor dus tekort was om eruit te komen)
     
  11. Nachtzon

    Nachtzon Fanatiek lid

    12 nov 2009
    4.847
    2
    0
    Wervik- België
    maar goed dat ze haar wil dan doorgezet heeft! :)
     
  12. JongeMama22

    JongeMama22 Niet meer actief

    Tijdens het persen had ik mijn man een bloedneus geschopt, oeps. Hij is niet boos geworden hoor en het ging per ongeluk :)
     
  13. rodebanaan

    21 aug 2012
    49
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn dochter is met 38 weken en 2555 gram geboren. Dus dysmatuur..Tijdens de zwangerschap hadden ze een nog kleiner kindje verwacht.
    Het was dan ook niet heel raar dat ik mijn dochter niet bijzonder klein vond.. en continu riep.. Ze is echt heel groot en morgen mogen we naar huis.. Dat ze achteraf maar een paar centimeter groter was dan een difrax fles vergeten we maar even..
     
  14. bloempje1983

    18 jun 2011
    25
    0
    0
    NULL
    NULL
    Na lang meelezen en vooral veel lachen om de mooie verhalen hier in dit topic heb ik sinds 5 maanden ook een bevallingsverhaal met eigen memorabele momenten om te vertellen.

    op zondag 19 augustus zouden we de verjaardag van mijn man vieren. Het was dat weekend bloedheet ( 37 graden) en de zaterdag was me al aardig zwaar gevallen met 38 weken zwangerschap en had die dan dan ook geen zin om nog taarten te bakken voor de volgende dag. dus zondag vroeg op zodat ik terwijl het nog niet zo warm was nog even 2 taarten kon bakken.
    bij de tweede taart zat alles tegen en halverwege braken mijn vliezen. ondanks dat ik nog geen weeën had toch de verjaardag maar afgezegd. maar goed ook want een half uur later kreeg ik een weeënstorm. het enige wat ik continu heb geroepen is. het gaat te snel ik, het gaat te snel. kon totaal niet nadenken.

    na een half uur richting ziekenhuis en daar had ik wel even verzonnen om zelf vanaf de parkeerplaats te gaan lopen. ( best een stukje) niet zon slim idee als je om de halve minuut weeën hebt. Heb over elke motorkap gehangen die ik tegenkwam hihi gelukkig zag een verpleegster ons en die kwam aanrennen met een rolstoel.

    eenmaal binnen mocht ik al tegen een uur of 5 gaan persen. natuurlijk perste ik eerst mijn hele darminhoud eruit. erg genant maar ok het hoort erbij. het persen wilde niet super vlotten en rond kwart over 6. besefte ik me tijdens het persen ineens dat ik honger had. ( had de hele dag nog niets gegeten) en tijdens de perswee riep ik dan ook heel hard. ik heb zo'n honger!!!!!! ;) de verpleegkundige en verloskundige moesten wel heel hard lachen en er werd me beloofd dat ik zodra onze kleine geboren was ze me een groot bord eten zou brengen. toen ik het eenmaal kreeg had ik natuurlijk totaal geen honger meer.

    ik heb een knip gehad en het hechten koste nogal wat tijd. ik wilde zo graag mijn zus bellen, dus de verloskundige zij bel maar even dan wacht ik wel even. maar ik voelde er niets van en was aardig in een roes dus zij ik nee joh ga maar door. lag ik daar met mijn benen in de stijgbeugels om gehecht te worden met mijn kleine ventje op mijn buik met zus te telefoneren.

    al met al zal ik mijn bevalling nooit meer vergeten. en ook niet dat ons kleine ventje nou net de warmste dag van het jaar heeft uitgekozen om geboren te worden.. ( voel de zweetdruppels zo weer lopen als ik eraan terug denk...)
     
  15. soefdeboef

    soefdeboef Fanatiek lid

    5 aug 2011
    2.049
    0
    0
    NULL
    NULL
    Leuk topic dit!

    Tegen man tijdens mijn droombevalling; AUW!
    het is de bedoeling dat ik in jouw hand knijp hoor, niet dat jij in mijn hand knijpt!
     
  16. beauty2012

    beauty2012 Fanatiek lid

    4 mei 2012
    3.174
    16
    38
    Hahahahaha echt heel grappig:D
     
  17. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Haha, mannen hebben t ook zwaar ^.^
     
  18. vief

    vief Actief lid

    19 aug 2012
    115
    0
    16
    NULL
    NULL
  19. Trinity

    Trinity Fanatiek lid

    7 nov 2012
    1.176
    0
    0
    Overijssel
    Geweldige deze topic, ik kom niet meer bij!!! :D :D
     
  20. doowspenniej

    doowspenniej Actief lid

    7 feb 2013
    380
    0
    16
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Nou na 2-3 dagen alles gelezen te hebben kan ik niet laten om hier ook mijne te plaatsen hahaha
    heb trouwens ontzettend zitten lachen om sommige verhalen hahaha
    wie verzint dat nou je weeen wegpuffen met teringtyfeshoerezooi of de volgende komt uit china hahahaha

    Nou hier zelf was ik absoluut niet grappig genant of memorabel
    maar mijn man
    waarvan ik dacht dat hij hartstikke flauw zou vallen.

    na 40+6 op 22 dec 2011 thuis
    s'ochtends om 5 uur begonnen de weeen gelijk zo om de 5 min, na half uurtje denk ik laat ik mijn man maar eens wakker maken,
    met volgens mij heb ik weeen, ehh huh zegt ie ow maar was wel gelijk wakker hahaha.
    mijn moeder die ook bij de bevalling zou zijn sliep bij ons
    dus mijn man naar mijn moeder die om 6 uur en verteld ze heeft weeen, toen het doordrong zat ze gelijk recht overeind in bed !
    terwijl ze echt moeite heeft met wakker worden normaal .

    vervolgens duurde het allemaal vrij lang en was ik tijdens de weeen in mezelf gekeerd om ze te kunnen opvangen.
    weet nog dat ik tegen 18.00 een uur onder de douche heb gezeten met een flinke weeenstorm vk(1) en stagiaire ( bijna volleerd vk ) vanaf die tijd steeds bij me gebleven.

    vk(1) vond dat ik het echt super deed en respect had en mijn man een super goede steun ( dit heeft ze tegen me mijn moeder gezegt ) was en om 19.00 zou de dienst wisselen.
    dus nieuwe vk(2)erbij
    Zij mij onder de douche vandaan halen en vliezen gebroken.

    ontsluiting schoot nog steeds niet op
    Toen rond kwart voor negen waarschuwde de vk(2)me als het nu niet doorzet gaan we naar het zkh

    nou ja ik schrikken natuurlijk ( verder geen kik gegeven )
    maar schoot gelukkig iets meer op en kreeg persweeen
    alleen mocht nog niet persen

    nou ja na een paar grommen om ze proberen weg te puffen
    kreeg zei ik ik kan nie meer ben zo moe kan niet meer

    zegt mijn man: je moet door ! als sla je me . schop je me of bijt je me of scheld je me helemaal verrot maar door ga je !!

    hahaha

    verder na een uur en kwartier persen , maar flink ingeknipt en om half elf was de kleine daar eindelijk

    en toen helemaal ondersteboven van mijn mooie zoontje waardoor ik niet zo erg in het hechten heb gehad

    oh uiteindelijk is de eerste vk pas tegen een uur of negen na huis gegaan, terwijl ze om zeven uur al klaar was
     

Deel Deze Pagina