Hele blonde vraag waarschijnlijk ;)

Discussie in 'De lounge' gestart door annet1985, 18 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. annet1985

    annet1985 Fanatiek lid

    14 okt 2011
    4.136
    0
    36
    friesland
    Ik heb even een vraagje hoop dat iemand me er mee kan helpen!? Ik geef morgen een etentje, en bij het toetje wilde ik in plaats van slagroom uit een bus, uit een pakje halen! Nou heb ik 2 pakjes mee genomen voor 30 cent ofzo, in een bakje gedaan en nou staat er op de verpakking dat het 24 uur in de koelkast moet, maar nou is mijn vraag wordt de slagroom straks echt mooi opgestijfd zeg maar? Of moet ik er nog iets door heen doen?
     
  2. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    Je weet toch wel dat je het kloppen moet?
     
  3. Bizzy

    Bizzy Fanatiek lid

    30 okt 2007
    2.828
    2
    36
    thuisblijf moeder
    rotterdam
    Zover ik weet zit er in die bakjes nu nog gewoon room die je zelf moet( met suiker of evt zoetstof) opkloppen tot slagroom.
    Kan het ook mis hebben dat ze nu kant en klare slagroom in bakjes/bekertjes verkopen maar degene die ik ken moet je toch echt zelf kloppen :D
     
  4. Oh heerlijk zulke vragen! :D Ik denk dat er vrij weinig gebeurt als je het zo in de koelkast zet, het lijkt mij verstandig als je het klopt met een mixer, of met een garde met de hand ;)
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Hihi :D dit dus! En dan is het meteen geklopt en hoeft het niet meer op te stijven. Je kunt het na kloppen nog ongeveer 24 uur bewaren in de koelkast.
     
  6. Koali

    Koali Fanatiek lid

    1 okt 2012
    1.845
    0
    36
    NULL
    NULL
    Hihi.. ik denk ook dat je nog even op moet kloppen en het dan in de koelkast moet zetten :D
     
  7. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    en die pakjes moeten dus eerst 24 uur gekoeld worden anders is het te warm om op te kloppen
     
  8. Verox

    Verox Niet meer actief

    Eeehm... de pakjes die ik altijd heb komen uit de koeling, worden stijf geklopt, en gaat daarna weer de koelkast in.

    Let op, als je te lang doorklopt dan word hij weer zacht en kun je er niets meer mee.

    Maar heb eigenlijk nog nooit op de verpakking gekeken... 24 uur in de koelkast zegt mij niets...
     
  9. annet1985

    annet1985 Fanatiek lid

    14 okt 2011
    4.136
    0
    36
    friesland
    Haha dat zeg ik blonde vraag ;) ach gelukkig durf ik het er neer te zetten hihi! Ok dan ga ik het nogmaals opkoppen met een garde, had het natuurlijk wel goed doorgeklopt met een lepel maar garde lijkt me idd zinvoler ;) Dank je dames hihi
     
  10. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    De slagroom moet goed gekoeld zijn voordat je gaat opkloppen, anders wordt hij niet stijf.
     
  11. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.183
    113
    Brabant
    Eerst koud worden. Dan opkloppen...:)
     
  12. Jinne1982

    Jinne1982 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.254
    0
    0
    Eindhoven
    Zorg ervoor dat je met het kloppen 'lucht' erin klopt. Hiervoor mag het niet te warm zijn dus koelkast temperatuur.

    Zie ook dit filmpje
    slagroom kloppen - YouTube
     
  13. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Ja kant en klaar heb je ze tegenwoordig ook. Die is erg lekker :D
     
  14. annet1985

    annet1985 Fanatiek lid

    14 okt 2011
    4.136
    0
    36
    friesland
    Ah gelukkig had ik het al wel gister gekocht ;) Dus het was flink koud, nu weer opgekopt en goed opgeklopt hihi
     
  15. Pleak

    Pleak Fanatiek lid

    30 mei 2011
    3.620
    218
    63
    zuid-holland
    Heb je geen handmixer? (ik ben altijd erg lui, krijg een lamme arm van het opkloppen :p) Idd niet te lang opkloppen.. dan kan je er idd niks meer mee.
    Edit, je hebt het al opgeklopt ;)
     
  16. Goed dat je het even hier gevraagd hebt toch! Ik zag je al, zwaar teleurgesteld met natte oogjes, voor de koelkast staan morgen omdat je vloeibare spul niet in slagroom was veranderd, haha!
     
  17. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    hihi - ik moet er wel een beetje om grinniken hoor ;) Ik krijg al een lamme arm als ik moet denken slagroom (en dan nog wel 2 pakjes) met de garde op te moeten kloppen .... :D:D

    ik zou het met de handmixer kloppen. het moet zo stijf zijn dat je de kom op z'n kop kan houden, maar niet te ver anders wordt het boter of gaat het schiften en wordt het alsnog weer vloeibaar.
     
  18. annet1985

    annet1985 Fanatiek lid

    14 okt 2011
    4.136
    0
    36
    friesland
    Haha precies ;) daar ging mijn toetje hihi, maar gelukkig had ik dan nog spuitslagroom achter de hand! Ik dacht gewoon serieus dat het kant en klare slagroom was hihi!
     
  19. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Hahaha ik moet echt lachen...:D en weet je waarom? Had t zelf ook niet geweten :p:p
     
  20. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    heerlijk zo"n vraag..

    Gelukkig heb je nu geklopte slagroom. eet smakelijk morgen !
     

Deel Deze Pagina