Ik heb een vraagje voor een vriendinnetje. Ze is momenteel 36 weken zwanger van haar 2e kindje en haar man (half jaar getrouwd) heeft vorige week laten weten verliefd te zijn op een ander en bij haar weg te willen... Hij woont ook al ergens anders. Ze moet binnenkort bevallen maar wil haar ex er niet bij hebben, wat ik heel begrijpelijk vindt. Ze laat na de bevalling, als ze is bijgekomen en al, aan hem weten dat het kindje geboren is. Haar moeder zal haar bij staan tijdens de bevalling. Maar nu de vraag over de geboorteaangifte. Wie moet er nu aangifte doen van de geboorte van haar kindje? De vader, ook al is hij niet de bevalling aanwezig en woont hij niet meer thuis, of haar moeder die wel bij de bevalling is geweest. Op de site van de gemeente (Geboorteaangifte | Loketburgers) staat dat als vader ontbreekt of verhinderd is, een ander die bij de bevalling aanwezig is geweest, aangifte moet doen van de geboorte. Volgens haar schoonmoeder moet de vader aangifte doen van de geboorte, volgens mij niet. Want hij is niet bij de bevalling aanwezig. Wie kan er meer duidelijk geven??
Kan het niet bij jullie in ziekenhuis als ze bevallen is. Hier kan dat op bepaalde ochrenden kan ze in rolstoel zelf aangfte doen!!!
Misschien ben ik stom maar diegene wat het kindje aangeeft hoeft niet bij de bevalling aanwezig te zijn!! Dus haar moeder of de vader het doen.
Als de vader geen aangifte kan doen, moet iemand aangifte doen die aanwezig was bij de geboorte. Dit kan een familielid zijn, de verloskundige, arts of kraamhulp. Wie moet de aangifte doen van de geboorte van mijn kind? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl
Moeder an aangifte doen. Mijn vriendin zat in hetzelfde schuitje en haar moeder heeft toen haar dochter aangegeven.
Als de vader geen aangifte kan doen, kan iemand anders dit doen. Degene moet volgens mij wel bij de geboorte aanwezig zijn geweest.
Hij kan wel aangifte doen (ga ik vanuit) maar hoeft niet, dan wordt het haar moeder. Ik ga dit aan haar doorgeven, dan is de keus aan haar wat ze wil!
zeker wel. die moet het kind geboren ziet worden. de vader is een uitzondering (dit is kenbaar door huwelijk of akte van erkenning)
Dit ik heb zelf aangifte gedaan van mijn dochter. Ben zondag,s bevallen en dinsdag.s ochtend met rolstoel en al aangiften gedaan. Mijn lat was er ook bij maar ook ik als moeder heb aangifte gedaan erg leuk om te doen. Bij ons in het ziekenhuis heb je dus bepaalde uren dat je dat kunt doen was gewoon op de kraam afdeling was in het Reinier de Graafgasthuis. In Delft. Erg handig vind ik het. Jou vriendin kan of haar ouders (of) zelf de aangiften kunnen doen als het in het betreffende ziekenhuis mogelijk is.
Ze kan het ook zelf doen (mits ze dat lichamelijk aankan natuurlijk) Ik heb ook zelf aangifte gedaan van de geboorte van mijn zoontje...
Mijn vader heeft toentertijd aangifte gedaan. Hij was niet bij de bevalling, maar toen mijn zoontje was geboren werd hij vanaf de gang geroepen en kwam hij aangerend om de navelstreng door te knippen.
De aangifte moet gedaan worden door iemand die bij de geboorte was. Dus papa die er niet bij was, mag dit niet doen. (dus geen uitzondering omdat ze getrouwd zijn of wat dan ook, wat hierboven ergens staat). Dus moeder zelf, andere familie die erbij is en anders de kraam, vlos of arts. In geval van TS, dus oma of zij zelf