Auto importeren uit Duitsland, ervaring?

Discussie in 'De lounge' gestart door Smnee, 20 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Wij hebben een oud koekblik, en ik heb zo het gevoel dat hij het binnenkort gaan begeven.
    Voor m'n werk heb ik echt een auto nodig, en in Duitsland zijn ze een stuk goedkoper.
    Nu moet je import kosten betalen, hoeveel zal het zijn?
    En gaat het een beetje makkelijk in z'n werk?
     
  2. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    Als het goed ia kun je dat berekenen op internet hoeveel import en BPM je moet betalen maar vergeet niet de auto moet hier gekeurd worden en op kenteken dat kost je ook een hoop. Het is niet zo snel geregeld iig. Wij hebben er vanaf gezien
     
  3. Soumayyaah

    Soumayyaah Bekend lid

    8 aug 2011
    547
    33
    28
    Valt best mee. Op kenteken zetten is rond de 100/150 euro.

    Hoeveel het importeren kost, ligt oa aan de bpm. Dat kan je via internet uitrekenen, kost iets van 15 euro ofzo. Bij nieuwere auto's kan dat veel zijn, maar bij oudere auto's misschien maar (een paar) honder euro. Uit ervaring weet ik dat het zelfs dan nog rendabel kan zijn. Veel auto's zijn stukken goedkoper in duitsland. Ook auto's met een kleine schade bijv. dat kan dan weer in mindering gebracht wordne op de bpm.

    Je moet wel denken aan vervoer van duitsland naar hier. Je moet dan een ééndagskenteken aanvragen bij de rdw, of de auto laten vervoeren. De keuring van duitsland is ook geldig in nederland, dus heeft ie apk tot 2014, dan hoef je hem hier niet nog apart te laten keuren.

    Wat voor auto heb je in gedachte?
     
  4. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    ja bij oude auto's zal het mee vallen maargoed als je de prijzen gaat vergelijken dan hoef je er dan moet voor naar Dld. Wij zouden duurder uitzijn voor ddezelfde auto dus dat moet je goed in de gaten houden
     
  5. Smnee

    Smnee Niet meer actief

    Golf of Polo zoiets, wat kleiner met vier deuren...
    Ik zal eens op Google kijken hoe het zit met de bpm.
    Het gaat me er eigenlijk meer om dat het wat goedkoper is, de auto's hier zijn gewoon aan de duurdere kant
     
  6. MeineLiebe

    MeineLiebe Niet meer actief

    Wij hebben eenauto uit belgie gekocht (was van mijn oom)
    Ik vond het allemaal wel makkelijk en snel gaan
     
  7. woezeltje1

    woezeltje1 Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.031
    0
    36
    verhaal in het blad autoweek:

    Om een auto naar Ned. te importeren heeft de auto een verzekering nodig deze kun je afsluiten bij de ADAC (alleen open van maadag-vrijdag)in Duitsland. Hierbij moet je lid zijn van de anwb, je paspoort bij je dragen en de autopapieren op zak hebben van de auto die je wilt importeren. Je zult dan voor 80 euro een verzekering krijgen waarbij de auto voor 2 weken in geheel Europa WA verzekerd is. (Dus ook in Nederland ondanks dat de mevrouw van de Nederlandse douane mij tegensprak.)
    Daarna zul je de auto over moeten schrijven op je eigen naam bij een keuringsstation namelijk een zulassungsstelle(ook alleen maandag t/m vrijdag open) deze Duitse instantie heeft de papieren van deze auto nodig, het paspoort en het verzekeringsbewijs. Als de auto Tüv gekeurd is zal de auto op jou naam gezet worden en is deze verzekert. Je krijgt op dit moment een kenteken à 40,= waarop de vervaldatum van het kentekenvermeld staat. (Dit is het zogenaamde Ausfuhrkenzeign) Na al deze handelingen kan ik in mijn geval in "freude am fahren" stijl naar Nederland rijden.
    Eenmaal in Nederland zul je binnen deze 2 weken langs een rdw station rijden met je rijbewijs (dus geen paspoort) en het buitenlandse kentekenbewijs. Deze kan in 1 keer tegelijk de voertuiggegevens controleren en de auto APK keuren. In mijn geval (bij het keuringsstation in Amsterdam) kan ik binnen hetzelfde gebouw de verwijderingsbijdrage afrekenen en de restbpm bij de douane afrekenen.(Je kunt dit alles op doordeweekse dagen zonder afspraak regelen van 8:30 tot 12 uur.) Als dit alles gebeurt is krijg je een kentekenbewijs. En vervolgens moet je zelf de platen laten fabriceren bij een erkend afgiftepunt (volgens mij kun je deze opdracht ook gewoon geven bij het RDW-keuringstation). En uiteindelijk natuurlijk op zijn minst een Nederlandse WA-verzekering regelen.

    Dit was het in mijn ogen zo'n beetje. Ik hoop dat iemand er wat aan heeft.
    Als iemand het op sommige punten niet met mij eens heeft of een toevoegingen wilt doen(het liefst gebaseerd op ervaringen) corrigeer mij alsjeblieft. Ik heb er allemaal nog geen ervaring mee en het is makkelijker om dit vantevoren allemaal te weten dan dat ik in Duitsland voor problemen sta.
     

Deel Deze Pagina