Hallo dames Ik ga binnenkort een taart maken voor mijn dochter haar verjaardag. Nu ben ik al bezig met de voorbereidingen, want dat kan prima met fondant, maar nu wil ik deze vullen met slagroom maar nu lees ik her en der dat je de slagroom moet mengen met mascarpone om het als vulling te gebruiken. Is dit waar of kan ik het ook zonder mascarpone als vulling gebruiken?
Het lekkerste is om aangevette slagroom te maken (dat is idd slagroom met mascarpone)... omdat het lekkerder is maar ook omdat het veel steviger is.. anders heb je kans dat het uitloopt in je taart.. btw houd je wel rekening met de koeleisen mbt slagroom? Binnen 30 min weer terugkoelen naar 7 graden...
Bedankt voor je antwoord. Hoe kan ik het beste de slagroom weer terug koelen dan? Heb nog nooit een slagroomtaart gemaakt. Ik maakte ze altijd met kwark vulling. Misschien domme vraag maar ben ook maar een beginneling.
Nee oke dat vermoede ik al. Decoratie ben ik nu al aan het maken, maar ja dat moet er nog wel op natuurlijk. Maar kan ik ook eerst de slagroom maken en dan pas tussen de taart smeren? Dat ik dus de slagroom in de kom laat en wel in de koelkast zet. En als ik met de taart bezig ben het er dan pas tussen doe. Of is het verstandiger om het maar gelijk er tussen te smeren en dan in de koelkast zetten. En ik had een recept gevonden voor de slagroom en dat is 100 ml slagroom en 40 gr mascarpone is dit genoeg voor een taart van 24 cm. Moet natuurlijk wel een laagje tussen zitten Mooie strik trouwens.
Mooie strik!! Meiden hoe doen jullie dat als jullie al op voorhand decoratie maken, waar maken jullie dat dan van en hoe vriezen jullie dat in? Heb pas 1 taart gemaakt maar die heb ik gewoon meteen gedecoreerd, alleen was dit een hele simpele taart en was er toch al bijna 3 uur me bezig..
Deze strik is niet eetbaar, die zit gewoon in een bakje met een keukenpapiertje erop tegen het stof (geen deksel, want dan wordt ie weer zacht omdat het vocht er niet uitkan. Decoratie kun je ongeveer tien dagen vantevoren maken dat het nog eetbaar is.
Waarom als ik vragen mag is die strik niet eetbaar? Ik heb ook een keer een strik gemaakt maar die was gewoon van fondant met tylose en hebben sommige ook gewoon opgegeten.
Ik maak (en dat is niet zo vaak) de decoratie meestal een week voor de tijd. Dan hoef je ook niet alles gehaast en gestrest op het laatste moment te doen. Ik verdeel het gewoon over de week. Ik ben nu dus bezig met een taart (decoratie) voor mijn dochter en mijn eigen verjaardag van het weekend. Heb de Dora voor mijn dochter al af en de cijfers voor op de cupcakes ook al. Dus dan is het alleen nog maar een kwestie van uitrollen van fondant en de taart bekleden en de decoratie er op doen. Zelf gebruik ik altijd fondant en vries het niet in maar bewaar het in een luchtdicht bakje in folie. Maar als het hard moet wezen dan bewaar ik het in een open bakje zodat het aan de lucht hard kan worden en doe er dan ook nog wat tylose door heen.
Het is vast wel eens genoemd, maar ik heb niet zo'n zin om 150 pagina's door te spitten.. Welke online sites zijn betrouwbaar om taartvormen te bestellen?
Bouwhuis Waar voor je Taart B.V. * Taartdecoratie * Eetbaar printen Deleukstetaartenshop.nl - Koop online alles voor bakken en decoreren - Om er maar eens twee te noemen.
Kreeg een opdracht van een onbekende om een taart te maken voor haar dochtertje die word morgen 2 jaar. Het moest roze zijn en iets met hello kitty want, daar is ze fan van. Dit is hem geworden ondanks de griep
Graag gedaan hoor. Heb zelf meestal de PME vormen. Volgens mij zijn ze bij de tastyshop in de aanbieding.