Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Tuurlijk!
     
  2. Nikske89

    Nikske89 VIP lid

    Mar 3, 2009
    6,374
    0
    36
    Female
    Doktersassistente
    Limburg
    Waarom gebruik je niet van die gepofte rijstsnoepjes als oortjes, je weet wel dat snoepgoed wat je altijd op de kermis krijgt
     
  3. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    Dec 4, 2010
    3,268
    1,031
    113
    Zuid-Holland
    dat is wel een goed idee! maar zijn die "lang"genoeg om voor oren door te kunnen gaan??
     
  4. blike1987

    blike1987 VIP lid

    Aug 14, 2010
    6,656
    263
    83
    Dierenartsassistente
    Friesland
  5. jilina

    jilina Fanatiek lid

    May 27, 2010
    2,362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    Mijn eerste cupcakejes. Nu nog bezig met de taart voor mijn dochter maar dit zijn alvast de cupcakejes. Taart volgt nog.
    View attachment 301960
     
  6. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    Jan 4, 2008
    4,077
    7
    38
    ergens in t gooi :)
    voor de collega van je zoontje? knap dat hij op die leeftijd al een collega heeft hihihihihi :D:D:D:D
     
  7. jilina

    jilina Fanatiek lid

    May 27, 2010
    2,362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
  8. blike1987

    blike1987 VIP lid

    Aug 14, 2010
    6,656
    263
    83
    Dierenartsassistente
    Friesland
    hihihi tsja, dat klopt idd niet helemaal :) zoontje van een collega dus ;)
     
  9. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Hè meiden, ik ga volgend weekend weer een taart maken voor mijn dochters verjaardag.. Kan ik de versieringen van fondant al eerder maken? En hoe moet ik het dan bewaren? Hoe ver van tevoren kan ik het beste de taart maken ivm snijden etc.. En ik vul hem met bananenmouse zelfgemaakt maar wil hem eigenlijk afstrijken met iets anders dan botercreme... Kan ik daarvoor aangevette slagroom gebruiken? En moet de fondant er dan gelijk overheen? Of heeft iemand nog een andere tip om het mee af te strijken? Haha beetje veel vragen maar wil echt een supertaart maken ;)... Het wordt chocoladebiscuit trouwens...
     
  10. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hè meiden, ik ga volgend weekend weer een taart maken voor mijn dochters verjaardag.. Kan ik de versieringen van fondant al eerder maken? En hoe moet ik het dan bewaren?

    Jep, dat kan. max tien dagen vantevoren. Als ze hard moeten worden in een open bakje, anders bakje afsluiten.

    Hoe ver van tevoren kan ik het beste de taart maken ivm snijden etc..

    Bedoel je je biscuit? De avond vantevoren.

    En ik vul hem met bananenmouse zelfgemaakt maar wil hem eigenlijk afstrijken met iets anders dan botercreme... Kan ik daarvoor aangevette slagroom gebruiken? En moet de fondant er dan gelijk overheen? Of heeft iemand nog een andere tip om het mee af te strijken?

    Nee, daar zit vocht in en dan smelt je fondant. Gebruik ganache. Bv voor melkchocolade ganache 150ml slagroom koken en dat over 300 gram gehakte melkchocolade gieten en roeren tot het opgelost is. Af laten koelen en stijf laten worden tot chocopasta dikte. Dan kun je afsmeren. Daarna hard laten worden in de koelkast.

    Haha beetje veel vragen maar wil echt een supertaart maken ;)... Het wordt chocoladebiscuit trouwens...
     
  11. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Dankje haha goed om te weten van die slagroom ;) moet ik met ganache de taart ook in de koelkast bewaren?
     
  12. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als je de slagroom eventjes laat koken kan de ganache buiten de koelkast. De aangevette slagroom niet!
     
  13. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh nee, bananenmousse ga je maken. Die moet ook in de koelkast denk ik.
     
  14. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    Oct 9, 2011
    2,027
    0
    0
    Nijmegen
    Ik heb ook een vraagje over een taart maken.

    Had een aantal dagen terug al een topic geopend, en daar was het idee voor een red velvet cake uitgekomen. Nu zit ik te denken deze te maken in de vorm van een hart en als vulling de gebruikelijke roomkaashuppeldepup te gebruiken. Ik gaf in dat topic aan geen taart te kunnen bekleden, dus dit is geen optie op korte termijn.

    Nu kwam ik op een site een taart tegen die overgoten was met ganache. Dat lijkt me dus ook wel interessant te doen. Is dit een optie bij een dergelijke taart/cake? En kan ik dan ook nog de bovenkant van de taart besmeren met die roomkaasglazuur?

    En ik zag in het tijdschift 'taarten decoreren' cakejes staan doe ook overgoten waren met een soort gekleurd glazuur. Kan dit ook voor een taart gebruikt worden in plaats van deze te bekleden met bijv fondant?
     
  15. jilina

    jilina Fanatiek lid

    May 27, 2010
    2,362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
  16. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Oja daar zit ook slagroom in;)... Laatste vraAg je zegt de ganache hard laten worden in de koelkast... Zit de fondant er dan al overheen? Dus taart afsmeren e da gelijk de fondant of eerst hard laten worden en dan de fondant?
     
  17. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    Nee, vullen en daarna maskeren met ganache.. dat even in koelkast laten opstijven.. Vervolgens opnieuw laagje ganache, strak maken en weer koelkast..
    Na die tijd eruit halen en glad maken met heet palet mes en vervolgens bekleden met marsepein of fondant.
     
  18. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nee, net als met botercreme krijg je een strakkere taart als je afgesmeerde taart strak en hard is. Dus: vullen, koelen, afsmeren, koelen, eventueel nasmeren met een warm paletmes, koelen, insmeren met een heel dun laagje jam om te plakken (ik zelf gebruik altijd een beetje poedersuiker met water) en dan de fondant erover.
     
  19. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hahaha, tegelijk ;)
    Smeer jij de ganache niet meer in om de fondant te laten plakken?
    Dat heb ik suikertaartjessuuz zien doen.
     
  20. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    Huh?! die vat ik niet helemaal... waarom als je al ganache hebt gebruikt insmeren met jam... dan ga je juist vocht onder je suikerlaag toevoegen en dat is niet handig..
     

Share This Page