Een hond is ontzettend leuk! Een trouwe vriend en alle tijd en liefde die je erin stopt, krijg je dubbel en dwars terug. In principe kost een hond niet heel veel. Ligt er ook aan wat je met hem wil gaan doen. Wil je op cursus bijvoorbeeld? Wat voor een voer ga je geven? Wij hebben hier twee hondjes rondlopen, een grote en een middelmaatje. Bij ons scheelt dat ze met mijn man mee kunnen naar het bedrijf overdag waardoor ze weinig alleen zijn. Onze honden zijn namelijk het liefste bij ons in de buurt. Als je drie dagen gaat werken, is een hond vaak blij dat hij lekker kan dutten. (Een hond slaapt gemiddeld namelijk zo een 17 uur op een dag) Wel zou je hem tussendoor een keertje uit moeten laten eigenlijk. Aan noodzakelijke kosten ben je per maand denk ik zo een 30 euro kwijt aan speeltjes, beloningen en voer. Als de hond komt, schaf je eenmalig een bench/mand aan, voerbakken en wat speeltjes. Zo een 100 euro maximaal. De entingen in het begin kosten even wat, meestal zo rond de 50 euro en daarna is dat een keer per jaar. Een lief hondje zo te zien!
Wij hebben nu net een Jack russel pup is dat niet wat? Ze hebben er nog 2 in het nestje Hij luisterde vanaf dag 2 al naar z'n naam en loopt al netjes mee aan de riem erg makkelijk! Idem met onze Labrador 3 jaar terug.
of een: nova scotia duck tolling retriever labradoodle (verhaart niet!) goldendoodle (verhaart niet) boomertje (verharen meestal niet en zijn zooooo leuk en kosten minder tijd, kun je overal mee naartoe nemen en zijn sneller tevreden) franse bulldog (wel een fokker kiezen die fokt op gezondheid ipv rariteit) kortom, kijk eens rond... meestal wordt er bij het aankopen van een nieuwe auto meer rondgekeken dan bij een hond.
Als je geen ervaring hebt met dit ras raad ik je echt aan om het niet te doen. Zoals iemand hier al eerder schreef: Dit ras heeft echt opvoeding nodig. Zijn niet de makkelijkste honden Daarnaast ben je 3 dagen per week aan het werk. Voor mij ook een reden om het niet te doen. 3 dagen is lang voor een hond. Mijn man werkt in de 5 ploegendienst. Had hij niet in ploegen gewerkt hadden wij ook geen hond genomen. Ze is nu 2x per 10 dagen 5 uren alleen. Voor de rest is er altijd iemand thuis. Tenzij we ergens heen gaan natuurlijk. Denk heel erg goed na wat je doet! Dit ras is absoluut niet makkelijk. Denk er dus ook niet te makkelijk over.
Asiel hondje of gewoon een wat oudere hond ( 3 jaar) op marktplaats raad ik je zeker aan als je 3 dagen werkt!
Nou ik heb alle voorafgaande posts niet gelezen, maar ik werk in een dierenkliniek en die kosten kunnen in ieder geval heel flink oplopen! Besef dat dus goed, we horen heel vaak dat mensen geen geld hebben voor een behandeling.. Dus neem een verzekering of maak een potje. Het kan jaren goed gaan maar als er eens iets gebeurd dan kunnen de kosten zo in de honderden euro's oplopen, zeker als je wordt doorgestuurd naar een specialist! Hier heb ik al mijn 3 katten verzekerd, omdat wij dus geen enorm potje hebben klaar staan als er wat gebeurd. Maar dingen als ontworming, ontvlooiing, (dieet)voer en entingen worden vaak niet vergoed, dus hou daar ook rekening mee. En eventuele castratie/sterilisatie ook niet, of je moet een uitgebreide polis hebben.
Tollers zijn geen beginnershonden, daar moet je wel echt wat mee gaan doen, sporten beoefenen etc.. Anders zijn ze enorm druk in huis. Ze willen echt werken voor je. Labradoodle en goldendoodle zijn lange wachtlijsten voor, en ook dit zijn soms best pittige hondjes.. Poedels zijn namelijk pittige hondjes over het algemeen. En je mag er wel minimaal 1000 euro voor neerleggen Wachtlijst staat ongeveer op 1 jaar. Franse Bulldog hebben vaak veel gezondheidsproblemen, zeker als ze niet bij een erkende fokker vandaan komen.
Er wordt wel eens gezegd dat je met een hond gemiddeld van 1000 euro kosten per jaar moet uitgaan. Er is uiteraard geen peil op te trekken, onvoorziene uitgaven m.b.t. dierenartskosten kunnen er altijd komen en die kunnen nogal oplopen. Zijn beide honden overigens getest op erfelijke afwijkingen voordat ermee gefokt werd? Bij beide rassen komen namelijk serieuze afwijkingen voor en als je daarmee te maken krijgt, mag je diep in de buidel gaan tasten. Het is altijd aandoenlijk om te zien hoor, dat jonge grut. Bedenk wel, zoals voorgangers ook al zeiden, of het karakter überhaupt bij je past.
Toen mijn eerste met een poepie rondliep van mijn hond moestie toch echt de deur uit.. Gelukkig was hij al kind aan huis bij mijn ouders en heeft hij daar een heel leuk vriendinnetje. Denk dat ik nooit meer een hond neem, bijna nog meer verantwoording dan kinderen en je kan door weer en wint naarbuiten..
Je geeft aan altijd gezegd te hebben geen hond te willen, dan moet je het niet doen. Ik denk dat iedereen die zo'n lieve pup ziet hem wel mee wil nemen. Maar kleine puppy's worden groot en zijn dan lang zo leuk niet meer. Wij hebben een leen hond gehad, hier hebben we tijdens de vakantie van mijn collega op gepast om te kijken of het in ons gezin paste (man en ik hadden beiden vroeger thuis ook een hond) maar al snel bleek dat het niet ging. De kids waren dol op hem, hij op hun dat was het probleem niet. Maar je bent zo gebonden. Moet op tijd thuis zijn, regelmatig thuis zijn iets wat in onze drukke agenda lastig te plannen was met 3 kinderen. Ik weer ook niet hoe dat straks met je rug gaat maar als ze zo sterk worden als de voorouders is dat nogal een probleem.
In principe is dat natuurlijk wel zo, maar meestal is de realiteit anders. De impact van een kind is groter dan je denkt.. @ts ik zou het niet doen. Mijn so hebben ook op die manier een hond in huis gehaald en nu spijt als haren op hun hoofd.
Ik snap volledigdat je bent gevallen voor zo'n heerlijk puppy Maar vergis je niet, een puppy wordt groot en dan heb je voor de komende 12 (?) jaar een enorme verantwoordelijkheid en verplichting bij. Wij hebben 4 jaar geleden onze hond weg moeten doen ivm allergie, dat was echt vreselijk.. we hebben zo gehuild Nadat we gewend waren en ook 'blij' dat ze zo'n geweldige plek had gevonden (mensen met paarden, bij bos, andere bull dikke maatjes mee geworden.. etc.) begonnen we ook ineens te beseffen hoe vrij je bent zonder hond. Niet elke keer rekening houden als je even weg wil, de hond uitlaten in de stromende regen, overal.. elke dag.. altijd haren haren en nog een haren in huis en dan nog het financiele stuk. Ons hondje had de pech dat ze veel klachten had. We moesten overstappen op mega duur voer en hadden geregeld hoge dierenartskosten. Dat hoeft natuurlijk niet, maar is wel iets om rekening mee te houden. En toch.. al die nadelen.. We beginnen het nu de kinderen 'ouder' worden (geen baby meer) toch ineens weer te missen.. Het is zo heerlijk, zo'n beest in huis. Lekker door de bossen banjeren, knuffelen en vooral het trainen van een hond vind ik geweldig. Ik ben nu voorzichtig aan het orienteren of een labradoodle wellicht een optie is ivm allergie. Dat ga ik eerst goed uitzoeken en laten testen. En dan nog wachten we een poosje, ik wil samen met de kinderen kunnen wandelen en sowieso moet de jongste al even op school zitten en daar zijn draai helemaal hebben gevonden voordat ik mijn energie in een pup wil/kan stoppen. Want dat is hard werken! Je hebt ineens weer een baby in huis.. En dat betekent ook midden in de nacht in de kou eruit in de tuin wachten tot je humpie een plasje heeft gedaan Verdiep je ook goed in het ras. Staffords zijn eigenwijs, sterk, pittig en nemen snel een loopje met je. Je vertelt dat je lichamelijk niet helemaal lekker zit.. Honden voelen dit feilloos aan, voor een stafford moet je een 'sterk' persoon zijn. Als dat lichamelijk niet het geval is moet je dat 'geestelijk' zeker kunnen compenseren. Het zijn wel droppies he? Puppies blijven toch wel mega schattig.. Ik zou een nestje labradoodles op dit moment ook niet kunnen weerstaan denk ik.. ondanks al mijn 'voornemens' en nadelen.. Goed je kop erbij houden
Weet je, dat dacht ik dus ook... Mijn mopsen waren mijn alles, ik sleepte ze overal mee naar toe (heb 2 mopsen en een beagle, en heb 30 jaar lang paarden aan huis van mijn ouders gehad, toen ik half jaar geleden bevallen ben heb ik mijn laatste paard weggedaan, nu allleen nu shetjes), mee naar de paarden, mee op vakantie, mee naar mijn ouders.... Kocht duur voer, smorgens aten ze Duck en savonds duur voer van de fokster (dat krijgen ze nu nog altijd 2 maal daags). Eens per kwartaal kocht ik wel een nieuw kussen voor in de mand of bench, een nieuw tuigje, speeltjes.. De mopsen sliepen in ons bed!! Elke nacht!! Toen kwam onze oudste uit China en zoals je ms wel begrijpt hebben ze in kindertehuizen geen dieren. Hij was dus bang voor dieren, helemaal voor onze mopsen/beagle. Hij raakte helemaal over de rooie. Dus hondjes gingen vaker de bench in en langer buiten... Ik nam ze nog altijd mee naar mijn ouders naar min paard met de oudste erbij. Niet meer op vakantie, want nu gingen we dingen doen waarbij geen honden kunnen zijn (zwemparadijs bv ) en ik ze echt niet in een huisje laat zitten alleen. Toen werd ik zwanger . Week 11 al erge BI en naarmate de zw vorderde ging er heel veel mis. (in het ziekenhuis vanaf week 30)... Ik kon niet meer lang met ze wandelen, ik was blij dat ik zelf in de auto kon komen en mijn zoontje erin kreeg, dan ook nog 2 mopsen en een beagle erin te krijgen. Ik moest ze in de kofferbak van de station tillen, dat ging niet meer. Dus vanaf week 30 af en aan in het ziekenhuis. Platte rust. Was blij dat mijn man en ouders samen voor de oudste konden zorgen nu ik in het zieknhuis lag. Hondjes zijn gaan logeren op de boerderij van mijn ouders. Bevallen en hele erge BI. Als ik ga wandelen is het voro mij al ene hele opgave om de jongste in de wagen het huis uit te krijgen , de oudste op zijn fietsje mee, en dan kan ik echt niet nog 3 honden aan de lijn meenemen. Hoe erg ik het ook vind ze zijn wel een stukje lager komen te staan. Je bent gewoon een hele dag zoet met je kinderen, de honden doe je erbij. Tenminste ik. De oudste moet veel naar het ziekenhuis voor operaties, therapieen, en logopedie, naar school..de jongste probeer ik een soortje van regelmaat in slaapjes te krijgen wat niet lukt, dus veel gemopper, en daar ben je dus mee bezig om die in slaap te krijgen. Nu is eindelijk mijn BI aan het verbeteren en heb ik vele malen minder pijn en ga ik savonds als de kids liggen met de hondjes lopen. En ze komen savonds op de bank kroelen.. Maar ik kan ze zoveel minder geven dan voroheen en ik voel me daar zo schuldig om. In bed wil ik ze niet meer hebben want de kids liggen vaak bij ons in bed, en die hoeven van mij niet in hondenhaar te liggen... Zelfde geld voor overdag dat ik nu de honden in de keuken houdt, zodat de kinderen gewoon op de grond kunnen spelen zonder door het haar heen te kruipen. Daarbij heb ik geen zin om ook nog achter de mopsen aan te gaan als ze door zijn net gebouwde duplo kasteel lopen en alles omgooien..Dan is het weer dik huilen enzo.... Duck krijgen ze niet meer omdat babyvoeding en luiers en de psz er toch aardig intikken.. Ze schieten er behoorlijk bij in, hoe hard ik ook mijn best doe om dat te voorkomen. Nu gaat mijn oudste vanaf maart naar school en dan wil ik onder schooltijd weer met ze uit gaan. Met een baby in de wagen en de honden gaat wel. Maar een baby in de wagen en een bijna kleuter op een loopfietsje zie ik dat echt niet voor me.
Wij hebben na lang tobben en zoeken de ideale hond gevonden: een labradoodle. Waar je goed naar moet kijken is je leef en woonsituatie. Hoeveel ben je thuis? Wat wil je met je hond doen, welke activiteiten wil je ondernemen? Hoeveel tijd kan je aan de opvoeding besteden? Wij zijn erg lang bezig geweest met zijn opvoeding, hij is nu drie en je moet gewoon tijd en aandacht aan hem besteden. Maar hij is al het werk waard geweest. Hij gaat mee met hardlopen. Wacht op mij als ik een boodschap moet doen. Kan mee in de auto, naast de fiets en in de zijspan van de motor Dag alleen thuis blijven is ook geen probleem. Wel gaat hier zoveel tijd inzitten! Je leven pas je erop aan, tenminste wij wel. Spontane dagjes uit gaat minder makkelijk, je moet toch een oppas regelen. Vakantiehuis opzoeken waar de hond ook wat aan heeft en meekan. Kosten maak je zeker, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Maar niet alles kan je voorzien. Bijvoorbeeld die van ons bleek allergisch voor tarwe en rijst, dus brokken vielen af. Maar nogmaals ik zoe hem niet meer willen missen!!
we hebben besloten er voor te gaan. we hebben ons ingeschreven bij een puppycurcus en voor de kinderen gaan we morgen bij de bieb boekjes lenen over huisdieren. we hebben ons goed laten informeren en omdat ik voorlopig nog wel thuis zit helaas en niet kan werken en daarna nog naar werk moet zoeken zijn we zo 1 jaar tot 1,5 jaar verder waarbij de belangrijkste face van het opvoeden er op zit en we haar zover hebben dat ze wel een paar uurtjes alleen kan blijven. we hebben al het nodige gekocht om de kinderen te laten wennen. zo hebben we gisteren samen de bench gekocht en speelgoed etc en dat staat nu achter mijn op zijn plekje. de kinderen leer ik dat als de hond er in ligt ze er niet mogen komen. zo is dat het plekje van de hond als ze aan rust toe is. ook het zindelijk worden daar ben ik nu wat wijzer over. vooral niet straffen maar belonen op prijzen bij een plasje buiten. eigenlijk zijn het net kinderen mijn zoontje gaat in juni en na de zomer voor het eggie naar school en heb zo alle tijd voor haar. lekker wandelen, naar de bossen etc. kinderen komen er hier niet meer, teminste niet in de planning haha. wat voor werk ik ga doen over een jaar en hoeveel dat weet ik ook nog niet. misschien wel enkel in de avond en dan is mijn partner thuis of anders 5 ochtende of 3 hele dagen. helemaal alleen thuis van 8 tot 6 dat zal eigenlijk nooit voorkomen. vriend komt vanuit de nacht half 8 thuis en kan hem danuitlaten tot 9 en komt een uur of 3 half 4 weer uit bed. in de ochtend werkt hij tot half 4 en is dan ook niet heel lang alleen thuis. al met al is ze dan al ruim 1 jaar oud en ik denk dat dat wel moet lukken. het nodige hebben we al gehaald. handige tips gekregen en nu eerst de kinderen voorbereiden en oefenen met simpele opdrachtjes. zoals als de hond tegen ze aanspringt dat ze hem moeten negeren en als hij gaat zitten ze hem mogen knuffelen zoveel ze willen . zo leert de hond dat hij met zitten veel meer bereikt. word nog een heel gebeuren. wat we al hebben is bench etensbak en drinkensbak speeltjes paar proefzakjes voeding riem halsband dekentje voor op de bank. we vinden dat de hond prima op de bank mag maar dat op zijn eigen plekje en niet op de onze. op een dekentje dus. werkt dit ook in de praktijk of is het beter meteen niet doen en dus afleren op de bank te komen? wat heb ik nog meer nodig? hondenmand etc is nog niet van belang zeiden ze tegen mijn omdat de bench vorolopig nog wel goed is als slaapplekje. wat is jullie ervaring hiermee?