Tip: "taartje" voor 1e verjaardag koemelkvrij!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door samantha1, 28 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. samantha1

    samantha1 Fanatiek lid

    30 nov 2010
    2.688
    6
    38
    #1 samantha1, 28 jan 2013
    Laatst bewerkt: 28 jan 2013
    Hey Dames,

    Aanstaande zondag word mijn meisje 1 jaar! Dat is feest natuurlijk! Ik ben al een tijdje op zoek naar een alternatief voor taart voor haar omdat ze koemelkallergie heeft/had.

    Ik ben absoluut geen keukenprinses.. dus zelf een taart maken, nee dat is niet aan mij besteed.

    Nu zag ik op internet dat de "stercakejes" van de Albert Heijn koemelkvrij zijn! PERFECT!

    Je neemt zo'n stercakeje, spuit er koemelkvrije slagroom op ( minusL slagroom, verkrijgbaar bij de Jumbo) Een plakje kiwi of een mandarijnpartje erop, en in de slagroom een paar korreltjes vruchtenhagel..kaarsje in het midden. En klaar!

    Misschien een tip voor mensen die ook op zoek zijn naar een "taartje". :) Het scheelt ook behoorlijk in prijs dan wanneer je bijvoorbeeld een koemelkvrij taartje zou laten maken bij de bakker. Oke, die zal misschien wel iets mooier worden dan haha.. maar goed, dat merkt je kindje van 1 jaar nu toch nog niet :p
     
    Hannyke vindt dit leuk.
  2. Andrea85

    Andrea85 Fanatiek lid

    18 mrt 2011
    4.859
    1
    0
    Oeh, goed idee!!
     
  3. MamaenMini

    MamaenMini Fanatiek lid

    6 dec 2011
    2.649
    76
    48
    Vrouw
    Utrecht
    Leuk!! Ga hem onthouden
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Zelf koemelkvrij bakken is ook heel makkelijk als je de boter vervangt door de plantaardige margarine van bv AH huismerk :)
     
  5. Mango26

    Mango26 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    4.220
    62
    48
    around the corner
    Even een tip: MinusL is niet koemelkvrij, maar lactosevrij!!!
    Groot verschil... ;)
     
  6. samantha1

    samantha1 Fanatiek lid

    30 nov 2010
    2.688
    6
    38
    oke, dat wist ik niet! onze kinderdietiste zei dat we dat merk gewoon mogen gebruiken..
     
  7. Sceptica

    Sceptica Bekend lid

    9 aug 2012
    517
    0
    16
    NULL
    NULL
    Als je kindje lactose intolerant is kan je dit merk gebruiken, heeft je kindje en koemelkallergie, dan zal het hier net zo goed erg ziek van worden, want het is gewone koemelk, maar dan met slechts een heel klein beetje lactose er in. Vind dit erg fout van de diëtiste en zou haar er ook zeker op aanspreken, zo zou ze wel heel veel kindjes kunnen ziek maken!

    Er is ook "slagroom" (in een spuitbus) te verkrijgen van sojamelk en van rijstmelk, verkrijgbaar bij de meeste natuurwinkels.
     
  8. 23Eline

    23Eline Actief lid

    21 nov 2010
    163
    0
    0
    Ik gebruik voor mijn zoontje ook minusL. Hij kan wel tegen kleine hoeveelheden koemelk, maar niet tegen een hele fles. Anders idd soja gebruiken. Hier kreeg hij een soepstengel, toen de rest taart at... Hij vond zjn soepstengel heeerlijk ;)
     
  9. Sceptica

    Sceptica Bekend lid

    9 aug 2012
    517
    0
    16
    NULL
    NULL
    Waarom gebruik je dan MinusL producten als ik vragen mag? Of is het de lactose waar hij in grotere hoeveelheden niet tegen kan?
     
  10. sietske

    sietske Bekend lid

    26 mei 2006
    552
    1
    0
    Wij hebben een mooie stapel gemaakt van boterhammen. Wel een mooie kaars er op. Dat vond hij het lekkerste!
     
  11. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Die slagroom is bij mijn weten LACTOSEVRIJ, en niet koemelkvrij! Als je dochter dus koemelkallergie heeft, kan ze hier NIET tegen!

    Wil je een koemelkvrije taart, dan kun je echt zoveel taarten gewoon maken met plantaardige boter ipv roomboter, (verkrijgbaar bij AH, van eigen merk, of wajang), en met sojamelk of rijstemelk ipv melk. Mocht je slagroom nodig hebben wat niet opgeklopt hoeft te worden, dan kun je dat weer vervangen door sojaroom of door kokosmelk.
     
  12. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik rol echt helemaal van m'n stoel: dit bestaat niet! :$ Een kinderdietist die je dit aanraadt bij een kind met koemelkeiwittenallergie? Wow, direct een andere zoeken, zou ik zeggen!

    De mini-roze koeken van C1000 eigen merk zijn trouwens ook koemelkvrij. Is nog een leuk alternatief :)
     
  13. samantha1

    samantha1 Fanatiek lid

    30 nov 2010
    2.688
    6
    38
    Ja ik vind het ook wel heel slecht.. Hebben volgende week vrijdag weer een afspraak bij haar.. Ga het dan wel zeggen..
     
  14. samantha1

    samantha1 Fanatiek lid

    30 nov 2010
    2.688
    6
    38

    Oow.. Dat is idd ook een leuk alternatief!
     
  15. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Wel alleen de mini-versie, dus even goed opletten dat je niet de gewone grote van C1000 pakt... :)
     
  16. zafira

    zafira Fanatiek lid

    18 feb 2010
    1.959
    126
    63
    zuid holland
    Ik liep van de week ook tegen het slagroomprobleem aan . Mijn dochter heeft hevige kma en ik had een bestelling geplaatst bij een allergiewinkel voor slagroom maar helaas konden ze niet op tijd leveren. Nu heb ik zelf slagroom gemaakt en moet zeggen dat het goed gelukt is.

    Bij deze het recept.

    150 ml sojamelk
    100 gram wajang of andere km vrije boter
    5 theelepels suiker
    2 blaadjes gelatine

    Melk met boter en suiker verwarmen totdat boter gesmolten is.
    Gelatine 10 minuutjes laten weke in koud water.
    Melkmengsel af laten koelen tot lauwwarm ong.
    Gelatine uitknijpen en toevoegen.
    5 minuten mixen met de mixer en daarna ong 1.5 uur op laten stijven in de koelkast.

    Slagroom was erg lekker. Zelf een koemelkvrije cake gebakken en versierd met de room, aardbeitjes, en gekleurde muisjes. Was echt een succes.
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Recept voor biscuit komt geen melk aan te pas trouwens. Doormidden snijden, vullen met jam, besmeren met botercreme van poedersuiker en plantaardige boter en bekleden en decoreren met marsepein: voila een volwaardige koemelkvrije taart zonder enige concessie aan smaak... ;)
    De Leukste Taarten Maak Je Zelf!
     
  18. Djooys

    Djooys Niet meer actief

    Mijn dochtertje kan ook niet tegen ei. Zal de biscuit ook smaken als je eivervanger erin gebruikt?
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

  20. Sceptica

    Sceptica Bekend lid

    9 aug 2012
    517
    0
    16
    NULL
    NULL
    225 gram zelfrijzend bakmeel
    50 gram custardpoeder
    merg uit 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
    225 gram witte basterdsuiker
    225 gram boter
    1 dl. melk
    snuf zout


    Doe (gezeefd) bakmeel met custardpoeder, vanille(suiker) zout en basterdsuiker, in de mengkom van de keukenmachine en laat even draaien.
    Smelt de boter en klop de melk erdoor, laat de machine langzaam draaien en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is.
    Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 5 kwartier in een oven van 170°C.

    Variatie's hierop:

    Laat 1 zakje vanillesuiker en de custardpoeder weg, het is zoet genoeg!
    Verhoog het zelfrijzend bakmeel naar 300 gram als je de custardpoeder en 1 zakje vanillesuiker weglaat!
    Vervang de melk door Spa Rood, vanwege de 'bubbels' wordt het luchtiger!
    De melk kan ook vervangen worden door sojamelk, rijstemelk of Opvolgmelk voor kleine kinderen, zoals Nutramigen!
    Gebruik het voor kleine cakjes!


    Dit is het basisrecept dat ik gebruik voor al mijn cakes en cupcakes.
     

Deel Deze Pagina